lanseta"TELECARP dx kEVLAR intrebare

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
calin 67
utilizator
utilizator

lanseta"TELECARP dx kEVLAR intrebare

Mesaj de calin 67 » 14 Ian 2009, 11:44

Buna ziua.Am primit o lanseta Telecarp DX kevlar de 3,60 si 3 lbs(de "ENERGO TEAM),asa cum ii spune numele este telescopica,am primit-o cu o mulineta"BANAX Helicon 5400 NF
Daca cineva poate sa-mi spuna ceva despre ele(ce plumbi suporta lanseta,cum se comporta...?),despre mulineta am auzit ca este ok ......asa este?
Va multumesc.......FIR INTINS!

marian_popescu
Veteran
Veteran

Re: lanseta"TELECARP dx kEVLAR intrebare

Mesaj de marian_popescu » 15 Ian 2009, 22:47

lanseta e super la banii astia, rezistenta, cam uratica ea cu doar 4 inele, dar asta te ajuta la distanta. inelul de plecare, desi nu e tocmai mare, e destul de departe plasat fata de mulineta, deci nu o sa ai probleme in aruncare la distanta. duce bine plumbi de 100 de grame. daca esti incepator, e bine sa o incerci, pana te obisnuiesti, cu 90 de grame. cel mai mult imi place blancul ferm, dar si mai mult, raportul fiabilitate/pret, mai ales pe reducere. in sezon, erau aproape 200 ron la energofish, acum, s-ar putea sa scumpeasca putin
mulineta este destul de potrivita pentru dx kevlar, forma si dimensiunea tamburului se pupa bine cu inelele lansetei. la capitolul performante, nu cunosc decat despre surata ei mai mare, 5600/5600 NF
sa o stapanesti sanatos
Fishing is life. The rest...just details

LARY
Veteran
Veteran

Mesaj de LARY » 15 Ian 2009, 23:22

si eu am achizitionat de la formax un aesthetic tele-carp 3.00m 3lbs.
le voi tests la vara par interesanti are ranforsati metalice la fiecare inbinare un finisaji bun.
dar sunt destinate pescuitului la caras si nu voi pune mai mult de 50-60grame pe ia.
acelasi lucru til recomand si tie maxim 60gr la o telescopica de 3lbs daca ierea din doua bucati greutatea optima pentru ea ierea 80-90 grame dar asta e doar o parere personsla tu decizi pina la urma cit vei pune pe ia ai grija si tine cont ca e o telescopica.
Tel0762.865.274

marian_popescu
Veteran
Veteran

Mesaj de marian_popescu » 16 Ian 2009, 00:13

asta cu livrele e relativa, difera de la firma la firma. energo chiar are 3 lbs in toata regula. formax este o marca adusa de gipo, dupa parererea mea, mai fantoma decat attack. de la gipo, am aruncat cu gipo prestige telecarp de 3,90 m cu 3,5 lbs. desi puterea inscrisa pe talon nu o recomanda, poate fi folosita cu succes si ca spod cu rachete destul de masive, de bulgari nu mai zic. in acelasi timp, se stie ca sert produce lansete ceva mai moi. nu stiu cum calculeaza ei puterea lansetei, dar 3 lbs la energo sunt mai aproape de 3 lbs de la marcile mai de renume (shimano, de ex.) in comparatie cu sert-ul. telescopicele sunt, in general, mai rigide decat variantele lor din 2 bucati. cred ca este vorba de o marja de eroare pe care si-o ia producatorul, luand in considerare ca telescopicele au mai multe puncte de discontinuitate decat cele din 2 bucati. desigur, nu e valabil la toate marcile. lineaeffe spring, desi scrie pe ea 3 lbs, mie nu mi se pare ca ar avea mai mult de 2,5 lbs.
dar totusi, 60 de grame prea putin pentru lanseta asta

LARY
Veteran
Veteran

Mesaj de LARY » 16 Ian 2009, 00:26

marian_popescu scrie:asta cu livrele e relativa, difera de la firma la firma. energo chiar are 3 lbs in toata regula. formax este o marca adusa de gipo, dupa parererea mea, mai fantoma decat attack. de la gipo, am aruncat cu gipo prestige telecarp de 3,90 m cu 3,5 lbs. desi puterea inscrisa pe talon nu o recomanda, poate fi folosita cu succes si ca spod cu rachete destul de masive, de bulgari nu mai zic. in acelasi timp, se stie ca sert produce lansete ceva mai moi. nu stiu cum calculeaza ei puterea lansetei, dar 3 lbs la energo sunt mai aproape de 3 lbs de la marcile mai de renume (shimano, de ex.) in comparatie cu sert-ul. telescopicele sunt, in general, mai rigide decat variantele lor din 2 bucati. cred ca este vorba de o marja de eroare pe care si-o ia producatorul, luand in considerare ca telescopicele au mai multe puncte de discontinuitate decat cele din 2 bucati. desigur, nu e valabil la toate marcile. lineaeffe spring, desi scrie pe ea 3 lbs, mie nu mi se pare ca ar avea mai mult de 2,5 lbs.
dar totusi, 60 de grame prea putin pentru lanseta asta
da asta e parerea ta eu nu comentez nimic nu te contrazic ca nu stiu (si nici nu voi sti vreo data) cum e cu telescopica la crap.
Tel0762.865.274

RazvanR
membru activ
membru activ

Mesaj de RazvanR » 16 Ian 2009, 14:51

Am citit mai demult intr-un articol cum se calculeaza ce plump poti arunca in functie de TestCurve .
Nu stiu cat este de corect , dar va spun exact cum scrie : Test Curve inmultit cu 28,35 .
La o lanseta de 3 lb = 85g , 3,5 lb = 99g .
Va rog sa imi spuneti daca este corect , sau conteaza si fabricantul lansetei .

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 17 Ian 2009, 03:15

RazvanR scrie:Am citit mai demult intr-un articol cum se calculeaza ce plump poti arunca in functie de TestCurve .
Nu stiu cat este de corect , dar va spun exact cum scrie : Test Curve inmultit cu 28,35 .
La o lanseta de 3 lb = 85g , 3,5 lb = 99g .
Va rog sa imi spuneti daca este corect , sau conteaza si fabricantul lansetei .
Este oarecum corect ,in sensul ca e mai mult un plumbaj de Siguranta si nu unul Optim. Cu valorile respective producatorul garanteaza ca lanseta nu se rupe in aruncare. La stabilirea plumbului Optim ,conteaza si numele fabricantului si calitatea blankului ....si doar pe balta a-i sa-l gasesti ,nu prin calcul !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

RazvanR
membru activ
membru activ

Mesaj de RazvanR » 17 Ian 2009, 13:01

Multumesc , gor965 , ma gandeam ca trebuie si teste pana ajungem la greutatea cea mai buna .

calin 67
utilizator
utilizator

Mesaj de calin 67 » 18 Ian 2009, 20:04

marian_popescu scrie:lanseta e super la banii astia, rezistenta, cam uratica ea cu doar 4 inele, dar asta te ajuta la distanta. inelul de plecare, desi nu e tocmai mare, e destul de departe plasat fata de mulineta, deci nu o sa ai probleme in aruncare la distanta. duce bine plumbi de 100 de grame. daca esti incepator, e bine sa o incerci, pana te obisnuiesti, cu 90 de grame. cel mai mult imi place blancul ferm, dar si mai mult, raportul fiabilitate/pret, mai ales pe reducere. in sezon, erau aproape 200 ron la energofish, acum, s-ar putea sa scumpeasca putin
mulineta este destul de potrivita pentru dx kevlar, forma si dimensiunea tamburului se pupa bine cu inelele lansetei. la capitolul performante, nu cunosc decat despre surata ei mai mare, 5600/5600 NF
sa o stapanesti sanatos
Multumesc mult pt.ajutor......in legatura cu lanseta ma gindeam daca nu cumva "oboseste"mai repede in timp decat un "bat"din doua bucati,...ma tenteaza sa-i achizitionez "o sora",pt ca sunt mai comode la transport...si la pret :-/

marian_popescu
Veteran
Veteran

Mesaj de marian_popescu » 18 Ian 2009, 22:04

cunosc pe cineva care a tras bine de ele vreo 2-3 ani de zile, omu chiar merge la pescuit si nu le menajeaza nici cu plumbii, nici la transport. ar vrea sa renunte la ele si sa-si ia....un set de energo dx kevlar de 3,90. pacat ca nu se gasesc si la 3,5 lbs, cea de 3,90 are tot 3 lbs. este o lanseta f. fiabila si comoda la transport. daca vrei telescopice, este o alegere care nu te va dezamagi...daca nu vei vrea sa treci prea curand la bete din 2 bucati

calin 67
utilizator
utilizator

Mesaj de calin 67 » 19 Ian 2009, 13:27

Multumesc tuturor,pt amabilitate.
Fir intins

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”