Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseinate
Moderator: florentiniuga
Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseinate
Slut,
Ma intereseaza care sunt diferentele si asemanarile dintre Proteina de zer concentrata (WPC80) si Caseinatul de calciu intr-un mix fishmeal?
Mai exact, ce face (care este rolul) caseinatului de calciu si rolul proteinei de zer concentrate intr-un mix fishmeal?
Care din cele doua produse merita sa fie folosit intr-un mix fishmeal?
Va rog sa nu-mi dati linkuri catre pagina lu' BigF... sau sa-mi spuneti ca una are proteina 80% si alta 96%...
Multumesc.
Ma intereseaza care sunt diferentele si asemanarile dintre Proteina de zer concentrata (WPC80) si Caseinatul de calciu intr-un mix fishmeal?
Mai exact, ce face (care este rolul) caseinatului de calciu si rolul proteinei de zer concentrate intr-un mix fishmeal?
Care din cele doua produse merita sa fie folosit intr-un mix fishmeal?
Va rog sa nu-mi dati linkuri catre pagina lu' BigF... sau sa-mi spuneti ca una are proteina 80% si alta 96%...
Multumesc.
Ultima oară modificat 27 Mar 2012, 01:07 de către pangarici, modificat de 2 ori în total.
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
pangarici scrie:Slut,
Ma intereseaza care sunt diferentele si asemanarile dintre Proteina de zer concentrata (WPC80) si Caseinatul de calciu intr-un mix fishmeal?
Mai exact, ce face (care este rolul) caseinatului de calciu si rolul proteinei de zer concentrate intr-un mix fishmeal?
Va rog sa nu-mi dati linkuri catre pagina lu' BigF... sau sa-mi spuneti ca una are proteina 80% si alta 96%...
Multumesc.
in ceea ce priveste casseina, timp mai mic de fierbere a boilies-urilor, o mai mare "impermeabilitate" si in combinatie cu albumina devin ceva mai tari (impotriva racilor)
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
Daca nu te intereseaza continutul proteic, una din diferente, din cate stiu eu, ar fi ca proteina din zer are un timp de digerabilitate mai mic decat caseinatul.
I Fish. Therefore I am.
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
Din ce am observat, mai folosit in mixurile HNV este Caseinatul de calciu. Ma gandesc ca este mai folosit din cauza ca are proteina mai multa decat Proteina concentrata de zer? Sa fie doar asta?
Merita folosit Proteina concentrata de zer in mixuri? Cand? In ce fel de mixuri? Ce are in plus sau in minus Proteina concentrata de zer fata de Caseinatul de calciu?
Ce influenta are Proteina concentrata de zer asupra unui mix?
Merita folosit Proteina concentrata de zer in mixuri? Cand? In ce fel de mixuri? Ce are in plus sau in minus Proteina concentrata de zer fata de Caseinatul de calciu?
Ce influenta are Proteina concentrata de zer asupra unui mix?
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
WPC(WHEY PROTEIN CONCENTRATE )(80%)
Cu un continut proteic de pana la 80% se poate folosi in mixurile unde este nevoie de un continut mare de proteina.Foarte eficient folosit impreuna cu alte proteine lactice aceasta pudra nu trebuie sa lipseasca din niciun mix fie el fishmeal sau birdfood,Avand calitati de liant WPC ajuta la rularea bilelor.
Cu un continut proteic de pana la 80% se poate folosi in mixurile unde este nevoie de un continut mare de proteina.Foarte eficient folosit impreuna cu alte proteine lactice aceasta pudra nu trebuie sa lipseasca din niciun mix fie el fishmeal sau birdfood,Avand calitati de liant WPC ajuta la rularea bilelor.
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
Caseinatul de calciu este o proteina lactica (valoare proteica 96%),solubila , si usoara,deci ai grija la dozare, se foloseste in toate mixurile cu valoare nutritiva mare
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
[quote="pangarici"]Slut,
Ma intereseaza care sunt diferentele si asemanarile dintre Proteina de zer concentrata (WPC80) si Caseinatul de calciu intr-un mix fishmeal?
Mai exact, ce face (care este rolul) caseinatului de calciu si rolul proteinei de zer concentrate intr-un mix fishmeal?
Care din cele doua produse merita sa fie folosit intr-un mix fishmeal?
iata opinia unui expert..Caseinatul de calciu
Atunci cand sunt separate, sub actiunea unei substante alcaline, proteinele din lapte tind sa se lege de unul din cele 2 metale existente in lapte, calciu sau natriu.
Caseinatul de calciu este, evident, proteina legata de calciu. Gustul sau este mult superior tuturor caseinatelor sau caseinelor.
Caseinatele sunt produse cu timp de digerabilitate mediu, mai rapid decat al caseinei dar mai lent decat al proteinelor din zer.
Un caseinat de calciu introdus in mix il imbunatateste nu numai prin nivelul proteic si gustativ ci si la nivel de prelucrare a cocii si de aspect si elasticitate al produsului finit.
Profilul aminoacidic al caseinatului de calciu este: Alanina 2,6%, arginina 3,6%, acid aspartic 6,6%, cistina 0,5%, acid glutamic 20%, glicina 1,6%, histidina 2,3%, isoleucina 4,2%, leucina 8,2%, lizina 7,3%, metionina 2,5%, fenilalanina 4,4%, prolina 10,1%, serina 5,6%, treonina 4,3%, triptofan 1,2%, tirozina 4,6%, valina 5,4%.
Eu am folosit pana la 25% din cantitatea de mix dar au iesit cam prajiturele, 15% consider ca este cantitatea optima pentru un mix bun.
3. Caseinatul de sodiu
Cealalta proteina din lapte, legata de sodiu.
Caseinatul de sodiu este un bun emulsifiant, se dizolva rapid si este foarte stabil la temperaturi inalte (fierbere), are un gust foarte bun si formeaza o coca foarte elastica.
Profilul aminoacidic: alanina 2,7%, arginina 3,7%, acid aspartic 6,4%, cistina 0,3%, acid glutamic 20,2%, glicina 2,4%, histidina 2,8%, isoleucina 5,5%, leucina 8,3%, lizina 7,4%, metionina 2,5%, fenilalanina4,5%, prolina 10,2%, serina 5,7%, treonina4,4%, triptofan 1,1%, tirosina 1,1%, valina 6,5%.
La fel ca la caseinatul de calciu, 15% din mix este suficient.
4. Proteina din lapte
In functie de producator poate purta diverse nume.
Este proteina totala din lapte (cu zer cu tot), are un continut proteic de 80% (90% sau peste pentru varianta concentrata), este foarte bogata in calciu si are un gust foarte accentuat de frisca. Are o viteza medie de digerabilitate si este foarte bogata in aminoacizi ramificati. Eu o consider foarte importanta in mixuri datorita atat nivelului proteic cat si gustului pe care il da boiliesurilor.
Se poate merge lejer pana la 20% din mix.
5. Proteina din zer
Zerul este ceea ce ramane dupa fabricarea branzei, desi o mare parte din proteine se coaguleaza si se acumuleaza in branza zerul pastreaza si el o buna cantitate (cca 20% din cantitatea de proteina din lapte) de proteine foarte valoroase. Marele avantaj al proteinei din zer este asimilarea rapida in organism, producatorii de furaje nu prea iubesc aceasta proteina deoarece s-a constatat ca timpul de digestie la crapi poate fi mai mic de o ora (la o temperatura de 18 grade) insa pentru pescuit ... este mana cereasca ... trasaturi in fiecare ora :-).
Se poate folosi pana la 20% din mix.
Nu am vrut sa transform raspunsul intr-un tratat de branzologie dar mentionez ca articolul complet se gaseste pe unul din forumurile autohtone si apartine lui I.Goean
Ma intereseaza care sunt diferentele si asemanarile dintre Proteina de zer concentrata (WPC80) si Caseinatul de calciu intr-un mix fishmeal?
Mai exact, ce face (care este rolul) caseinatului de calciu si rolul proteinei de zer concentrate intr-un mix fishmeal?
Care din cele doua produse merita sa fie folosit intr-un mix fishmeal?
iata opinia unui expert..Caseinatul de calciu
Atunci cand sunt separate, sub actiunea unei substante alcaline, proteinele din lapte tind sa se lege de unul din cele 2 metale existente in lapte, calciu sau natriu.
Caseinatul de calciu este, evident, proteina legata de calciu. Gustul sau este mult superior tuturor caseinatelor sau caseinelor.
Caseinatele sunt produse cu timp de digerabilitate mediu, mai rapid decat al caseinei dar mai lent decat al proteinelor din zer.
Un caseinat de calciu introdus in mix il imbunatateste nu numai prin nivelul proteic si gustativ ci si la nivel de prelucrare a cocii si de aspect si elasticitate al produsului finit.
Profilul aminoacidic al caseinatului de calciu este: Alanina 2,6%, arginina 3,6%, acid aspartic 6,6%, cistina 0,5%, acid glutamic 20%, glicina 1,6%, histidina 2,3%, isoleucina 4,2%, leucina 8,2%, lizina 7,3%, metionina 2,5%, fenilalanina 4,4%, prolina 10,1%, serina 5,6%, treonina 4,3%, triptofan 1,2%, tirozina 4,6%, valina 5,4%.
Eu am folosit pana la 25% din cantitatea de mix dar au iesit cam prajiturele, 15% consider ca este cantitatea optima pentru un mix bun.
3. Caseinatul de sodiu
Cealalta proteina din lapte, legata de sodiu.
Caseinatul de sodiu este un bun emulsifiant, se dizolva rapid si este foarte stabil la temperaturi inalte (fierbere), are un gust foarte bun si formeaza o coca foarte elastica.
Profilul aminoacidic: alanina 2,7%, arginina 3,7%, acid aspartic 6,4%, cistina 0,3%, acid glutamic 20,2%, glicina 2,4%, histidina 2,8%, isoleucina 5,5%, leucina 8,3%, lizina 7,4%, metionina 2,5%, fenilalanina4,5%, prolina 10,2%, serina 5,7%, treonina4,4%, triptofan 1,1%, tirosina 1,1%, valina 6,5%.
La fel ca la caseinatul de calciu, 15% din mix este suficient.
4. Proteina din lapte
In functie de producator poate purta diverse nume.
Este proteina totala din lapte (cu zer cu tot), are un continut proteic de 80% (90% sau peste pentru varianta concentrata), este foarte bogata in calciu si are un gust foarte accentuat de frisca. Are o viteza medie de digerabilitate si este foarte bogata in aminoacizi ramificati. Eu o consider foarte importanta in mixuri datorita atat nivelului proteic cat si gustului pe care il da boiliesurilor.
Se poate merge lejer pana la 20% din mix.
5. Proteina din zer
Zerul este ceea ce ramane dupa fabricarea branzei, desi o mare parte din proteine se coaguleaza si se acumuleaza in branza zerul pastreaza si el o buna cantitate (cca 20% din cantitatea de proteina din lapte) de proteine foarte valoroase. Marele avantaj al proteinei din zer este asimilarea rapida in organism, producatorii de furaje nu prea iubesc aceasta proteina deoarece s-a constatat ca timpul de digestie la crapi poate fi mai mic de o ora (la o temperatura de 18 grade) insa pentru pescuit ... este mana cereasca ... trasaturi in fiecare ora :-).
Se poate folosi pana la 20% din mix.
Nu am vrut sa transform raspunsul intr-un tratat de branzologie dar mentionez ca articolul complet se gaseste pe unul din forumurile autohtone si apartine lui I.Goean
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
[quote="Rosky"]Caseinatul de calciu este o proteina lactica (valoare proteica 96%),solubila , si usoara,deci ai grija la dozare, se foloseste in toate mixurile cu valoare nutritiva mare[/quote]
cam ce cantitate se foloseste pe kilogramul de mix?
cam ce cantitate se foloseste pe kilogramul de mix?
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
_Dan_ scrie:cam ce cantitate se foloseste pe kilogramul de mix?Rosky scrie:Caseinatul de calciu este o proteina lactica (valoare proteica 96%),solubila , si usoara,deci ai grija la dozare, se foloseste in toate mixurile cu valoare nutritiva mare
Eu folosesc doar WPC80, 100gr. la un kg de mix.
- marian_popescu
- Veteran
- Mesaje: 1064
- Membru din: 13 Aug 2008, 11:18
- Localitate: Prahova
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
WPC este considerata proteina cu cea mai mare valoare biologica. cel putin asta in alimentatia sportivilor
Fishing is life. The rest...just details
- florian serban
- Veteran
- Mesaje: 659
- Membru din: 18 Dec 2007, 21:27
- Localitate: bucuresti
Re: Whey Protein Concentrate 80% (WPC80) vs. Calcium Caseina
caseinatul de calciu este o proteina lactica foarte solubila(valoarea proteica peste 90%) se foloseste in mixuri pentru a marii valoarea proteica a nadei.pangarici scrie:Slut,
Ma intereseaza care sunt diferentele si asemanarile dintre Proteina de zer concentrata (WPC80) si Caseinatul de calciu intr-un mix fishmeal?
Mai exact, ce face (care este rolul) caseinatului de calciu si rolul proteinei de zer concentrate intr-un mix fishmeal?
Care din cele doua produse merita sa fie folosit intr-un mix fishmeal?
Va rog sa nu-mi dati linkuri catre pagina lu' BigF... sau sa-mi spuneti ca una are proteina 80% si alta 96%...
Multumesc.
proteina de zer este o proteina lactica(continut proteic aprox.80%) care este forte buna ca liant si imbunatateste proprietatile mecanice ale mixului,deasemenea creste si valoarea proteica a mixului.