fire
Moderator: florentiniuga
Re: fire
anul trecut am folosit firul de la maver cel mai sus specificat de 0.35,acum am pus ochi pe un trabuco pro carp tot de 0.35 rola de 1000m 50 lei si mi se pare ok la pret recunosc nu prea stiu multe despre el si chiar as dori informatii.multumesc si numai bine!
Eu am folosit S Force si T Force numai la culisanta 0.18-0.20si mi s-au parut excelente,nu se buclau pe apa,se scufundau usor si sunt moi-da o tenta de multi-filament, de rezistenta la nod nu mai vorbesc-bate multe "specii"din breasla-sa le vedem si la crap(cred ca nu e nici o diferenta
- misu_sipanu
- Veteran
exact asta este una din explicatii siliconarea partiala a firului si adaugarii stratului de teflon(t force long cast
t force allround enduro)
in ce priveste pro carpul mi as dori ca si alte fire sa fie macar la fel in privinta rezistentei la nod si laUV,In schimb
daca nu aveti la lanseta inelul de plecare de cel putin 35 e bine sa aveti mul cu tamb long cast.
problema cea mai mare din ce am citit pe forum este ca pescarii sportivi nu iau in calcul urmatoarele:
-firul se depreciaza mai repede la inelele ceramice si cele sic contrafacute
-buza de plecare a mulinetei este ciobita
-inelul de virf nu este periodic verificat
-galetul mulinetei subtiaza firul supraincalzeste firul il exfoliaza daca se gripeaza sau nu se roteste permanent
In ce priveste pescarii de crap sau pescarii experimentati acestia stiu problemele si poate multe altele.
t force allround enduro)
in ce priveste pro carpul mi as dori ca si alte fire sa fie macar la fel in privinta rezistentei la nod si laUV,In schimb
daca nu aveti la lanseta inelul de plecare de cel putin 35 e bine sa aveti mul cu tamb long cast.
problema cea mai mare din ce am citit pe forum este ca pescarii sportivi nu iau in calcul urmatoarele:
-firul se depreciaza mai repede la inelele ceramice si cele sic contrafacute
-buza de plecare a mulinetei este ciobita
-inelul de virf nu este periodic verificat
-galetul mulinetei subtiaza firul supraincalzeste firul il exfoliaza daca se gripeaza sau nu se roteste permanent
In ce priveste pescarii de crap sau pescarii experimentati acestia stiu problemele si poate multe altele.
va slut! normal-tensiunea creata la intepaturi si driluri este suportata de inele si galet(ideal ar fi.. galetul sa aiba rulment pe bile) astfel se-nvarte odata cu firul si normal este sa mai fie o rola doua de schimb. cele cu300m. sunt ideale(eu unu il pun tot odata) respecte!
- cris71tian72
- senior
IDEMMMMMM........FIRE PT TAMBURI
- stefanflorin
- Veteran
Cosmake nu te obosi sa pui fire scumpe pe astfel de ape, nu o sa iesi cu nimic in castig, aici conteaza cantitatea si mai putin calitatea.cosmake scrie:ce ma sfatuiti intre P-Line fluo si FOX Warior pentru pus pe mulinete atit pe jiu cit si dunare cit si pe balti?
Work is for people who can't fish!
- stefanflorin
- Veteran
ummm...pai cam ai dreptate daca ala e pretul lor, in cazul asta ia-l pe ala cu rezistenta mai mare la abraziune.
Am vazut recent un test al firelor facut de niste englezi si pt determinarea rezistentei la abraziune au folosit efectiv o piatra abraziva pe care au frecat o bucata de fir din diferite modele iar cel care a facut fata la cat mai multe treceri peste piatra fara a se rupe a fost desemnat mai rezistent.
Am vazut recent un test al firelor facut de niste englezi si pt determinarea rezistentei la abraziune au folosit efectiv o piatra abraziva pe care au frecat o bucata de fir din diferite modele iar cel care a facut fata la cat mai multe treceri peste piatra fara a se rupe a fost desemnat mai rezistent.
Work is for people who can't fish!
- cris71tian72
- senior
A folosit cineva acest fir ? Cum se comporta?