ce parere aveti despre daiwa black widow?
Moderatori: gor965, florentiniuga
ce parere aveti despre daiwa black widow?
va salut, mi-am achizitionat recent 4 lanseta daiwa black widow de 3.60 si 3lb, puteti sa-mi spuneti cu cat plumb se pot incarca aceste bete? eu ma gandeam la 100-120g ce parere aveti, este putin, mult, s-au optim? si mai am o ultima intrebare: mai detin si doua mulinete mitchell avoruner 8500 de vreo 850g, credeti ca aceste mulinete sunt prea grele pentru betele descrise mai sus?
Astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat!
Astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat!
Re: ce parere aveti despre daiwa black widow?
Din cate citisem era considerata o lanseta parabolica...asa ca m-as mira sa poti arunca cu 120 gr (cu 3.60 si 3 lbs). Mergi sa arunci cu lanseta si incepe cu 70-80 gr, urcand apoi la 85-90-100 gr. Nu trebuie sa omori lanseta ci trebuie sa arunci in mod constant pana constati ca la plumbaj mai mare decat precedentul ai aruncat mai putin...din acel moment, ai trecut de greutatea optima si se supraincarca lanseta .
ok, mersi! despre mulinetele ce vrea sa le folosesc nu poti sa-mi spui nimica? crezi ca sunt prea grele?
Salutare domnilor,vreau sa-mi achizitionez un set de sonik3 12-3.5 lbs dotate cu mulinete BBLC,ce sfaturi puteti sa-mi dati despre ansamblul care mie mi-a placut,iar a doua intrebare:firul shimano tehnium tribal,am inteles ca este un pic mai rigid,daca-l folosesc se pierd din metrii la lansare? Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Depinde de grosimea firului,daca folosesti pana in 0,25 nu e nici o problema.
La 850 gr sunt cat BBRLC de grele si ptr. o lanseta de 3.60 si 3 lbs ar parea un pic cam supradimensionata . Totusi, nu esti la spining ca sa simti eventual ca-ti oboseste mana de la greutatea mare a mulinetei. Daca marimea tamburului se impaca bine cu pozitia si marimea inelului de plecare, e ok.Rolly89 scrie:ok, mersi! despre mulinetele ce vrea sa le folosesc nu poti sa-mi spui nimica? crezi ca sunt prea grele?
Eu am inteles ca Technium e un pic supradimensionat...la 0.25 are de fapt aproape 0.28 ...si fiind deja batos, e mai putin indicat ptr. aruncarile la distanta !bebe2011 scrie:Depinde de grosimea firului,daca folosesti pana in 0,25 nu e nici o problema.
Buna,vreau sa folosesc de 0.25,dar despre ansamblul sonik 3.6ml si 3.5lbs/mulinete BBLC,ce-mi puteti spune sau ce alte variante as putea lua in calcul?Ms.anticipat
http://www.infopescar.tv/forum/undite-s ... t1930.htmlsecuc scrie:Buna,vreau sa folosesc de 0.25,dar despre ansamblul sonik 3.6ml si 3.5lbs/mulinete BBLC,ce-mi puteti spune sau ce alte variante as putea lua in calcul?Ms.anticipat
...si ca o parere personala, nu as da mai multi bani pe mulineta decat pe lanseta !
- Siledoctorul
- senior
De ce?gor965 scrie:
...si ca o parere personala, nu as da mai multi bani pe mulineta decat pe lanseta !
Exact din acelasi motiv ptr. care nu poti sa pui un motor de F1 pe un Logan ! E o chestie cu ratiuni economice, functionale si estetice. Lanseta imi pare o parte a ansamblului de pescuit mai importanta decat mulineta. Am mai spus chestia asta...pana sa apuce mulineta sa lucreze, montura trebuie lansata in apa iar ulterior, in drill, tot lanseta are rolul principal ! Poate ma insel, dar cred ca pot sa folosesc in drill cu orice peste (mare sau mic) aproape orice mulineta (ieftina sau scumpa), in schimb, in pescuitul autohton (la distanta mare si cu greutate mare), n-o sa pot folosi orice fel de lanseta !Siledoctorul scrie:De ce?gor965 scrie:
- cristian505ro
- Veteran
Merge mai bine BBLC cu Sonik sk3 13 ' ( 3,96 M) cu inel de plecare 50 mm (iar cel de varf e 12 mm). Parerea mea. Iar pentru cine-si permite varianta sk4 (e mai scumpa).secuc scrie:Buna,vreau sa folosesc de 0.25,dar despre ansamblul sonik 3.6ml si 3.5lbs/mulinete BBLC,ce-mi puteti spune sau ce alte variante as putea lua in calcul?Ms.anticipat
Cristian Bebesel
Buna,in intrebarea initiala,asteptam si sfaturi pentru ansamblu(poate nu m-am exprimat explicit)daca nu merg BBLC-urile cu sonik,atunci cu ce le putem "combina"?
=Merge mai bine BBLC cu Sonik sk3 13 ' ( 3,96 M) cu inel de plecare 50 mm (iar cel de varf e 12 mm). Parerea mea. Iar pentru cine-si permite varianta sk4 (e mai scumpa).=
Buna,nu e vorba neaparat de bani,dar eu nu folosesc 13' din motive personale,am avut in mana beastmaster-ul,tribalul si sonik-ul(dar in magazin)si la o prima impresie sonik-ul mia placut cel mai mult.....
Buna,nu e vorba neaparat de bani,dar eu nu folosesc 13' din motive personale,am avut in mana beastmaster-ul,tribalul si sonik-ul(dar in magazin)si la o prima impresie sonik-ul mia placut cel mai mult.....