inel de plecare de 50 sau 40
Moderatori: gor965, florentiniuga
inel de plecare de 50 sau 40
va rog sa-mi explicati si mie care este diferenta intre o lasneta cu inel de plecare de 50 si si una cu inel de 40?care este mai buna si de ce?
- george-alexandru
- Veteran
Re: inel de plecare de 50 sau 40
firul care se desfasoara de pe tambur in lansare formeaza un con intre buza tamburului si primul inel si automat o anumita frecare,cu cat inelul este mai mare cu atat lansarea va fi mai lunga.in toata aceasta ecuatie conteaza foarte mult dimensiunea tamburului in raport cu primul inel si pozitionarea primului inel pe blanc fata de mulineta.
In general lansetele cu inel de 50 sunt considerate lansete ptr. distanta. Implicit actiunea lor e progresiva ori de varf. Pe un bat cu actiune lenta (parabolica ) ,ori unul progresiv cu TC sub 3 lbs, greutatea inelelor cu plecare din 50 va face ca lanseta sa fie extrem de moale !Asa cum a spus George ,conteaza f. mult si restul detaliilor privind pozitia si compatibilitatea cu diametrul tamburului. Oricand se pot face combinatii de detalii pe lansete diferite dar cu rezultate similare in casting , luaind in calcul lungimea lansetei ,marimea inelului de plecare ,pozitia inelului e plecare ,actiunea lansetei si diametrul tamburului ...fara a mai socotii dibacia pescarului !
eu am niste mulinete shimano bbrlc ce inel este bun de 50 sau merge si 40?si cam care ar trebui sa fie distanta aceea ca sa fie bine?
Merge si Inel de 40 dar doar pe lanseta de 3.90 (e pus undeva la 115 cm) . Inelul de 50 merge cu BBRLC pe orice lanseta de 3.60 ori 3.90.(ptr. 3.60 sa fie pus la minim 90 cm )
dar la okuma pl 865 ce inel e recomandat?
Clubul Sportiv "Planet Carp"
www.planetcarp.ro
www.planetcarp.ro
Din cate am inteles eu(ca si eu am avut aceasta curiozitate cand am luat mulinetele) inel de plecare de 40 e suficient mai ales daca e pozitionat la 110-120 cm fata de mandrina.
TOTUL PENTRU CRAP
...la batul de 3.90 m ! La cel de 3.60 m inelul e undeva intre 85-95 in functie de nr. de inele (6 sau 7) si in functie de lungimea levierului !coleman scrie:..............inel de plecare de 40 e suficient mai ales daca e pozitionat la 110-120 cm fata de mandrina.
Ce mai tura vura ,PL n-are tambur supramarit ca sa sufere dupa inel de 50 ! Inclin sa cred ca, in general ,arunca mai bine cu 40 ,varga fiind mai usoara !
Dar totusi cineva a testat? cu mulinete okuma pl865 daca merg mai bine pe lansete de 3.9 cu inel de 50" sau de 40"...
Astept raspuns deoarece am mulinete okuma de astea si vreau sa-mi schimb lansetele....
Astept raspuns deoarece am mulinete okuma de astea si vreau sa-mi schimb lansetele....
Un amic a cumparat pentru bat Hakuyo MTX 3.60 , inel de plecare 50 mm , mulineta Mulineta Attack FR8000 > A facut bine , a iesit o lanseta echilibrata?
DA !danigrosu scrie:Un amic a cumparat pentru bat Hakuyo MTX 3.60 , inel de plecare 50 mm , mulineta Mulineta Attack FR8000 > A facut bine , a iesit o lanseta echilibrata?
eu iti recomand cu inel de 50 si o sa iti explic si de ce .fishman scrie:eu am niste mulinete shimano bbrlc ce inel este bun de 50 sau merge si 40?si cam care ar trebui sa fie distanta aceea ca sa fie bine?
eu la combinatia bblc + chub 3.90 cu inel de 40 am patit de 2 ori sa imi iasa firul de pe tambur in spire prea largi si sa mi se rasuceasca dupa primul inel . tamburul bblc-ului este destul de mare si in combinatie cu un fir mai sarmos poti sa patesti ce am patit eu
-------------------------------
InsaneCarpTeam
InsaneCarpTeam