Emisiunea din 17.01.2009
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Salutare tuturor.
Am urmarit emisiunea si intr-adevar am mai invatat ceva cu aceasta ocazie.
L-as ruga frumos pe dl. Marian sa-mi furnizeze mai multe detalii legat de utilizarea aromelor in prepararea semintelor.Se pastreaza acelasi dozaj recomandat si pt. prepararea boiliesurilor?Cand adaugam aroma in cazul semintelor,inainte sau dupa fierbere, cu cat timp inainte de nadire?
In cazul semintelor pt. carlig, dipul utilizat il reprezinta aroma asa cum este livrata de catre furnizor?
Multumesc.
Am urmarit emisiunea si intr-adevar am mai invatat ceva cu aceasta ocazie.
L-as ruga frumos pe dl. Marian sa-mi furnizeze mai multe detalii legat de utilizarea aromelor in prepararea semintelor.Se pastreaza acelasi dozaj recomandat si pt. prepararea boiliesurilor?Cand adaugam aroma in cazul semintelor,inainte sau dupa fierbere, cu cat timp inainte de nadire?
In cazul semintelor pt. carlig, dipul utilizat il reprezinta aroma asa cum este livrata de catre furnizor?
Multumesc.
Re: Emisiunea din 17.01.2009
@marian_oprea:
Deja mi-ati dat o "mostra" de explicatie. Deci nedumerirea mea era oarecum indreptatita.
Sincer va spun ca tot auzeam: "atract in sus", "atract in jos" si nu stiam cu ce se mananca. Chiar nu-mi explicam de ce numai SBS produce ATRACT . Ma uitam pe toate magazinele on-line de pescuit la capitolul nada...stiam deja majoritatea ingredientelor...dar nu identificam acest ingredient atat de laudat.
De-abia astept emisiunea urmatoare!
Deja mi-ati dat o "mostra" de explicatie. Deci nedumerirea mea era oarecum indreptatita.
Sincer va spun ca tot auzeam: "atract in sus", "atract in jos" si nu stiam cu ce se mananca. Chiar nu-mi explicam de ce numai SBS produce ATRACT . Ma uitam pe toate magazinele on-line de pescuit la capitolul nada...stiam deja majoritatea ingredientelor...dar nu identificam acest ingredient atat de laudat.
De-abia astept emisiunea urmatoare!
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Ca sa condimentam discutia din emisiunea care va urma daca va fi timp si exista pobilitatea puneti in discutie un aspect zic eu important: evident in functie de tipul partidei practicat alegi nada si multi folosim bile si mai ales vrem sa ne facem propriile bile si sa prindem cu ele.La o partida scurta este stiut ca se folosesc solubile de preferat "birdfood" datorita texturilor bilei care permit emisia de aroma mai buna iar la partidele lungi bile tari cu ou care sunt mult mai nutritive si aici fiind preferate fishmeal-urile (evident aici am disuctat la nivel general). Intrebarea ar fi: la un mix ieftin format din fainuri (faina de proumb, faina de soia, gris, pesmet, malai, faina de orez etc) si cereale simple, avand in vedere ca valoare nutritiva a unui astfel de mix este mult mai mica decat a unui fishmeal, poti sa ridici valorea lui cu lichide nutritive? Evident raspunsul va fi da, dar ma intereseaza cu cat? si cu un astfel de mix simplu poti face fata la o competitie de la noi? Ok s-a discutat de aroma si aroma este primul semnal emis in apa catre crap insa se stie ca daca te axezi pe o bila super aromata fara aport proteic substantial crapul dupa o perioada nu va mai fii interesat de bila respectiva. Atunci daca la o "bila aromata" cand o faci se vor aduaga lichide nutritive (deci doar lichide fara a creste valoarea nutritiva din mix), scap de aceasta problema de tot sau temporar?
Multumesc
Multumesc
Re: Emisiunea din 17.01.2009
am si eu o mare nelamurire
Pe o balta "virgina" la bile pe care s-a folosit numai mamaliga, rima si bob de porumb banuiesc ca se pescuieste in primul rind cu solubile si se foloseste ca si momeala pasta din care au fost facute acestea dar ce arome sa folosesc?
Pe o balta "virgina" la bile pe care s-a folosit numai mamaliga, rima si bob de porumb banuiesc ca se pescuieste in primul rind cu solubile si se foloseste ca si momeala pasta din care au fost facute acestea dar ce arome sa folosesc?
- joga petre
- membru activ
- Mesaje: 98
- Membru din: 22 Mar 2008, 22:16
Re: Emisiunea din 17.01.2009
capsuna
- marius_197
- junior
- Mesaje: 4
- Membru din: 13 Ian 2008, 19:27
- Localitate: focsani
Re: Emisiunea din 17.01.2009
asta da emisiune , are tot incepatorul explicatii ca la carte.tineti-o tot asa, pana incepe sezonul macar.
- marian_oprea
- partener
- Mesaje: 23
- Membru din: 17 Dec 2008, 03:47
Re: Emisiunea din 17.01.2009
GabyM scrie:Salutare tuturor.
Am urmarit emisiunea si intr-adevar am mai invatat ceva cu aceasta ocazie.
L-as ruga frumos pe dl. Marian sa-mi furnizeze mai multe detalii legat de utilizarea aromelor in prepararea semintelor.Se pastreaza acelasi dozaj recomandat si pt. prepararea boiliesurilor? La fel ca si in cazul retetelor de boilies, cred ca si la seminte este importanta aroma despre care vorbim. Nu pot vorbi despre dozaj daca nu stiu la ce aroma te referi. Cand adaugam aroma in cazul semintelor,inainte sau dupa fierbere, cu cat timp inainte de nadire? In cazul aromelor volatile (esteri sau alcooli) cred ca cel mai bine e sa adaugi aroma dupa fierberea semintelor. Daca vrei sa folosesti o aroma uleioasa, care nu e afectata de temperatura, o poti pune in apa inainte de fierbere. Sa ai mare grija ca apa sa nu depaseasca niciodata nivelul semintelor cu mai mult de o palma, altfel o mare parte din aroma se va pierde in apa ramasa in surplus dupa fierbere.
In cazul semintelor pt. carlig, dipul utilizat il reprezinta aroma asa cum este livrata de catre furnizor? Daca vrei sa pastrezi boabele de porumb intr-o aroma uleioasa, vei constata, dupa o perioada de timp, ca boabele tale au absorbit o cantitate foarte mica de aroma. In schimb, daca vei folosi o aroma "subtire", pe alcool sau esteri, boabele tale se vor imbiba cu aroma, transformandu-se in "boabe de porumb de mare atractie". Ai grija cat de mult pastrezi in aroma boabele de porumb, pentru ca aromele se pot volatiliza chiar si din borcanul de dip, daca acesta e din plastic. Multumesc si eu Multumesc.
- marian_oprea
- partener
- Mesaje: 23
- Membru din: 17 Dec 2008, 03:47
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Ai dreptate in privinta ATRACT-ului. Nu am mai putut aborda acest subiect pentru ca s-ar fi putut interpreta ca fiind denigrarea unui produs.zenhor scrie:@marian_oprea:
Deja mi-ati dat o "mostra" de explicatie. Deci nedumerirea mea era oarecum indreptatita.
Sincer va spun ca tot auzeam: "atract in sus", "atract in jos" si nu stiam cu ce se mananca. Chiar nu-mi explicam de ce numai SBS produce ATRACT . Ma uitam pe toate magazinele on-line de pescuit la capitolul nada...stiam deja majoritatea ingredientelor...dar nu identificam acest ingredient atat de laudat.
De-abia astept emisiunea urmatoare!
- marian_oprea
- partener
- Mesaje: 23
- Membru din: 17 Dec 2008, 03:47
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Ravensun scrie:Ca sa condimentam discutia din emisiunea care va urma daca va fi timp si exista pobilitatea puneti in discutie un aspect zic eu important: evident in functie de tipul partidei practicat alegi nada si multi folosim bile si mai ales vrem sa ne facem propriile bile si sa prindem cu ele.La o partida scurta este stiut ca se folosesc solubile de preferat "birdfood" datorita texturilor bilei care permit emisia de aroma mai buna iar la partidele lungi bile tari cu ou care sunt mult mai nutritive si aici fiind preferate fishmeal-urile (evident aici am disuctat la nivel general). Intrebarea ar fi: la un mix ieftin format din fainuri (faina de proumb, faina de soia, gris, pesmet, malai, faina de orez etc) si cereale simple, avand in vedere ca valoare nutritiva a unui astfel de mix este mult mai mica decat a unui fishmeal, poti sa ridici valorea lui cu lichide nutritive? Evident raspunsul va fi da, dar ma intereseaza cu cat? Valoarea nutritiva a unui boilies nu o ridici cu ajutorul lichidelor nutritive, decat intr-o mica masura. Cu toate ca se numesc lichide nutritive, rolul lor este in primul de atractie. si cu un astfel de mix simplu poti face fata la o competitie de la noi? Competitiile sunt una dintre cele mai slabe ocazii de a verifica calitatile nutritive ale unui mix. Bineinteles, sunt competitii intre competitii, insa in majoritatea lor se urmareste cantitatea, nu calitatea. Pestele ajunge sa aprecieze valoarea nutritiva a unui boilies atunci cand apuca sa manance o anumita cantitate, iar acest lucru se intampla acolo unde concurenta pe hrana nu este foarte mare. Daca pescuim insa intr-o balta cu foarte mult peste, acesta va manca orice, indiferent ca boiliesurile noastre sunt nutrtive sau nu, pentru ca important e sa apuci sa mananci ceva, nu mai conteaza si ce. Vezi faptul ca pe Moara Vlasiei, unde este foarte mult peste, se castiga in mod frecvent cu mamaliga sau pastura. Altfel, daca vorbim despre concursuri pe balti cum este Darvari-ul, unde pestele este mult mai rar si cu o medie de greutate mai mare, valoarea nutritiva conteaza. Acesta este si motivul pentru care de cele mai multe ori cei care castiga au boiliesuri de calitate. Ok s-a discutat de aroma si aroma este primul semnal emis in apa catre crap insa se stie ca daca te axezi pe o bila super aromata fara aport proteic substantial crapul dupa o perioada nu va mai fii interesat de bila respectiva. Atunci daca la o "bila aromata" cand o faci se vor aduaga lichide nutritive (deci doar lichide fara a creste valoarea nutritiva din mix), scap de aceasta problema de tot sau temporar? Asa cum spuneam si mai sus, lichidele nutritive nu fac dintr-un mix sarac in nutrienti, unul bogat. Vor adauga insa un plus de atractie boiliesului tau.
Multumesc
- marian_oprea
- partener
- Mesaje: 23
- Membru din: 17 Dec 2008, 03:47
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Intr-adevar, cele mai multe sanse le ai cu boiliesuri solubile si pasta. In privinta aromei pe care sa o folosesti, trebuie sa incerci sa afli care este aroma care prinde cel mai bine pe balta pe care pescuiesti tu. Eu, din fata calculatorului, nu iti pot spune ce aroma prinde pe o balta pe care nu am pescuit niciodata. Fiecare balta are aromele ei care prind si de foarte multe ori, acestea nu sunt aceleasi de la o balta la alta.cosmake scrie:am si eu o mare nelamurire
Pe o balta "virgina" la bile pe care s-a folosit numai mamaliga, rima si bob de porumb banuiesc ca se pescuieste in primul rind cu solubile si se foloseste ca si momeala pasta din care au fost facute acestea dar ce arome sa folosesc?
Re: Emisiunea din 17.01.2009
ma gindesc sa incerc in primul rind sopexul , mierea si esenta de porumb
capsuna si sqid&octopus nu prea imi inspira incredere pe o astfel de balta
capsuna si sqid&octopus nu prea imi inspira incredere pe o astfel de balta
- justme_razvan
- utilizator
- Mesaje: 17
- Membru din: 09 Mar 2008, 12:48
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Din pacate nu am putut urmari emisiunea
Intrebarea mea este daca pot face rost de ea?
Multumesc.
Intrebarea mea este daca pot face rost de ea?
Multumesc.
- marian_oprea
- partener
- Mesaje: 23
- Membru din: 17 Dec 2008, 03:47
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Nu o poti vedea aici http://www.infopescar.tv/video.html ?
- justme_razvan
- utilizator
- Mesaje: 17
- Membru din: 09 Mar 2008, 12:48
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Multam mult.marian_oprea scrie:Nu o poti vedea aici http://www.infopescar.tv/video.html ?
Nu stiu de ce o cautam in arhiva.
Re: Emisiunea din 17.01.2009
Ptr. a urmarii emisiunea pe sitflorentiniuga scrie:
ATENTIE! Din ratiuni comerciale, EMISIUNILE SPONSORIZATE NU VOR MAI FI ARHIVATE!
florentiniuga scrie: Aveti o saptamana intreaga la dispozitie.