care este cea mai buna lanseta pentru marker

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
misu_sipanu
Veteran
Veteran

care este cea mai buna lanseta pentru marker

Mesaj de misu_sipanu » 16 Ian 2009, 18:31

vreau sa nu mai plec la pescuit fara marker .pt asta am de ales antre mai multe firme si modele
dintre pescarii care au folosit foarte frecvent markerul poate cineva sa mi dea detalii--va multumesc anticipat

gor965
Site Admin
Site Admin

Re: care este cea mai buna lanseta pentru marker

Mesaj de gor965 » 17 Ian 2009, 03:03

Eu nu am folosit dar din cate stiu (si mai aplez si la logica ) lanseta de marker face parte din aceiasi gama cu lansetele de pescuit . S-o luam logic ...arunci cu markerul 150 m si gasesti un loc fierbinte la 140 ...darrrr ,cu lansetele tale , alt model fata de Marker ,arunci doar 110 m cu montura ! Nu merge... !
Hai si invers ...ai marker care de-abia ajunge la 120 ,lansetele arunca 150 iar locul fierbinte e la 140 ! Ai noroc sa-l descoperi doar daca arunci o lanseta cu montura ,direct acolo ! Deci iar Markerul nu se pupa cu sculele de pescuit !
Personal n-as lua un bat de marker doar pentru treaba asta ,as pune una din lansetele cu care pescuiesc. Intai se periaza fundul apei ,se pune marcaj ,se nadeste la punct fix ,se lanseaza langa marcaj celelalte bete ,se pun semne pe fir ,se retrage markerul ,se schimba montura (eventual tamburul daca s-a folosit textil) si se pescuieste si cu acest bat normal.
In general ,betele de serie sunt in gama completa ( au si spod si marker ) .Markerul e putin mai rigid decat betele de pescuit ,fapt ptr. care arunca (cel putin) la fel precum lanseta obisnuita cu care se pescuieste !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

misu_sipanu
Veteran
Veteran

Mesaj de misu_sipanu » 17 Ian 2009, 16:20

salut -nu stiu daca ma crezi dar exact aceeasi logica copie la indigo oaveam si eu respect in totalitate pasii
expusi de tine(cred ca pot sa ti vorbesc asa pentru ca respectul este acelasi) cu mici exceptii dar....
am auzit un prieten din SF GHEORGHE de o lans 390 maver pt marker si de aici mi s a aprins beculetul
pt ca fiind in "bransa"am toate listele de pret de la firmele bune si nu am prea vazut special marker
Pot sa ti spun ca eu folosesc pt marker un corix 390 3lbs actiune de virf si mi a placut cautarea cu ea.Pe mul
viva metalim de 50 am fir de 0,28cu 10m de tepe leader 0,28-0,45 si pot peria linistit de la 150m spre mal
am vrut sa vad niste pareri crezind ca au aparut ceva noutati de care nu am auzit eu .Miine nu am timp pt ca ma
duc putin la "carasareala" pt ca am prins paienjeni intr o luna de pauza dar luni cand ajung la "munca" iau toate
cataloagele si te anunt daca am omis ceva

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 18 Ian 2009, 01:27

Nu stiu de nici un Maver de 3.90 ptr. marker. Ce-am vazut este Genesis Marker Rod de 3.60 m . Nici in cele de anul acesta ,de 3.90 nu vad vre-una !
Shimano Tribal Marker este o lanseta interesanta ...daca ne luam dupa caracteristicile tehnice ,la o putere maxima de aruncare de 250 gr ,poate fii folosita si ca Spod (unul mai mic) !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

misu_sipanu
Veteran
Veteran

Mesaj de misu_sipanu » 18 Ian 2009, 14:52

da stiu lanseta dar....sa vad preturile de anul asta :-??

razvanger
utilizator
utilizator

Mesaj de razvanger » 23 Ian 2009, 13:24

uitate la cateva emisiuni ale lui matt hayes pe youtube si acolo gasesti cam tot ce trebe sa faci, ce lanseta folosesti pentru marker cum nadesti cum sa cauti locu pe o balta si tot asa

misu_sipanu
Veteran
Veteran

Mesaj de misu_sipanu » 23 Ian 2009, 16:51

Multumesc dar stiu totul despre tehnologia cu marker,eu sint interesat despre o lanseta special marker in afara de shimano tribal marker. :-h

nimitz
membru activ
membru activ

Mesaj de nimitz » 23 Ian 2009, 22:18

salut
daca ai distribuitor shimano vezi shimano alivio marker cod albx 12300 mrk pretul e undeva la 60 E ,sau cauta pe net ,al meu sper sa vina saptamana viitoare si sa-ti pot spune mai multe

STAN MIHAI
membru activ
membru activ

Mesaj de STAN MIHAI » 25 Ian 2009, 15:33

fox warrior marker ,este lanseta folosita de mine de vreo patru ani.
eu acuma inclin sa-i dau dreptate lui gor965.
in locurile unde e voie doar cu doua lansete nici nu mai duc cu mine lanseta de marker ci folosesc una din lansetele de pescuit.
am observat ca pot sonda foarte bine si cu lanseta de pescuit,obtin aceleasi informatii ca si cu markerul,(cel putin asa cred eu :D ) dar cu markerul nu am avut o placere dosebita sa pescuiesc. chiar daca este o lanseta de doar 2.75 lbs este parca prea rigida si in plus aveam un disconfort psihologic cand lansam montura :))
Imagine

misu_sipanu
Veteran
Veteran

Mesaj de misu_sipanu » 25 Ian 2009, 20:17

Am inteles,cu doua lansete...dar eu vreau una doar cu echipament marker si cred ca ramin la varianta care o am acum corix 390 3lbs cu care m am impacat ffbine.Preturile la cat de sus este euro sint sus.Cind se aseaza preturile cred ca o sa mi iau un simano special marker. :-h

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”