bebe2011 scrie:Peste doua saptamani,cand ajung in tara,cu mare placere!
salut
Ieri am facut o iesire la o balta de care am auzit ca maerge foarte bine, se numeste BATOGU, din ianca sint vreo 8-9 km pe drum de tara destul de rau. Stiind ca sint vreo 70 km din rm-sarat am plecat cu noaptea in cap , sa ajung si eu devreme poate , poate..... Nu era inca zi cind am ajuns pe balta, la prima vedere mi-am facut o parere buna, iar gindul ca are si peste si ca s-a prins anul acesta ten over 5, ma face sa nu mai am rabdare si sa vreau repede sa lansez, dar..., paznicul nu era la poarta de acces, era cu barca pe balta la verificat , ne zice un pescar care era de seara trecuta acolo. Tot acel pescar se bucura ca ne vede, eram cu doi amici, ca poate il vom ajuta la mincioc pt ca a avut 3 rateuri in noaptea care trecuse.
Asteptarea devine tot mai grea, apare si o alta masina din care coboara alti nemultumiti ca nu sint deschise portile, iar eu nu mai stau pe ginduri si vad ca se poate ajunge pe balta si printr-un canal care proteja balta, asa ca nu stau mult pe ginduri, cuplez 4x4, si in 25 de minute aveam lansetele in apa, intr-n loc ales "strategic". Bineinteles ca nu au intirziat si isteriile paznicului , dar l-am calmat usor cu o bere si plata integrala a taxei, spun integrala pt ca se poate plati 25 de lei pt jumate de zi si daca nu ai succes poti pleca sau ramine platind diferenta de 25 de lei. Fac o nadire usoara cu racheta , la sfatul vecinului , iar in timp ce scoteam ultima racheta din apa, o trasatura de vara imi da fiori, ma indrept spre lanseta cu pricina, intep, simt o rezistenta uimitoare pt acest anotimp, si in scurt timp cu putin noroc scot un crap comun de 3-4 kg, dar abia de acum vin surprizele, un strigat al "vecinului" ma face sa ii sar in ajutor, imi plaseaza lanseta in mina si in 10 secunde avea pe el cizme sold , apuca minciocul si pe urma firului intra in apa, si nu asa 5-10 metri ci aproape de mijlocul baltii unde le-a plantat tot in acest fel, un frumos ten de 8 kilograme se alatura altor 5 crapi romanesti pe care ii avea in sac. Astfel ajung sa inteleg, era plin de pilcuri suubacvatice de trestie care ingreuneaza mult, aproape pina la imposibil, scoaterea pestilor din balta. Pina seara am incercat multe tipuri de monturi care credeam eu ca nu se vor agata, dar pina la urma," locul bine ales " m-a invins.
Facind un rezumat , a fost o partida aproape perfecta, 4-5 monturi lasate in balta, multi pesti scapati , si in frigider 2 crapi
frumosi.
Cred ca abordarea mea a fost gresita, cred ca o barcuta de plantat mi-ar fi garantat un mai mare succes, evitam pilcurile vizibile de trestie si nu as fi fost nevoit sa folosesc plumb greu pt a arunca departe.
Cu toate acestea a fost frumos, acces cu masina la locul de pescuit, umbrelute, bancute, taxa este ok , se poate pescui pe timp de noapte, taxa este tot de 50 lei, iar paznicii nu ii vezi decit la intrare si iesire de pe balta. Nu vreau sa fac reclama baltii dar trecind peste micile impedimente, balta are mult peste si mare, o recomand cu placere cel putin acum pina nu se incalzeste prea tare apa, caci are o adincime mica acolo unde e permis pescuitul, am uitat sa precizez balta este imensa si pescuitul este permis numai in raza binoclului paznicilor.