Mamaliga congelata
Mamaliga congelata
Am facut o mamaliga pentru patratica , am vrut sa verific o reteta , are ceva daca o pun la congelator ? Deoarece nu intentionez sa o folosesc saptamana asta
Re: Mamaliga congelata
Nu cred ca e bine, s-ar putea sa nu mai fie bine legata.
E oricum un test. Peste vreo 2 zile scoate o parte din ea si vezi cum arata.
E oricum un test. Peste vreo 2 zile scoate o parte din ea si vezi cum arata.
Apropo` , pentru patratica tare e suficient sa fierbi mai mult decat de obicei mamaliga si malaiul sa fi fost amestecat si cu 1/3 faina de grau. Din mamaliga vartoasa aburinda faci niste cocoloase mai mari sau cuburi si le reintroduci in apa fiarta. Le lasi sa fiaba pana incep sa pluteasca, se desprind de pe fundul ceaunului. Le scoti si le lasi sa se raceasca. Din ele tai apoi patratelele. La fel de bine poti sa faci bile pe care sa le fierbi pana plutesc. Poti sa le pui fara grija pe firul de par. Eu asa faceam. Spor la treaba.
I Fish. Therefore I am.
da , am inteles , asa le-am facut , dar vreau sa o tin pentru mai mult timp , de exemplu sa tin mamaliga 1 saptamana in casa , e bun daca o tin la congelator ?
SALUT !!! La decongelare se sfaramiteaza .
da , s-a adeverit ce ai zis tu cai99 ... oare un fel de conservant ceva nu pot sa ii pun ca sa stea mai mult timp ?
Nu o tine in congelator. Doar in frigider e de ajuns sa tina mai multe zile.
I Fish. Therefore I am.
SAL !!!! Cel mai bine invelita intr-un ziar, absoarbe putina apa din mamaliga si se pastreaza OK .
s-a adeverit ... s-a facut bucatele dupa ce am decongelat-o
Mai da-o'n puii mei da mamaliga, ca in delta faceam cate un ceaun in fiecare dimineata. Nu inteleg ce-i cu dorinta asta de a pastra mamaliga pe termen lung ... Mamaliga isi schimba proprietatile de seara pana dimineata (se inmoaie) si de dimineata pana seara (se usca si face coaja). Trebuie sa fie proaspata tot timpul ! Si daca e doar doi lei kilu' de faina pe piata ... de ce sa ma mai chinui s-o pastrez ?
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
Coane, crede-ma pe cuvant, nu e neaparat nevoie sa fie proaspata ! Eu fac partide din alea fulger (sub 6 ore) si tin mamaliga in frigider cam o saptamana (ivelita in ziar) ! Cand se intareste, ii tai coaja si dimineata, inainte de plecarea la peste, imi pregatesc cubuletele si le arunc cateva secunde in apa clocotita (10-15 sec, in fuctie de marimea si consistenta patratelelor) ! Dupa ce le scot din apa, patratelele sunt moi ca in ziua cand am facut mamaliga; le dau prin "prafuri ptr. mamamare" si fugutza la garla ! In general umblu cu 2 tipuri de mamaliga la mine...ca daca e mamaliga moale si imi intra caras sau platica, trec betele pe mamaliga tare ... si-am prins ceva ciortani la mamaliga de-asta veche !sorin1362 scrie:......... Mamaliga isi schimba proprietatile de seara pana dimineata (se inmoaie) si de dimineata pana seara (se usca si face coaja). Trebuie sa fie proaspata tot timpul !.......
Naaaaa ... conashule ... partide fulger ? La data asta ? Pe Dunare zici ? Ntz ! In ziua de azi, la o partida de 6 ore, daca n-ai mamaliga proaspata ... canci.gor965 scrie: ...Eu fac partide din alea fulger (sub 6 ore) si tin mamaliga in frigider cam o saptamana (ivelita in ziar) !...
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
pai la asta ma refereram si eu ... de obicei tot asa facem si noi , la o cafea , la o bere si dintr-o data hai la peste , ca de alta nu ma interesa pe mine sa tin mamaliga mai mult timp ...