De ce sa te inscrii intr-o Asociatie de Pescuit?

birocratie

Moderatori: pharaoh, vali003

Scrie răspuns
maryus23
utilizator
utilizator

De ce sa te inscrii intr-o Asociatie de Pescuit?

Mesaj de maryus23 » 14 Ian 2009, 11:03

-avantaze
-dezavantaje
-taxa
Daca nu mananca ,macar sa bea apa!!!

cris71tian72
senior
senior

Re: De ce sa te inscrii intr-o Asociatie de Pescuit?

Mesaj de cris71tian72 » 14 Ian 2009, 14:38

Avantave; acces pe anumite balti pe care doar membri unei anumite asociati AU [ACCES]

laeucigasul
utilizator
utilizator

Mesaj de laeucigasul » 14 Ian 2009, 17:43

dar acum vin eu cu o intrebare: dar daca asociatia nu are asa ceva? am mai explicat pe forum o chestie, eu sunt din medgidia si singurele locuri de pescuit sunt marea neagra pe intinderea judetului, dunarea pe intinderea judetului si canalul dunare-marea neagra...alte balti nu exista (exceptand cele private). d c sa platesc bani la asociatie...nu vreau sa ma duc la concursuri, vreau doar sa pescuiesc. atat
cine stie cat e permisu pe 2009 pe cta?
Visele smulg gratii!

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 14 Ian 2009, 18:11

Avantaje au fost inainte, cand ptr. a pescuii pe o apa naturala trebuia sa fii membru al asociatiei !
Dezavantaje sunt acum ,ca s-a spart gasca si ca cetatean al Romaniei ,daca doresti sa pescuiesti ,esti insultat in mod constant de amatorismul si inconsegventa celor pusi sa conduca in domeniul asta !
Taxa ...pare rezonabila ptr. permisul Anpa ! Ptr. a fii membru al unei asociatii (precum AJVPS)...ar trebuii sa ma plateasca ei pe mine ,ca le pazesc apa de braconieri ! X-(
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

doru
senior
senior

Mesaj de doru » 14 Ian 2009, 20:23

Vechiul ajvps,a ramas acelasi,mai mult cu bubele si totala neimplicare .Doar la incasari vor sa fie premianti.
Asta nu inseamna ca restul asociatiilor sau a cluburilor de pescuit,care s-au infiitat tocmai ca sa concureze ajvps-ul,nu ar fi bune.Sunt unele avantaje pe care o asociatie sau club de pescuit, le poate oferii,macar pt. a ne usura de anumite griji si probleme ce pot aparea in unele etape ale practicarii acestui sport.
PROCURAREA, FARA EFORT DIN PARTEA NOASTRA, FARA UMBLATURA DE PERMISE.
PROCURA VIZE DE GRANITA PT. CARE AVEAI MULT DE UMBLAT
DIN COTIZATIILE ADUNATE SE POT FACE POPULARI SI AMENAJARI DE APE IN VEDEREA PRACTICARII PESCUITULUI
COLABORARE CU POLITIA ,JANDARMERIA SI CEI DE LA MEDIU E.T.C. IN VEDEREA DEPISTARII BRACONAJULUI SI ALTOR PROBLEME GRAVE.
ASISTENTA JURITICA IN CAZ DE ANUMITE PROBLEME
SE FACE MAI USOR AUZITA DE FORURILE SUPERIOARE IN CAZ DE SESIZARI CU PRIVIRE LA PROBLEMELE PESCUITULUI
SE POT FACE INSTRUCTAJE IN VEDEREA CUNOASTERII LEGISLATIEI IN DOMENIU
INSTRUIREA PESCARILOR PT. LOCATII,DIMENSIUNI,SI CANTITATI RECOLTATE
Astea le pot numi mici avantaje,care ne iau unele griji de pe cap.Normal ca aceste servicii trebuiesc platite ,dar suma cotizanta nu este exagerata,chiar iesi mai bine daca ei se ocupa de aceste lucruri ,care pe noi individual,ne-ar fi costat mai mult.Unde mai pui umblatura,timpul pierdut,invoiri de la servici,umilinte pe la cozi si multi ,multi nervi.

owydyu
utilizator
utilizator

Mesaj de owydyu » 14 Ian 2009, 21:47

:-h Corectati-ma daca gresesc:fiind membri ai unei asociatii tot ce avem de facut in urmatori ani pentru a pescui legal este sa platim suma de 30 ron?

doru
senior
senior

Mesaj de doru » 14 Ian 2009, 21:57

Anul asta este 30 lei,plus cat este la asociatie daca esti membru.
La anul cine stie cat o sa fie,ca de la astia nu te poti astepta la nimic bun.

owydyu
utilizator
utilizator

Mesaj de owydyu » 19 Ian 2009, 23:11

Am intrebat la asociatie:de noile permise si de acea taxa; se ocupa ei fara costuri suplimentare !Ramane doar sa asteptam noile permise!care sper ca vor ajunge anul acesta. ;)

tavimai
Veteran
Veteran

Mesaj de tavimai » 22 Feb 2009, 10:10

AVANTAJE:
-dai un ban da stii ca nu-l mai ai !
-te-ai ales cu inca un sef sau mai multi care vor trai fericiti din cotizatia ta !
-ai pe cineva sa te lamureasca la nevoie "cu legislatia" daca tu nu stii sa citesti in Monitorul Oficial !
-cand nu prinzi peste ai pe cine injura !
-ai calitatea de "membru"(macar cotizant )mana,picior,etc...(stii la ce ma refer in special...!)
-ai un nr. de tel in plus "la nevoie" la care sa poti suna dar sigur nu va raspunde nimeni (daca nu ma crezi ti-l dau eu pe ala din carnetul meu ca sa te convingi!)
-te-ai inscris la asociatia "noastra" care e "cea mai tare !"
-ai gratuitati pe balta asociatiei noastre , de 50% din valoarea taxei zilnice , dar numai daca nu retii pestele!
-nimeni nu te "va impusca" daca mai uiti cate ceva mizerie pe malul apei !
-ai dreptul si ocazia sa pescuiesti doar pesti inmultiti natural fara "nici o interventie in acest sens din partea omului"!-FOARTE IMPORTANT SI ECOLOGIC!
-ai dreptul sa te lauzi si sa minti cat vrei vizavi de capturile tale capitale,pe care doar in vis le-ai vazut,ca oricum nu te va crede nimeni ca nu poti face dovada cu poze facute pe teritoriul asociatiei !
-ai dreptul sa pescuiesti in toata tara pe apele publice dupa ce ti-ai exercitat dreptul de a plati taxele care ti se cer pe unde umbli sa pescuiesti(de ex.: P.G.,viza frontiera intre judete,privati,taxe ecologizare (ca mai sunt si de astea),etc.)
-mai sunt inca cateva avantaje mai marunte ,si le voi preciza alta data, dar toate "se aliniaza" celor de mai sus.

DEZAVANTAJE:
-ti s-au luat banii degeaba !
-ai "muscat-o" ca si pana acum !
-poate ca era mai bine "la ceilalti" !
-nu ai dreptul sa pescuiesti in Congo duminica si in sarbatorile legale si nici in imprejirimi !
-nu poti injura guvernul pentru ca nu musca mreana la cascavalul pe care l-au monopolizat bastanii de acolo !
-nu prea mai sunt dezavantaje deci poti sa vii fericit "la noi" cu banu !

PRETUL:
valoarea permisului "cu toate acareturile"este de "atat cat sa nu poti tu fenta pe nevasta luna asta" la care se adauga "ceva infim" pentru calendarul asociatiei netiparit inca ,dar care trebuie platit anticipat,abonamentul anual pentru baltile proprii,abonamentul pentru perioada de prohibitie(ca avem si de ala !) langa care tre sa mai aduci si doua poze tip buletin (de anul asta ca sa-ti semene ! una va fi de rezerva IN CAZ CA SE UDA! )

mai concret preturi(:
1.)anpa-ul ia 30 ron,
2.)noi asociatia cat mai mult putem intre30 ron si 250 ron,
3.)abonament balti proprii nepopulate de 15 ani intre 50 si 150 ron,(braconat cu plasa intens)
4.)abonament balti populate moderat(acum 8 ani) 200 ron,(braconat cu plasa moderat-garantam pentru asta !)
5.)abonament balti populate intensiv an de an-nu avem inca pret da daca ne pica vreo balta plocon de la anpa sau privati comunicam in presa,(avem braconierii "in asteptare"!)
6.)abonament pentru perioada de prohibitie numit "stat in stat" sau "lege fara de lege" intre 50 si 150 de ron(valabil si pentru braconieri 60 de zile alaturi de permis chiar si nevizat anul asta dar cu "cota de peste"!)NOUTATE ABSOLUTA !!!
7.)calendar colorat sau "de colorat "sau "decolorat" ce include solunare pe 2000 de ani inainte valabil din 2078 in colo la pretul "special-super oferta obligatorie" 23 ron.
nota:1,2 , 3 si 7 sunt obligatorii la plata iar pentru restul alegeti optiunea ,apasati tasta enter dupa care faceti adunarea din cap si veniti cu banii fara stirea nevestei (obligatoriu)!Nu este admisa plata de catre intermediari ,mai ales neveste,ca nu avem noi ,asociatia,oameni calificati si pregatiti sa se certe cu ele !

Adunand banii cu grija
Afli cat face permisul
Vii la noi cu o valiza
Si din ape prinzi...p_nisul
=))

eugen
senior
senior

Mesaj de eugen » 24 Feb 2009, 09:33

La cum se prefigureaza a fi pescuitul de acum inainte, parerea mea este ca , daca pana acum visam la marea captura ca orice pescar o sa ajungem in foarte scurt timp sa ne aduca balta(asta daca o sa o mai vedem), pestisorul de aur care prin mila lui, sa ne indeplineasca trei dorinte: un fluviu de vodca, o sticla cat Intercontinentalul plina cu vodca si ca pentru final si ultima dorinta, inca o suta mica...
Lasand gluma deoparte, parerea mea este ca, datorita celor ce se intampla in zilele noastre vis-a-vis de pescuit, braconajul care a ajuns in ziua de azi mai legal decat sportivitatea si este chiar practicat de cei care ar trebui sa-l amendeze(eu inca nu am vazut vre-un braconier tras la raspundere, intocmiri de dosare penale, ba din contra am auzit o replica..."nu exista temei legal care sa incrimineze acest lucru..."???), baltile si in general apele sunt populate din ce in ce cu mai multi plauri ca am impresia ca cei care ar trebui sa faca acest lucru nu prea mai stiu cum arata pestele, deci trebuie sa ne inscriem in aceste asociatii pescaresti pentru ca noi suntem ultimele fosile vii martorii unui lucru nemaipomenit, am vazut cum arata un PESTE si trebuie sa demonstram cu ceva acest lucru(acel carnet de membru pe care scrie ca suntem si PESCARI), pentru ca, odata si odata, la gura sobei cu nepotii in brate, sa avem ce le povesti acestora, cam ce insemna si ce era pescuitul pe timpul nostru si, totodata, ce era un peste, pentru ca nu cred sa mai vada sau sa mai stie cineva peste vreo 30 de ani acest lucru.

Cu stima si respect
Eugen

Fire intinse(la mine, deocamdata...in baie, cele de la rufe)

Scrie răspuns

Înapoi la “Legi, Permise, Asociatii, Cluburi, Federatii”