La bile de carlig, da. Le lasi sa stea in dip o perioada cat mai lunga. La bile data ca nada, nu neaparat. Le scoti din congelator, torni niste dip peste ele si asta-i tot. Dipul le glazureaza, nu le acopera complet.
Cand hidratezi bile uscate, atunci le poti acoperi cu lichid, ca sa se hidrateze cum trebuie. De obicei, dipul se combina cu apa de lac (sau cu zeama de canepa sau cu Coca-Cola sau cu altele), pentru ca iti trebuie cativa litri de lichid ca sa acoperi cu totul cateva kilograme de boilies si nu e rentabil sa faci asta numai cu dip.
Despre DIP-uri ...
Moderator: florentiniuga
- Vlad Pavlovici
- Partener
- Mesaje: 91
- Membru din: 05 Feb 2009, 21:29
Re: Despre DIP-uri ...
[/quote]Vlad Pavlovici scrie: Dezavantajul unei bile impregnate puternic in dip e ca se poate inmuia, daca dipul nu contine si un agent de intarire sau daca bila n-a fost intai uscata, dar pe apa rece nu mi-as face probleme, faptul ca bila e moale e o atractie in plus.
O intrebare daca se poate... ce agenti de intarire se pot folosi intr-un dip? si inca ceva... daca dip-ul este diluat cu apa de balta sau cola nu si pierde prea mult din calitati? mereu am crezut ca dip-ul are la baza principiul unui lichid foarte concentrat. putem afla un procent maxim admis al diluarii dipurilor fara ca performanta acestora sa fie serios afectata?
- Vlad Pavlovici
- Partener
- Mesaje: 91
- Membru din: 05 Feb 2009, 21:29
Re: Despre DIP-uri ...
De exemplu, glicerina. Efectul se vede insa pe termen lung si in functie de doza de glicerina. Nu obtii boiliesuri mai tari doar punand glicerina intr-un dip. Depinde cat pui, ce alte ingrediente folosesti si cat tii boiliesurile in dip.Issey scrie:O intrebare daca se poate... ce agenti de intarire se pot folosi intr-un dip?
Apa nu e pentru dipuri, e pentru hidratare. La fel si cola. Un dip pe baza de lichide nutritive presupune sa tii boiliesurile in el ceva timp, in special boiliesurile de carlig, ca sa aiba efect. Apa o folosesti ca sa hidratezi boiliesurile date ca nada cu cateva minute sau cu cateva ore inainte sa le arunci in balta si atunci, da, poti dilua niste dip cu apa de balta, e o solutie buna.Issey scrie: si inca ceva... daca dip-ul este diluat cu apa de balta sau cola nu si pierde prea mult din calitati?
Dipul e un lichid nutritiv sau o combinatie de lichide nutritive. Nu e mai concentrat decat sunt lichidele care il compun. Iar compozitia difera de la un producator la altul, producatorii avand idei diferite despre retete si concentratie. Aspectul dipului nu e neaparat un indiciu asupra concentratiei, decat daca te pricepi la dipuri si stii ce sa vezi la ele.Issey scrie: mereu am crezut ca dip-ul are la baza principiul unui lichid foarte concentrat. putem afla un procent maxim admis al diluarii dipurilor fara ca performanta acestora sa fie serios afectata?
Asa ca nu ai cum sa stabilesti reguli despre cat de mult se poate dilua un dip. Mai bine inveti sa-ti faci singur dipurile, te costa mai putin, stii ce ai pus in ele, iar daca le diluezi, poti sa tragi niste concluzii corecte.
Re: Despre DIP-uri ...
multumesc foarte mult pentru raspunsuri!!!