problema lanseta
Moderatori: gor965, florentiniuga
problema lanseta
am o lanseta ET carp blade de 3.60 din 2 segmente,si putere 3 lbs, dupa 2 partide de pescuit am constatat pe partea de sus a lansetei, plecand undeva de deasupra mulinetei pana undeva pana la jumatatea distantei intre mulineta si primul inel o crapatura ,mentionez ca intr-o zi mi sa rasturnat husa de lansete din pozitie veritaca pe o cutie de carton , pe balcon,intrebarea mea este daca este afectata lanseta sau doar luciul de deasupra??? ma gandesc ca lanseta fiind de carbon IM12 ,ar putea fi mai fragila decat cele din fibra de sticla, si nu stiu ce sa cred., astept sfaturi, multumesc!.P.S . am folosit atat mimitor incarcat cu mamaliga , cat si plumb fix de 40 degrame cu saculetz solubil cu pelete, poate e vina mea ca am depasit putearea lansetei de aruncare vreodata???
Re: problema lanseta
Carbonul este mult mai pretentions la transport, la lovituri....la tavaleala.Poti incarca linistit acea lanseta cu 100-120 grame, fara probleme.Daca ai folosit lanseta doar 2 partide si ai cumparat-o de noua, mergi inapoi cu ea la magazin.Daca nu a fost lovita la transport si beneficiezi de garantie, ti-o schimba.Poate sa fie sarit doar lacul, dar este greu sa ne dam seama, fara sa vedem despre ce este vorba.Eu zic sa nu mai risti, dute cu ea la magazin si poate ai noroc sa fie defect de fabricatie.
Sunt 2 variante, ori ai lovit lanseta in locul respectiv, ori este defect de fabricatie.Daca cei de la magazin dau vina pe tine, o folosesti mai departe, poate ai noroc si este doar sarit lacul.Depinde ce husa de lansete ai si cum sunt protejate in interior.In mod normal, daca husa a cazut pe o bucata de carton si lansetele au fost proteja corespunzator, nu avea voie sa se intample nimic cu lanseta.
Sunt 2 variante, ori ai lovit lanseta in locul respectiv, ori este defect de fabricatie.Daca cei de la magazin dau vina pe tine, o folosesti mai departe, poate ai noroc si este doar sarit lacul.Depinde ce husa de lansete ai si cum sunt protejate in interior.In mod normal, daca husa a cazut pe o bucata de carton si lansetele au fost proteja corespunzator, nu avea voie sa se intample nimic cu lanseta.
am jusa de lansete de 3 metrii, pentru ca nu am luat alta din motive financiare, lanseta, alaturi de alte 2 la fel au fost tinute fiecare in husa iei proprie, toate 3 intr-un compartiment de la husa centrala de lansete, celelalte 2 nu au absolut nimic, iar crapatura(dunga) ester atat de subtire ca si cum ai zgaria cu un bold, asa este urma, intreb pentru ca este prima data cand folosesc lansete de carbon si nu stiam cauza, cutia de carton respectiva este pusa pe balcon pentru rufele murdare, avand in vedere ca celelalte 2 lansete erau langa ea cand au cazut nu au absolut nimic, inseamna ca e doar lacul de deasupra crapat??? lansetele sunt cumparate de pe net si e prea mare deranjul sa o returnez.. pentru ca daca cei de la magazin spun ca e din vina mea, va trebui sa platesc returul, cel mai probabil o voi testa p-ana se va intampla ceva la ea, oricum orice sfat e binevenit
Mentionez ca in husa de lansete mai erau si celelalte echipamente, adica undite, minciog, si inca 2 lansete cu mulinete cu tot, deci destul de grea,
Mentionez ca in husa de lansete mai erau si celelalte echipamente, adica undite, minciog, si inca 2 lansete cu mulinete cu tot, deci destul de grea,
Nu-mi dau seama din poza cum se prezinta crapatura aceea si poate fi o zgarietura (caz in care s-ar simti la mana), o fisura in lacul de pe lanseta (daca e lacuita), sau o fisura in blank (caz in care ar trebui sa fi fost serios lovita pe laterale, ca sa-ti faca o fisura pe lungimea blank-ului, de asa marime ) . Daca stau bine sa ma ganesc, o fisura de genul asta iti poate aparea si daca supraincarci lanseta iar pe trosnsonul ala aveai deja o problema. Fisura ar trebui sa fie pe partea laterala a blank-ului fata de directia de lansare (de tensionare). Parearea mea e ca daca deranjul e mai mare decat jumatate din valoare lansetei, sa mergi si sa arunci cu ea cu plumb de maxim 90 gr. O sa vezi exact daca rezista, sau cedeaza .
da, asa e cel mai indicat, oricum in timpul celei dea doua partide de pescuit am fortato de cateva ori absolut la fel ca pe celelalte 2 care nu au nici un defect si nu am constatat nici o diferenta in aruncare, si da, are un strat lucios foarte pronuntat si destul de grosutz, multumesc de sfaturi..ma gandesc ca daca era sa fie o fisura in profunzime.. nu ar fi rezistat o zi intreaga sa tot lansez cu ea, nici macar fibra de sticla rupta nu rezista, iar cum stim carbonul e mai casant, , cand si daca voi mai avea noutati , voi posta, multumesc,
P.S : in poza din imagine am dorit sa arat doar dimensiunea extrem de redusa a fisuri, daca dai cu mana nu se simte nimic, am incercat sa tensionez eu batul cu mana, sa il indoi, lam incercat si pe genunchi sa vad daca sub tensiune semai mareste fisura si nu sa intamplat nimic, ca sa o fortez foarte tare nu aveam cum ptr ca, la prima partida de pescuit am avut numai mimitoare usoare, care si cu mamaliga pe ele abia ating 50 de grame, multumesc de raspunsuri.. o sa va tin la curent
P.S : in poza din imagine am dorit sa arat doar dimensiunea extrem de redusa a fisuri, daca dai cu mana nu se simte nimic, am incercat sa tensionez eu batul cu mana, sa il indoi, lam incercat si pe genunchi sa vad daca sub tensiune semai mareste fisura si nu sa intamplat nimic, ca sa o fortez foarte tare nu aveam cum ptr ca, la prima partida de pescuit am avut numai mimitoare usoare, care si cu mamaliga pe ele abia ating 50 de grame, multumesc de raspunsuri.. o sa va tin la curent