Eu personal am folosit acele mugga si mugga convert cu rezultate foarte bune, cu rateuri foarte putine in comparatie cu numarul de prezentari. Eu am o retinere pentru acele teflonate, parerea mea este ca se uzeaza mai usor.
La bani mai putini poti folosi cu MARE incredere si acele Sasame Chinu Ringed F-724 (cred ca nr1-2 = nr6-7 va rog confirmati voi) si Sasame Thinners F-505(nr 2 = nr 6). Aceste ace le-am folosit in concursuri cu rezultate foarte bune, inca nu pot face o departajare intre ele.
Mi s-au parut foarte bune acele mugga, atunci cand pescuieti in malul opus, si de multe ori pestele trage spre inapoi, mai putini pesti ratati decat acele care le foloseam (nu Sasame).
Criteriile mele pentru alegerea acelor ar fi:
-grosimea acelor (sa fie subtire, carligul strapunge mai usor buza pestelui)
- un pinten foarte pronuntat (impiedica pestele sa scuipe acul)
- sa fie bine ascutite cu o conicitate cat mai lunga a varfului (nu imi plac acele care sunt groase si deodata vin ascutite)
- sa nu fie teflonate (acele teflonate au o densitate scazuta a meterialului pentru a fi mai usora, si asa cade si rezistatenta, parerea PERSONALA)
- sa aiba o deschidere larga pentru o intepare cat mai pronuntata.
- si probabil cel mai importanta, Alegerea acului in functie de marimea pestilor, locul de pescuit (agatatura sau nu) si in functie de momeala de pe firul de par.
Arata-ne te rog noua montura
.[/quote]
Salut,
Spuneai de carligele mugga si mugga convert. Mie-mi plac mai mult cele gen wide gape, cele gen mugga imi par prea agresive. Am avut un model de la Gamakatsu si dupa ce am "cusut" buzele la 2 crapi nu am mai folosit modelul.