Shimano Alivio CX

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
Neamtul
Veteran
Veteran

Shimano Alivio CX

Mesaj de Neamtul » 29 Feb 2012, 23:18

Am avut azi in mana o lanseta Alivio CX 12ft 3,5lbs.
Imi place cum arata si pare destul de puternica. Am in localitate o balta unde media capturilor este de 2-4kg. Credeti ca betele astea sunt prea puternice pentru pestii aia ? Bine, eu am prins si caras cu Senzor Magic si n-am avut probleme dar am zis sa vad ce zic cei care au folosit betele.

pharaoh
site team
site team

Re: Shimano Alivio CX

Mesaj de pharaoh » 01 Mar 2012, 00:12

Daca astea ti se par prea puternice poti sa incerci varianta de 3 lbs. Au o actiune parabolica pronuntata.
I Fish. Therefore I am.

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 01 Mar 2012, 00:27

Am vazut si varianta de 3lbs care e prea moale pentru mine. Chestia e ca nu pot sa le iau acasa sa le incerc.
Am impresia ca si varianta de 3,5lb are o actiune cam parabolica...sau hai sa zic progresiva dar in niciun caz rapida.
Nu am de gand sa le cumpar chiar acum ca peste scurt timp trebuie sa ajunga un nou import Daiwa-Cormoran la Arrow si vor aduce si noul Cormoran Eliminator la care i-au montat o mandrina mai buna fata de modelul actual si are mufare inversa si pastilele inelelor sunt subtiri la fel ca la ES.
Intre astea doua vreau sa aleg > Eliminator VS Alivio

otyice
membru activ
membru activ

Mesaj de otyice » 13 Mar 2012, 00:06

shimano alivio cx de 3,90-3,5lb stie cineva configuratia inelelor, si ce actiune ,are ca nu gasesc nicieri ceva poze mai detaliate car decat ,multumesc.

Allen Besnovich
Veteran
Veteran

Mesaj de Allen Besnovich » 13 Mar 2012, 00:13

Neamtul scrie:Am vazut si varianta de 3lbs care e prea moale pentru mine. Chestia e ca nu pot sa le iau acasa sa le incerc.
Am impresia ca si varianta de 3,5lb are o actiune cam parabolica...sau hai sa zic progresiva dar in niciun caz rapida.
Nu am de gand sa le cumpar chiar acum ca peste scurt timp trebuie sa ajunga un nou import Daiwa-Cormoran la Arrow si vor aduce si noul Cormoran Eliminator la care i-au montat o mandrina mai buna fata de modelul actual si are mufare inversa si pastilele inelelor sunt subtiri la fel ca la ES.
Intre astea doua vreau sa aleg > Eliminator VS Alivio
Eu abia astept noul Eliminator, sper sa fie la fel de subtire ca cel anterior (ES). Ai idee cand o sa apara ?
C.S. OLTENIA FISHING

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 13 Mar 2012, 18:38

L-am vazut ieri in magazin, foarte frumoasa lanseta. Am avut in mana varianta de 3,60 si 3,25lb. E SUPER(!) dar nu cred ca o sa imi cumpar ca s-au scumpit enorm de mult... ~x(
Eliminator ES =188lei
Eliminator model 2012=307lei(!!)
Blancul seamana destul de mult cu cel de la ES dar are mufare inversa, alta mandrina(mult mai reusita) si parca pastilele de la inele sunt schimbate.
Chiar imi place lanseta, are o actiune progresiva, e usoara dar cand am vazut pretul.... :-t !
De banii aia mai bine imi cumpar Fox Warrior S !

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 27 Apr 2012, 17:28

Inca mai sunt interesat de Alivio 12ft si 3,5lb.
Am vazut-o, m-am jucat cu ea in magazin, pretul e ok dar nu am putut sa aflu ce actiune au.
Are cineva varianta de 3,60 si 3,5lb ?

viorelb73
Veteran
Veteran

Mesaj de viorelb73 » 27 Apr 2012, 22:48

Gama Alivio este cea mai de jos din brandul Shimano. Nu ti-as recomanda-o, la banii pe care ii dai pe ea mai bine iei un OKUMA Epix V2 si este mult superioara lui Alivio. Parere personala, la nivel calitate / pret ti-as recomanda, in ordine:
MTX14
Cormoran Eliminator 2012
Okuma V2
Shimano Alivio

Respect!
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 28 Apr 2012, 09:53

Am impresia ca tu incurci ceva, sigur nu ai vazut modelul CX. Eu zic ca este superioara Epixului si e aproape de Eliminator model 2012, el la fel de usoara, costa cu aproape 100lei mai putin si la Alivio inelele am vazut ca sunt montate corect pe cand la Cormoran....
MTX e par, eu caut ceva cat de cat..placut, bland.

Nu caut ceva super performant, caut ceva simplu, cat de cat bun si sa nu coste o avere.
Exclus inel de plecare de 50 dar pastila de la varf sa fie de 14. Pretul sa fie de maxim 300lei/buc.

Allen Besnovich
Veteran
Veteran

Mesaj de Allen Besnovich » 28 Apr 2012, 11:11

Mtx e o lanseta buna, daca vrei sa lansezi pe orbita si cu plumb de 120g.
Daca vrei un pescuit la fin, si nu vizezi pesti capitali de 20kg, Alivio e alegerea potrivita. E usoara, arata foarte bine si nu e scumpa deloc. Si... e shimano! Chiar daca e gama de jos, dar nu e facuta aiurea.

Urmatoarele lansete de crap, alivio or sa fie!
Neamtul, daca iti cumperi... pune si tu cateva poze :D
C.S. OLTENIA FISHING

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 28 Apr 2012, 22:10

Am de gand sa imi iau acasa una de 3lb si una de 3,5lb si sa le testez pe balta din localitate. Dupa ce le testez pe amandoua o sa vad pe care o aleg. Daca ai rabdare cateva zile o sa iti dau mai multe detalii.

viorelb73
Veteran
Veteran

Mesaj de viorelb73 » 30 Apr 2012, 12:22

Daca esti chitit pe Alivio, vezi ca este la oferta:
http://www.magazinpescuit.ro/lansete-la ... 10&sort=2a

Daca urmaresti capturi medii este buna si Alivio, dar daca vrei pesti mari... ti-as recomanda sa te mai gandesti inainte de a le lua!
Respecte

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 30 Apr 2012, 22:48

Care crezi tu ca este problema la aceste bete ? Nu arunca bine ? Nu lucreaza bine in drill ? Se rup, se dezlipeste mandrina sau ce altceva nu e in regula cu ele ? :-?
Eu stiu ca nu sunt bete extraordinare dar nu cred ca nu sunt capabile sa se lupte cu un peste mare,->mai ales varianta 12ft 3,5lbs pare foarte puternica.
Nu trebuie sa cumpar neaparat Alivio, mai am si alte variante, de aceea te intreb daca stii ceva concret despre Alivio.

viorelb73
Veteran
Veteran

Mesaj de viorelb73 » 02 Mai 2012, 19:00

La aceeasi bani poti lua ceva calitativ mai bun. Nu am nimic cu batul in sine, problema este ca pretul este foarte mare pentru ce calitati constructive poseda - l-am vazut la magazin si seamana cu Cormoranul AKX de nu se poate.
Du-te la gama Maver la aceiasi bani si ai sa vezi diferenta - calitate blank, inele, incarcare, finisaje ... etc! Poate ca nu am vazut eu, dar Shimano nu face reclama decat la BeastMaster, Tribal, Forcemaster ... nici un bat Alivio nu apare pe nicaieri. Sper sa iti iei batul care ti-l doresti.
Respect!

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”