Porumb conservat
Porumb conservat
Cu toate ca porumbul de carlig de toate felurile se gaseste in mai toate magazinele si e destul de ieftin, de multe ori prefer sa mi-l fabric singur, asa am control la toate ingredientele.
Cum? Simplu: desfaci boabele in lapte de pe stiulete ( cu atentie, si cu un cutit cu varf). Le bagi in borcanele cu capac metalic ( de preferinta insurubabil, gen CUKK sau mancare de bebe, dar merg si capacele presate), pui apa cat sa le acopere, putina sare, si evident, aromele dorite ( vanilie, GLM, palinka, usturoi, etc). Se inchid borcanele, se baga in Kukta ( oala sub presiune), se pune apa in oala pana la 2/3, se pune capacul si... pe foc cu tot ansamblul! Dupa ce incepe sa fiarba ( fasaie... ), se mai lasa o ora. Opresti focul si lasi sa se raceasca 1/2 zi ( nu deschizi cat e fierbinte, bubuie borcanele!!). Puse pe raft, tin si 10 ani, fara conservanti. Se mai intampla sa pun si in borcane mari, de 800 ml, pun porumb verde tocat, pentru nadit primavara. Functioneaza, si e mai ieftin decat sa ocupi congelatorul toata iarna cu porumb, spre disperarea nevestei
Cum? Simplu: desfaci boabele in lapte de pe stiulete ( cu atentie, si cu un cutit cu varf). Le bagi in borcanele cu capac metalic ( de preferinta insurubabil, gen CUKK sau mancare de bebe, dar merg si capacele presate), pui apa cat sa le acopere, putina sare, si evident, aromele dorite ( vanilie, GLM, palinka, usturoi, etc). Se inchid borcanele, se baga in Kukta ( oala sub presiune), se pune apa in oala pana la 2/3, se pune capacul si... pe foc cu tot ansamblul! Dupa ce incepe sa fiarba ( fasaie... ), se mai lasa o ora. Opresti focul si lasi sa se raceasca 1/2 zi ( nu deschizi cat e fierbinte, bubuie borcanele!!). Puse pe raft, tin si 10 ani, fara conservanti. Se mai intampla sa pun si in borcane mari, de 800 ml, pun porumb verde tocat, pentru nadit primavara. Functioneaza, si e mai ieftin decat sa ocupi congelatorul toata iarna cu porumb, spre disperarea nevestei
Folosesc de ani de zile Cukk, si sunt multumit. Nu am incercat sa adaug nimic la aromele lor, mi se pare ca au de toate felurile.Laviniu scrie:salut , imi poti spune te rog ce parere ai despre porumbul la conserva gen Cukk , maros mix , carp expert sau de la alte firme daca mai vreau sa ii adaug eu glm , betaina , spirulina etc --- mai are putere sa absoarba toti nutrientii ?
Exceptie: la cel "natur" si "mez" (miere) am pus palinka de prune si e ok. Nu vad insa de ce nu ar absorbi si alte arome, e greu "sa saturezi" o structura macromoleculara cu alte macromolecule, cum sunt cele "aromatice". In schimb... cu nutrientii e alta poveste. :roll:
Re: Porumb conservat
Salut. Dece trebuie sa munceşti aşa de greu cu ştiuletii de porumb ? Pune toamna intr-un ceaun caţi ştiuleti pot incapea in ceaun la fundul ceaunului şi deasupra pune mătase de purumb şi panuşele de la porumb. Toarna apă cât trebuie şi pune la fiert. Fierbe porumbul in aşa fel ca sa-l poţi mânca tu,In acest stadiu se desface uşor de pe ştiulete. Pune boabele intr-un borcan iar peste ele toarnă apă din apa ramasă in ceaun dupa fierbere pană umpli borcanul. Deşarta apa intr-un ibric şi pune in ea o pastila de aspirină tamponată( se dizolva mai uşor)apoi pune ibricul pe flacara aragazului pană se topeste pastila si apa dă in clocot. Toarnă apa firbinte peste boabele de porumb in borcan. Inchide borcanul cu capace care se inşurubează şi pune borcanul in frigider. Păstrandu-l la rece
poţi să-l păsterzi un an de zile şi mai mult. Inainte de a inchide ermetic capacul poţi să adaugi in apă ce vrei tu, aditivi, atractanţi etc. etc. Dar dacă vrei poţi să faci boabele colorate adăugând in borcan colorant alimentar galben, roşu, etc. Nu ştiu dacă merită să munceşti să faci tu porumb când se poate cumpăra din supermarket cutii care costă 2,5o--3,oo lei buc. Iţi opreşti o parte din boabe ca să le pui in cârlig iar restul le dai ca nadă in apă.
Succes. Mircea
poţi să-l păsterzi un an de zile şi mai mult. Inainte de a inchide ermetic capacul poţi să adaugi in apă ce vrei tu, aditivi, atractanţi etc. etc. Dar dacă vrei poţi să faci boabele colorate adăugând in borcan colorant alimentar galben, roşu, etc. Nu ştiu dacă merită să munceşti să faci tu porumb când se poate cumpăra din supermarket cutii care costă 2,5o--3,oo lei buc. Iţi opreşti o parte din boabe ca să le pui in cârlig iar restul le dai ca nadă in apă.
Succes. Mircea
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Re: Porumb conservat
Se ia un stiulete s-au[druga] aceasta fiind cruda in lapte se curata de boabe fara a le sparge,se pun in pungulita de plastic c-am cate se folosesc la o sedinta de pescuit si se baga in congelator.[Bineinteles ca faceti mai multe pungulite].ODATA DESFACUTA PUNGULITA A DOUA OARA NU MAI SUNT BUNE.Acestiea se pastreaza in conditii foarte bune sunt testate de mine,,,,,,,,,,,,,,FIR INTINS,,,,,,,,,,
Re: Porumb conservat
eu il prefer sal cumpar pe cel cukk este facut de profesionisti si parererea mea este ca este cel mai bun porumb care da rezultate fff bune il cumperi proaspat si cat tine tine eu unu nu mas complica sa le fac sa le conservez.....fir intins
always think like a fish
Re: Porumb conservat
vreau si eu sa imi pun la borcane porumb se pune si palink ?
Re: Porumb conservat
cine poate sa-mi lase si mie o reteta buna pt porumb ce sa pun chiar nu stiu va rog ca vreau sa-mi fac si nu stiu este prima data va rog mult
Re: Porumb conservat
calota scrie:vreau si eu sa imi pun la borcane porumb se pune si palink ?
fierbe porumbul scurge apa si asa fierbinte pune 2lingurite de miere la aprox.50gporumb.
dupa ce sa racit adauga si palink cam 20-30g .Fir intins
Dan Marinita
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
Re: Porumb conservat
vreu si eu sa stiu dupa ce fac cateva borcane de porumb cu atractanti trebuie sa le bag bemari sau le pun capacele si le las asa??/??? multumes mult
Re: Porumb conservat
vreu sa stiu daca se pune conservanti sau aspirina tamponata am facut borcanele si nu am pus nimic si nu le-am pus nici la benmari vreu sa stiu
Re: Porumb conservat
dau si eu o reteta cu care eu am rezultate ffff bune si nu o tin secreta
PT nada se foloseste porumb bonduele la punga de ala congelet si un kg de nada big carp de la sensas sau benzar mix special crap : se pune 5 kg de porumb bonduele intr-o galeata destul de incapatoare si dupa ce sa decongelat se pune peste el continutul pungi de nada si se amesteca.
are un miros deosebit .
iar pt carlig folosesc porumb carp expert cu aroma de capsuni ( in general arome de fructe ) sau anason si am rezultate ffff bune
incercati si voi va zic ca merita
FIR IN DRIL:P
PT nada se foloseste porumb bonduele la punga de ala congelet si un kg de nada big carp de la sensas sau benzar mix special crap : se pune 5 kg de porumb bonduele intr-o galeata destul de incapatoare si dupa ce sa decongelat se pune peste el continutul pungi de nada si se amesteca.
are un miros deosebit .
iar pt carlig folosesc porumb carp expert cu aroma de capsuni ( in general arome de fructe ) sau anason si am rezultate ffff bune
incercati si voi va zic ca merita
FIR IN DRIL:P
Re: Porumb conservat
asta cu aromele de fructe este cu dus si intors,eu unul am avut intradevar rezultate bunisoare insa pe apa rece , vara cand se incalzeste si vreau sa dau cu porumb , folosesc alte arome decat cele de fructe si am avut rezultate bune...
pastrati apele curate...
- ursu_brun3791
- utilizator
- Mesaje: 13
- Membru din: 06 Oct 2008, 19:49
Re: Porumb conservat
CE FEL DE AROME?valentyn scrie:asta cu aromele de fructe este cu dus si intors,eu unul am avut intradevar rezultate bunisoare insa pe apa rece , vara cand se incalzeste si vreau sa dau cu porumb , folosesc alte arome decat cele de fructe si am avut rezultate bune...
Re: Porumb conservat
Depinde si de balta pe care pescuiesti la momentul respectiv...predominant insascoica sau usturoi...
pastrati apele curate...