cine elibereaza permisele?

birocratie

Moderatori: pharaoh, vali003

tudor mircea
Veteran
Veteran

cine elibereaza permisele?

Mesaj de tudor mircea » 16 Ian 2009, 14:22

vreau sa stiu si eu cine elibereaza permisul de pescuit pe 2009 si cat costa?

krammar
membru activ
membru activ

Re: cine elibereaza permisele?

Mesaj de krammar » 17 Ian 2009, 22:19

Permisul de pescuit este eliberat de ANPA. Fiecare pescar poate sa-l obtina personal de la sediile ANPA.
Membrii asociatiilor, pe langa permisul de pescuit de la ANPA mai au si carnet de membru.
Orice asociatie, care pretinde ca elibereaza permis de pescuit trebuie sa inmaneze membrului si "cardul" eliberat de ANPA.

doru
senior
senior

Mesaj de doru » 20 Ian 2009, 20:09

krammar scrie:Permisul de pescuit este eliberat de ANPA. Fiecare pescar poate sa-l obtina personal de la sediile ANPA.
Membrii asociatiilor, pe langa permisul de pescuit de la ANPA mai au si carnet de membru.
Orice asociatie, care pretinde ca elibereaza permis de pescuit trebuie sa inmaneze membrului si "cardul" eliberat de ANPA.

Corect,dar problema este proasta organizare de la ANPA.Permisele nu au fost tiparite pana acum si se tot spera.Anul trecut au venit in Timis prin oct.-noiembrie.Pe hartie toti stiu sa se faca frumosi,dar faptele ii tot contrazic.Tot timpul vinovatul este dupa gard,ei nu au decat vina ,ca-i doare in cot de noi .
Asociatiile in lipsa tipizatelor,elibereaza ca si altadata dovezi.Greu se mai urneste ceva pe la noi.

krammar
membru activ
membru activ

Mesaj de krammar » 21 Ian 2009, 10:57

Am vorbit cu inspectorul piscicol pe Cluj si Alba. Oricine plateste taxa de 30 lei la trezorerie, poate pescui in baza chitantei si a CI pana la primirea permisului de la ANPA.

doru
senior
senior

Mesaj de doru » 21 Ian 2009, 19:28

Daca i-ti trebuie viza de la pol .de frontiera ,unde se pune???,sper ca nu pe frunte.Niciodata nu se gandesc din timp la ce urmari pot fi daca nu tiparesc din timp permisele.De ce sa merg la pescuit cu chitanta la mine si nu cum este normal cu permisul in sine, care trebuia sa fie disponibil de la 1 ianuarie?????

mihavisa
utilizator
utilizator

Mesaj de mihavisa » 21 Ian 2009, 20:34

viza de la pol de frt se obtine in baza copiei de CI si a permisului de pescuit sportiv.
Viza este o adeverinta eliberata de pol de front judeteana in baza careia se permite pescuitul sportiv pe zonele de frontiera .
Zona de frontiera se intelege teritoriul peralel cu frontiera cu o latime de 30km

mihavisa
utilizator
utilizator

Mesaj de mihavisa » 21 Ian 2009, 20:36

si se mai completeaza o cerere la inspectorat

mihavisa
utilizator
utilizator

Mesaj de mihavisa » 21 Ian 2009, 20:44

Referitor la eliberarea permiselor de pescuit sportiv de catre inspectorii teritoriali ANPA, anul trecut, in unele judete (ex.Calarasi, Ialomita, Giurgui) au avut blat cu AJVPS-ul judetean sa le dea lor permisele si sa fie eliberate de catre ei, in felul acesta te obligau sa te inscri in asociatie.
Abia tirziu dupa ce s-au facut sesizari la centralul ANPA, permisele s-au eliberat de catre ANPA-ul teritorial, fara concursul AJVPS-ului.
In prezent sun cel putin la 3 zile la sediul central al ANPA si s-a tergiversat eliberarea permiselor pina la 01.02.09 pe motiv ca nu s-au definitivat nomirile pe posturi in MADR.

mini_mic
site team
site team

Mesaj de mini_mic » 23 Ian 2009, 00:10

imi vine sa ma iau cu mainile de par ~x( ~x( ~x( . Azi am vizat permisul la AJVPS ( nu am vrut dar ma obliga pt ca celelate asociatii nu au niste bazine); concluzii :
- sunt membru in asociatie dar permis de pescuit tot nu am
- permisul se elibereaza dupa 01.02.2009 - nu stiu de unde se elibereza trezorerie, ape, si ce bazdaganii le mai trece prin cap (cealalta asociatie din oras sustine ca ei vor inmana permisele fara sa mai fie nevoie sa le luam de la trezorerie,ape sau ce locatii o sa ma apara )
- nu pot pescui pe zona de frontiera intrucat nu am permis iar politia de frontiera nu pune PG fara acesta
Tara lu' Papura Voda. Nush de ce am nevoie de asociatie intrucat nu imi reprezinta interesele in nici-un fel doar imi ia taxa de smecher. Cu PG nu ma ajuta ( trebuie sa merg la 2 capitanii din 2 judete personal ca sa iau PG ), permisul de pescuit trebuie sa mi-l iau singur, paza la bazine nu face, ba chiar paznicii lor mai si braconeaza.
Un off topic vreau sa salvez 2 bazine de plasari si paznici care braconeaza si nu stiu cum as putea. Daca are cine vreo idee PM.

P.S sunt sigur ca toate acestea o sa se rasfranga asupra pescarilor.

timer
Veteran
Veteran

Mesaj de timer » 23 Ian 2009, 20:16

mini_mic scrie:imi vine sa ma iau cu mainile de par ~x( ~x( ~x( . Azi am vizat permisul la AJVPS ( nu am vrut dar ma obliga pt ca celelate asociatii nu au niste bazine); concluzii :
- sunt membru in asociatie dar permis de pescuit tot nu am
- permisul se elibereaza dupa 01.02.2009 - nu stiu de unde se elibereza trezorerie, ape, si ce bazdaganii le mai trece prin cap (cealalta asociatie din oras sustine ca ei vor inmana permisele fara sa mai fie nevoie sa le luam de la trezorerie,ape sau ce locatii o sa ma apara )
- nu pot pescui pe zona de frontiera intrucat nu am permis iar politia de frontiera nu pune PG fara acesta
Tara lu' Papura Voda. Nush de ce am nevoie de asociatie intrucat nu imi reprezinta interesele in nici-un fel doar imi ia taxa de smecher. Cu PG nu ma ajuta ( trebuie sa merg la 2 capitanii din 2 judete personal ca sa iau PG ), permisul de pescuit trebuie sa mi-l iau singur, paza la bazine nu face, ba chiar paznicii lor mai si braconeaza.
Un off topic vreau sa salvez 2 bazine de plasari si paznici care braconeaza si nu stiu cum as putea. Daca are cine vreo idee PM.

P.S sunt sigur ca toate acestea o sa se rasfranga asupra pescarilor.
"(cealalta asociatie din oras sustine ca ei vor inmana permisele fara sa mai fie nevoie sa le luam de la trezorerie,ape sau ce locatii o sa ma apara )
ps/Te referi la Asociatia Oltenia(Marian)? Mini, io mai astept pana pe la sfarsitul lunii..Poate mai apar noutati...

doru
senior
senior

Mesaj de doru » 23 Ian 2009, 20:57

In Timis asociatia de pescuit Banatul,se ocupa de eliberarea permisului de pescuit eliberat de ANPA, [bineinteles dupa ce v-or fi tiparite ].Ei se ocupa de tot,taxa la trezorerie,eliberare etc.
Tot ei se ocupa de de punerea vizei de frontiera[la pol de frontiera] pt. jud. Timis si pt Dunare in C.Severin.Pentru viza de PG,trebuie platita o taxa de 5 lei pt.fiecare judet,nu cum anuntau unii colegi de pe aici ca este gratuit.Pe site-ul pol de frontiera este afisat,pretul taxelor pt. vize in regim normal,[5 lei] si de urgenta[20 lei]

Nelutu
senior
senior

Mesaj de Nelutu » 24 Ian 2009, 20:46

Doru, gresesti! Viza de PG este gratuita ptr. Dunare, in CS. se plateste taxa ptr. Nera, asemenea tuturor jud. care au ape de frontiera altele decat Dunarea. Taxa ptr. Dunare s-a scos de 3 ani! :D Si vezi ca nu numai Banatul da permise de pescuit, mai exista si APS., unde taxa-i ceva mai mare, adica 80 ron. ~x(

doru
senior
senior

Mesaj de doru » 24 Ian 2009, 21:40

Ma refeream la taxa de PG nu la altceva.Am si scris in alte topicuri ca in Timis elibereaza permise si APS-ul ca si Banatul,doar ca APS-ul este mai scump [80 lei] si sunt vechii din ajvps care nu fac nimic ,de fapt fac dar numai pt.ei.

mini_mic
site team
site team

Mesaj de mini_mic » 24 Ian 2009, 23:18

timer scrie: Te referi la Asociatia Oltenia(Marian)? Mini, io mai astept pana pe la sfarsitul lunii..Poate mai apar noutati...
Da !

Nelutu
senior
senior

Mesaj de Nelutu » 25 Ian 2009, 14:43

Doru, si eu tot la taxa de pg. m-am referit cand am zis ca-i gratuita pe Dunare!! Scuze, eu i-am zis viza, poate n-ai inteles termenul! :-?

Scrie răspuns

Înapoi la “Legi, Permise, Asociatii, Cluburi, Federatii”