Eu pescuiesc la Dunare din barca si as dori sa-mi mai cumpar 2 lansete de 2,7 - 3 m. Lansetele am de gand sa le folosesc la crap... Am vazut un catalog cu Shimano Force Master sunt cam scumpute, dar pe baza ideii ca voi avea grija de ele si ca poate ma vor tine ani si ani, poate s-ar merita. Ce parere aveti? Alte sugestii? Ce folositi dvs la pescuitul din barca?
Cel mai mult m-ar ajuta dc imi spuneti exact modelul, sa pot sa-mi fac o idee si ca pret.Va multumesc mult! Fire intinse tuturor!
Lansete barca
Moderatori: gor965, florentiniuga
Re: Lansete barca
Ce model de Shimano Force Master ?
Te gandesti sa-ti iei lansete de urmarire (stalking rod) special ptr. crap ?
Te gandesti sa-ti iei lansete de urmarire (stalking rod) special ptr. crap ?
Am intalnit un domn mai in varsta la un magazin de ustensile, cumparam amandoi carlige... M-a invitat sa-mi arate ultimile achizitii. Avea un adevarat stand de lansete(de crap clasice 3,60m, de spining, dar si cateva care mi-au atras atentia lansete speciale de barca Shimano). Mi-a daruit Catalogul European de produse Shimano 2008. Mi-a spus ca pot comanda lansete de pe fishline.ro. Am studiat catalogul si mi-a ramas gandul la aceste lansete de barca: Force Master boat si Beast Master ax boat. Eu am in prezent o lanseta Cormoran Blackstar CM Hyper Tec de 3 m si un Ron Thompson de 3 m. Firma suporta taxele de transoprt si coletarie daca valoarea comenzii e de 1100 ron. Varful de top si mai scumpe sunt Beast master care au lungimea maxima de 2,7. Ma bate gandul sa comand doua si ca sa ma apropii de valoarea in care nu mai dau bani si pe alte taxe ( mai imi trebuie si fir textil pt monturi, carlige, o lanterna, un fir pike mono, strune si alte maruntisuri) am zis sa iau drept rezerva si un Force Master. In total 3 lansete. Black Starul meu are trecut MH pe el iar lansetele de la Shimano sunt impartite in M, MH si H. la care se mai adauga si puterea de aruncare. Imi puteti spune comparand cu alte lansete cam care ar fi diferenta intre MH si H ( spre exemplu Beast Master de 2,7m are trei variante : beast master 2,7 M care arunca 50-150 g, beast master2,7 MH care arunca 100-200g si beast master H care arunca 150-300g. ) Cea cu actiune hard e cea mai scumpa( nu cu foarte mult). Nu stiu acum cat de bine lucreaza din barca, adica nu prea stiu care mi-e mai potrivita: MH cum e Black Starul sau Hard. Vreau ca lanseta sa stea bine in curent mai puternic (uneori am probleme cu Ron Thompsonul care tremura enervant) dar si sa fie sensibila la trasatura pestelui (crapului, carasului, mrenei) si sa fie ok in driluri cu crapul salbatic. Anul 2008 cel mai mare crap de 6kg. Multumesc domnului Gor. Fire intinse tuturor!
Aha ,de boat-uri era vorba !
Credeam ca vrei lansete de urmarire in genul : Chub Outcast Stalker ,JRC Stalker ,Maver Genesis Extrem Stalker,etc. ,etc. ...au englezii o gama mai mare din-astea !
Daca ma gandesc ,asa repede , cele MH (Medium-Hard) sunt cele mai bune in cazul pescuitului din barca pe Dunare. Fiindca se pescuieste in scurt ,pe linia curentului de obicei ,trasaturile (daca-ti da si mare) sunt destul de violente iar dupa intepare pestrele trebuie tinut in loc sa nu se duca in butuci , asa ca un bat teapan e mai indicat decat unul mai moale. Beastmaster boat 270MH imi pare optiunea cea mai buna (acopera o plaja mai mare de situatii pe care le intalnesti la Dunare ) .Din seria Beastmaster cele Mediu ,ar merge si la caras ,platica ,mreana ,salau (si sunt si mai placute in drill cu crapul) iar cele Hard ,merg doar la somn.
Credeam ca vrei lansete de urmarire in genul : Chub Outcast Stalker ,JRC Stalker ,Maver Genesis Extrem Stalker,etc. ,etc. ...au englezii o gama mai mare din-astea !
Daca ma gandesc ,asa repede , cele MH (Medium-Hard) sunt cele mai bune in cazul pescuitului din barca pe Dunare. Fiindca se pescuieste in scurt ,pe linia curentului de obicei ,trasaturile (daca-ti da si mare) sunt destul de violente iar dupa intepare pestrele trebuie tinut in loc sa nu se duca in butuci , asa ca un bat teapan e mai indicat decat unul mai moale. Beastmaster boat 270MH imi pare optiunea cea mai buna (acopera o plaja mai mare de situatii pe care le intalnesti la Dunare ) .Din seria Beastmaster cele Mediu ,ar merge si la caras ,platica ,mreana ,salau (si sunt si mai placute in drill cu crapul) iar cele Hard ,merg doar la somn.
Multumesc domnului Gor pt amabilitate! Cam spre Beastmaster MH ma cam orientasem si eu... Toate cele bune. Daca fac rost de un aparat foto poate va arat anul asta si ce capturi voi avea.