Sarulesti - Sandulita
Moderatori: Sebastian, pharaoh, vali003, Coleman
Re: Sarulesti - Sandulita 2011
Nici macar un ciortanel,cateva milioane de africani,platici frumusele si un caras de 2,120,record personal.Carasul a venit pe la 11,la pufulete,chiar cand ma gandeam sa plec,ma zapacise africanul,orice puneam in carlig halea cu nesat.Drilul oferit de caras(la feeder) m-a facut sa mai raman pana la 14:30,dar nu a mai intrat altul.In schimb,venea platica una dupa alta,probabil se nadise locul de la atatea lansari.Ca sa va dati seama cum tragea scarbovnicia de african,ganditi-va ca lansam,dar nu mai puneam feeder-ul pe cracan,il tineam in mana si imediat simteam zmucitura.Incredibil...Nu cred ca am sa merg prea curand,oricum nu pana gasesc o solutie sa scap de el...
Re: Herastrau
Ti-am zis ca asa o sa fie - trage la absolut orice. Macar ai luat vre'o unul mai frumusel ?
MLDD
pe balta mai erau 4 pescari
African sau pitic american, ala cu tepi? ca multi ii confunda...
Re: Herastrau
Este vorba despre somnul pitic - cel cu tepi (destul de durerosi daca nu il manevrezi cum trebuie )
MLDD
ieri am fost pe calareti 3 si a mers foarte prost,1 kg de caras marunt,nu stiu daca o sa mai revin p aceasta balta.
Re: Sarulesti - Calareti 3
Da , nici eu nu am avut rezultate grozave pe Calareti la ultima iesire. Pe de alta parte, gandeste-te la marea de oameni care frecventeaza aceasta balta (mai ales in weekend-uri) toti cu gandul sa bage cat mai mult ciortan/crap la tolba . Pentru ca acest sistem sa aiba cea mai mica sansa de reusita si fiecare pescar sa aiba la randul lui sansa sa aduca ceva in minciog, balta ar trebui populata o data la doua saptamani - fapt destul de improbabil . Care ar fi cealalta solutie ? o organizare a baltilor pe un sistem C&R mult mai eficient - aici vine cealalta dilema : cum ii explici omului ca el a venit pe o balta ca sa evadeze din haosul urban si sa se bucure de natura , aer curat si eventual drilul cu un ciortan/crap mai imbracat care ar trebui apoi eliberat ? Supermarketurile sunt pline cu peste la un pret mult mai mic fata de taxa pe orice balta din jurul Bucurestiului . Dar pescarul nostru autohton a mers nustiu cati km si a platit nustiu cati bani - asa ca vrea sa burduseasca juvelnicul cu peste si nici nu vrea sa auda de altceva . Aceasta mentalitate se va schimba foarte greu in randul pescarilor de la noi indoctrinati cu genul acesta de "pescuit de subzistenta" - prinde cat mai mult ca mai dai si pe la vecinii de la bloc eventual...
Concluzia e ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca nu fiecare iesire o sa aduca si un solzos daca nu incepem sa fim mai rationali si sa pescuim intr-un mod cat mai civilizat.
PS : am vorbit aici numai din prisma pescarului, nici nu vreau sa aduc aminte de unii patroni pusi pe capatuire peste noapte fara nici un respect fata de pescar. Asta e cu totul alta poveste.
Si ca sa revenim : a mai fost cineva pe la nea Marin ?
Concluzia e ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca nu fiecare iesire o sa aduca si un solzos daca nu incepem sa fim mai rationali si sa pescuim intr-un mod cat mai civilizat.
PS : am vorbit aici numai din prisma pescarului, nici nu vreau sa aduc aminte de unii patroni pusi pe capatuire peste noapte fara nici un respect fata de pescar. Asta e cu totul alta poveste.
Si ca sa revenim : a mai fost cineva pe la nea Marin ?
MLDD
Re: Sarulesti - Sandulita 2012
Am fost ieri la Sandulita - vreme frumoasa ( cam cald ) si fara vant. Am prins aprox 15 kg de platica aleasa (ce a fost mai mic am eliberat ) si 2 carasi - unul nu l-am putut aduce pe mal pt ca nu am avut minciog. Cel scapat era bine trecut de 1kg iar celalat avea aprox 1 kg ( si cel de-al doilea a facut cale intoarsa seara dupa fotografii ). Pe la 1 am intepat ceva mare (un crap cred) care dupa un dril de 5 secunde a rupt linia si dus a fost... O zi frumoasa , las imaginile sa vorbeasca de la sine ...
MLDD
Ia te uita,nici pic de vant! Superbe poze Meo,ce pacat ca nu este mai aproape balta asta...
Atunci n-o mai mut,o las acolo...
meo ai incercat vreodata sa pescuiesti din apa in acel loc??
NU, nu sunt un adept al pescuitului din apa, nici nu imi place cand merg acolo sa pescuiesc langa cei care stau bagati "pana la gat" in apa ca sa ajunga la nustiu ce prag. Pragurile pot fi foarte usor atinse folosind tehnica sheffield .
MLDD
Am fost joi pe Sarulesti fara rezultate notabile. Caldura excesiva (apa frigea efectiv la mal si era foarte calda chiar si dupa primul prag - fapt observat seara la o baie ) si o mazga verzui-maronie pe suprafata (tipica pe Sarulesti in aceasta zona pe perioade caniculare). Am pescuit doar cu lanseta de sheffield la o distanta de 10-15m in apropierea celui de-al doilea prag. A intrat foarte multa platica mica (eliberata) indiferent ce am avut in carlig si doar vre-o 4 kg de platica mai mare. Mentionez ca era in desfasurare Etapa a II-a a CAMPIONATULUI NATIONAL DE PESCUIT LA CRAP.
Voi pe unde ati mai fost?
Voi pe unde ati mai fost?
MLDD