in lansare un bat este supus unor forte de tensiune foarte foarte mari, in teorie MULT mai mari decat in drillul cu un peste. daca nu ma crezi uite-te la poze cu o lanseta curbata intr-un lanseu teapan, si uite-te la aceeasi lanseta in drill cu un crap de cate kile vrei. in drill nu o sa ajunga niciodata curbata mai mult decat in momentul lanseului.daniche scrie:Interesante discutiile acestea " arunc 150 ml lejer " , " arunc 120...." da chiar nu exista nimeni care sa prinda si peste cu ele ? sa spuna " am tras de un crap de 11kg si se comporta excelent" etc... majoritatea spun ca sunt excelente la aruncat ( asta o stiu ca posed si eu 4 buc MTX 8 ) dar haide sa le spunem doritorilor care vor sa cumpere HAKUYO ca sunt excelente si in dril cu capturi mari , pentru ca un pescar nu isi cumpara o lanseta doar ca arunca bine cu ea . Daca gresesc cu ceva imi cer scuze , dar asta e adevarul . Uitativa un pic pe forum si vedeti ca 80% din postari sunt cu "ARUNC" "DAU "etc
daca lumea ar cauta lansete de ,,spanzurat ciortani'' ca si citez alt forumist, probabil ca postarile ar fi si cu : am saltat crap de 3 kile din apa si nu s-a rupt. ideea generala este ca singurele postari relevante rezistentei in drill a unei lansete ar fi la pescuitul la somn, unde se dau cu fire de la 0.4 in sus si trebuie sa misti din loc pesti de zeci de kilograme.