Plasa solubila Hakuyo
Re: Plasa solubila Hakuyo
la rig ii poti face o bucla intoarsa pe care o prinzi de unul din cele doua noduri ale saculetului apoi acul il prinzi de saculet ,trecandul prin doua spire ale saculetului .
am sa pun diseara cateva poze .
eu personal nu prea dau importanta materialului din care este facuta plasa sau saculetii solubili . folosesc tot ce gasesc mai ieftin sau tot ce primesc de pomana .
important este sa-mi tina nada care o pun in saculet cateva secunde(5 sau 10) de la impactul cu apa .
Anul trecut atat eu cat si alti colegi din club am primit sponsorizare cu saculeti solubili de la Predator si de la Hakuyo , pe care i-am folosit fara probleme si cel mai important este ca si-au facut treaba.
important este sa-mi tina nada care o pun in saculet cateva secunde(5 sau 10) de la impactul cu apa .
Anul trecut atat eu cat si alti colegi din club am primit sponsorizare cu saculeti solubili de la Predator si de la Hakuyo , pe care i-am folosit fara probleme si cel mai important este ca si-au facut treaba.
-
- senior
Metoda asta este folosita si de mine. Ma gandeam ca este si o alta varianta...vioril scrie:la rig ii poti face o bucla intoarsa pe care o prinzi de unul din cele doua noduri ale saculetului apoi acul il prinzi de saculet ,trecandul prin doua spire ale saculetului .
"Well done is better than well said" Benjamin Franklin
alta varianta ar fi sa tragi rigul cu o croseta ,prin saculet sau sa bagi acul cu boabele in saculet .
- Dan Mitranescu
- Partener
... mai este o metoda "secreta" ( pana acum ... ) cu care se pescuieste in agatatura sau pe substrat cu multa vegetatie.
Se trece croseta prin sacul solubil si se apuca firul de la ac de la jumatate . Se trage firul total prin saculet pana acul se infige in plasa de PVA . In bucla formata se pune un opritor ( gen jumatate de bat de chibrit ...) dupa care se trage de capatul dinspre plumb pentru a intinde rigul.
Cu aceasta metoda acul sta infipt in saculet si nu se agata in cadere , atunci cand pescuim in agatatura.
Totodata firul de la ac ramane foarte scurt si astfel avem siguranta ca montura nu se incurca .
Despre bere vorbim mai tarziu .
Se trece croseta prin sacul solubil si se apuca firul de la ac de la jumatate . Se trage firul total prin saculet pana acul se infige in plasa de PVA . In bucla formata se pune un opritor ( gen jumatate de bat de chibrit ...) dupa care se trage de capatul dinspre plumb pentru a intinde rigul.
Cu aceasta metoda acul sta infipt in saculet si nu se agata in cadere , atunci cand pescuim in agatatura.
Totodata firul de la ac ramane foarte scurt si astfel avem siguranta ca montura nu se incurca .
- Dan Mitranescu
- Partener
Metoda este cea mai des utilizata. ( nodul ramane pe rig la cativa centimetrii de ac si nu incurca inteparea ).RomIce scrie:Metoda asta este folosita si de mine. Ma gandeam ca este si o alta varianta...vioril scrie:la rig ii poti face o bucla intoarsa pe care o prinzi de unul din cele doua noduri ale saculetului apoi acul il prinzi de saculet ,trecandul prin doua spire ale saculetului .
tu ??????????????? bei bere ????????????????????????????
-
- senior
Interesant...cu prima ocazie am sa incerc in apa sa vad cum se aseaza...chiar foarte interesant. Banuiesc ca firul va sta indoit la 360 grade, dupa ce se topeste saculetul.Dan Mitranescu scrie:... mai este o metoda "secreta" ( pana acum ... ) cu care se pescuieste in agatatura sau pe substrat cu multa vegetatie.
3 poze on-topic cu saculetul solubil care contine si 2-3 pufuleti solubili, tot pentru pescuitul in zonele cu vegetatie :
Si cum arata dupa topirea pva-ului:
Si cum arata dupa topirea pva-ului:
Banii, interesele, gloria...pot oricand schimba istoria.
Uite inca o idee la fel de ingenioasa.
-
- senior
Este cam aceeasi varianta propusa de Dan Mitranescu, numai ca este cu punga solubila si cu spuma. Gresesc?
Nu gresesti. Este cam aceeasi treaba.
Singura diferenta majora este ca datorita faptului ca plumbul este pus in interiorul pungii PVA, ansamblul este ceva mai compact si este mai stabil in zbor, putand fi aruncat ceva mai departe (desi diferenta nu cred ca este prea mare).
Singura diferenta majora este ca datorita faptului ca plumbul este pus in interiorul pungii PVA, ansamblul este ceva mai compact si este mai stabil in zbor, putand fi aruncat ceva mai departe (desi diferenta nu cred ca este prea mare).