HAKUYO MTX 14
Moderatori: gor965, florentiniuga
HAKUYO MTX 14
BUNA.DRAGI COLEGI,O RUGAMINTE.CAUT BLANCURI DE HAKUYO MTX 14.OARE SE POT GASI UNDEVA?VA ROG SA MA AJUTATI CU ACEASTA INFORMATIE.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Re: HAKUYO MTX 14
varfuri gasesti la Dan Mitranescu, are stiva asta pt. ca nu s-a rupt niciuna din lansetele vandute... cotoare nu cred ca ai de unde sa iei ,pt ca nimeni nu importa separat asa ceva!
dar daca vrei sa iti faci ceva custom gasesti la totalfishing blancuri ... dar te "ustura" rau la buget !
dar daca vrei sa iti faci ceva custom gasesti la totalfishing blancuri ... dar te "ustura" rau la buget !
as vrea blacurile de la mtx 14 sa le tunez eu.As vrea sa pun mai als alte mandrine.
nu cred ca gasesti... doar sa la cumperi de la DM si ti le faci custom! chiar daca sa presupunem ca ai gasi {dar nu cred } costul lor la vanzare ar fi mai mare decat daca ai cumpara lanseta de "serie" !
ia-ti lansete mtx 14 iei tot jos de pe ele si ai blancuri si cu asta basta ca sunt ieftine daca vrei sa le tunzi tu cred ca ai buget si pt mtx 14 originale nu ?
Eu cred ca MTX 8 , 9 sau 12 curatate de lac si de toate accesoriile inlocuiesc cu succes blancurile de MTX 14.
Am facut personal un experiment cu un blanc de MTX 8 si unul de MTX 12 , curatate perfect , ambele aveau aceleasi dimensiuni masurate pe sectiuni cu sublerul si aveau si aceeasi greutate , mai mult am agatat de varf anumite greutati si am masurat unghiurile de indoire ,erau aproape identice , in aruncare aveau comportamente similare in conditii similare , eu personal am conchis ca blancurile de MTX 8 ,9 si 12 pot fi identice sau insesizabil diferite. Apoi mi-am cumparat si MTX 14 pe care am comparat-o in aruncare cu blancurile de 9 si 12 pe care am pus inele si mandrine similare cu 14 , ei bine comportamentul a fost absolut similar ,daca blancurile sunt diferite eu zic ca din punctul meu de vedere acest lucru este insesizabil.
Am facut personal un experiment cu un blanc de MTX 8 si unul de MTX 12 , curatate perfect , ambele aveau aceleasi dimensiuni masurate pe sectiuni cu sublerul si aveau si aceeasi greutate , mai mult am agatat de varf anumite greutati si am masurat unghiurile de indoire ,erau aproape identice , in aruncare aveau comportamente similare in conditii similare , eu personal am conchis ca blancurile de MTX 8 ,9 si 12 pot fi identice sau insesizabil diferite. Apoi mi-am cumparat si MTX 14 pe care am comparat-o in aruncare cu blancurile de 9 si 12 pe care am pus inele si mandrine similare cu 14 , ei bine comportamentul a fost absolut similar ,daca blancurile sunt diferite eu zic ca din punctul meu de vedere acest lucru este insesizabil.
Nu sunt un pescar grozav dar ma simt grozav pe balta.
domnule mirceasd, se poate spune cat v-a dus per bucata "custom-ul" la mtx-uri ? mandrina ,inele ,vopsea ,lac ,etc....
- Dan Mitranescu
- Partener
Tronsoanele de la 8 si 9 nu se potrivesc pe cele de la 12 si 14 ! Dimensiuni total diferite !mirceasd scrie:Eu cred ca MTX 8 , 9 sau 12 curatate de lac si de toate accesoriile inlocuiesc cu succes blancurile de MTX 14.
Greutatea blank-urilor ( goale ) difera cu aprox. 80g.
Materialele sunt diferite .
In plus acele cateva zeci de grame mai putin de la 14 dau o "revenire" buna lansetei pentru minim 10m in plus la aruncare. Pe probate.
P.S. Si intre doua fire de 0,25 si 0,20 nu sunt diferente semnificative ( mai ales daca le masuram cu sublerul ) , dar real in aruncare apar diferente de 10 - 15 m !
Sigur intre blankurile goale de MTX 12 si 8 sau 9 este o diferenta de 80 grame ,ca eu cand le-am cantarit aveam o diferenta de max 35 de grame , ceea ce pentru mine este complet nesemnificativ ? Nu zic ca materialele ar putea fi diferite ,dar pe incercate , si eu si cativa amici pescari ,am incercat lansetele facute de noi (copiate dupa MTX 14 ,recunosc sincer , si la inele si la dispunerea inelelor si la mandrine ) , si nu am obtinut diferente semnificative in aruncare intre cele facute de noi si originalul MTX 14 , departe de mine sa fac antireclama la MTX 14 , ba chiar nici nu recomand mesterirea lansetelor asa cum am facut noi pentru ca este mai ieftin s-o cumperi de-a gata , dar ceea ce am scris aici reprezinta o realitate subiectiva a mea si a catorva prieteni. Apropos ideea de a mesteri lansetele nu este nici ea patentul meu personal , am vazut lansete mesterite si la concursurile de casting din iarna trecuta si la concursurile de pescuit la crap.Dan Mitranescu scrie:
Tronsoanele de la 8 si 9 nu se potrivesc pe cele de la 12 si 14 ! Dimensiuni total diferite !
Greutatea blank-urilor ( goale ) difera cu aprox. 80g.
Materialele sunt diferite .
In plus acele cateva zeci de grame mai putin de la 14 dau o "revenire" buna lansetei pentru minim 10m in plus la aruncare. Pe probate.
Fire intinse.
Nu sunt un pescar grozav dar ma simt grozav pe balta.
- Dan Mitranescu
- Partener
Nu este cazul de reclama si antireclama pentru ca vorbim de aceeasi firma.
Si nu ne dadeam in cap singuri .
Am intrat in lumea constructiei lansetelor de 5 ani si poate acesta este motivul pentru care eu vad diferentele altfel.
Spre exemplu inelele de pe MTX14 sunt aduse din Japonia pentru ca in China nu se pot face la calitatea respectiva. Nu este comerciala . Cate inele de MTX14 ati vazut sparte sau indoite chiar daca sunt cu un singur picior ?
Sunt multe altele care in ansamblu justifica diferentele de pret.
Unde nu se justifica le-am eliminat. Pro Royale este exemplul cel mai bun. O lanseta mai scumpa ca MTX 14 pe care puteam sa o promovez la fel de bine , cu aceleasi rezultate. Totusi am renuntat la model chiar daca din punct de vedere comercial era mai rentabil ...
Am intrat in lumea constructiei lansetelor de 5 ani si poate acesta este motivul pentru care eu vad diferentele altfel.
Spre exemplu inelele de pe MTX14 sunt aduse din Japonia pentru ca in China nu se pot face la calitatea respectiva. Nu este comerciala . Cate inele de MTX14 ati vazut sparte sau indoite chiar daca sunt cu un singur picior ?
Unde nu se justifica le-am eliminat. Pro Royale este exemplul cel mai bun. O lanseta mai scumpa ca MTX 14 pe care puteam sa o promovez la fel de bine , cu aceleasi rezultate. Totusi am renuntat la model chiar daca din punct de vedere comercial era mai rentabil ...
deci sa inteleg mai bine d-ule Dan:Dan Mitranescu scrie:Nu este cazul de reclama si antireclama pentru ca vorbim de aceeasi firma.
blank-urile de MTX12 si MTX 14 sunt asemanatoare (identice) cu mentiunea ca la MTX14 s-au pus alte inele si alta mandrina(sub patent Dan Mitranescu)
- Dan Mitranescu
- Partener
Distributia , forma ( inele cu un singur picior ) si calitatea inelelor este alta. Mandrina Fuji pe MTX14.Incepator scrie: deci sa inteleg mai bine d-ule Dan:
blank-urile de MTX12 si MTX 14 sunt asemanatoare (identice) cu mentiunea ca la MTX14 s-au pus alte inele si alta mandrina(sub patent Dan Mitranescu)
In rest sunt identice. ( a mai ramas blank-ul ... )
multumesc mult pentru lamuririDan Mitranescu scrie:Distributia , forma ( inele cu un singur picior ) si calitatea inelelor este alta. Mandrina Fuji pe MTX14.Incepator scrie: deci sa inteleg mai bine d-ule Dan:
In rest sunt identice. ( a mai ramas blank-ul ... )
Pe mtx 12 de 3.60 m sau mtx 14 de 3.60 m exista inel de plecare de 40 mm?