recomandare!BBXT-ALC sauMEDIUM???
Moderatori: gor965, florentiniuga
recomandare!BBXT-ALC sauMEDIUM???
va salut!
vin cu o intrebare...
am comandat 4 buc BBXT-ALC MEDIUM si as dori sa stiu si parerea dvs in legatura cu diferentele intre cele doua(standard si medium)
sunt in dubiu datorita faptului ca inafara datelor tehnice ale celor doua nu prea stiu nimic...le iau la recomandarea unui prieten si sincer va spun nici nu am mai pescuit cu BBLRC-uri...
deci rog pe cei care au aceste modele sa mi dea un sfat,deoarece mai pot inca schimba datele comenzii,adica sa le iau pe cele standard
acum ca orice pescar la crap,sunt interesat de aruncari cat mai lungi,forta...etc.bineinteles,gasesc aceste calitati la ambele modele,dar care ar fi totusi diferentele intre cele doua inafara de greutate si capacitatea tamburilor
PS:le voi folosi cu lansetele FOX HORIZON XT 3,90x3.5lb.(este una din optiuni)
va multumesc!
vin cu o intrebare...
am comandat 4 buc BBXT-ALC MEDIUM si as dori sa stiu si parerea dvs in legatura cu diferentele intre cele doua(standard si medium)
sunt in dubiu datorita faptului ca inafara datelor tehnice ale celor doua nu prea stiu nimic...le iau la recomandarea unui prieten si sincer va spun nici nu am mai pescuit cu BBLRC-uri...
deci rog pe cei care au aceste modele sa mi dea un sfat,deoarece mai pot inca schimba datele comenzii,adica sa le iau pe cele standard
acum ca orice pescar la crap,sunt interesat de aruncari cat mai lungi,forta...etc.bineinteles,gasesc aceste calitati la ambele modele,dar care ar fi totusi diferentele intre cele doua inafara de greutate si capacitatea tamburilor
va multumesc!
Re: recomandare!BBXT-ALC sauMEDIUM???
Singura diferenta intre cele 2 modele e marimea,deci nu doar la tambur ci si la corpul mulinetei,implicit cu medium ai sa arunci mai putin insa nu cred ca va fi diferenta mare,undeva in jur la 15-20 m,in schimb e mai usoara
cristi30 scrie:Singura diferenta intre cele 2 modele e marimea,deci nu doar la tambur ci si la corpul mulinetei,implicit cu medium ai sa arunci mai putin insa nu cred ca va fi diferenta mare,undeva in jur la 15-20 m,in schimb e mai usoara
Cum ai calculat tu aia 15-20m ?
15-20 de metri nu ti se pare o diferenta prea mare ?
Zic doar..
Dan Serban
Sincer nu am aruncat cu noul Bblc xta,ptr ca nu ma intereseaza modelul insa in toamna cand mi am schimbat mulinetele am vrut sa testez daca o mulineta cu tamburul mai mare arunca mai departe decat aceeasi mulineta insa cu corpul si tamburul mai mic asa ca am comandat 2 mulinete Ultegra Ci4 xsa una de 10000 si una de 5500. Precizez ca am lansete cu actiune semi-rapida iar la aruncari in forta cu plumb de 125 si fir de 0,28 am observat ca de pe tamburul de 5500 ,firul pleaca mai greu si datorita faptului ca spirele au un diametru mai mic decat cele de pe tamburul de 10000 ,rezultand astfel si aruncari mai scurte vizibile cu ochiul liber,fara masuratoare(probabil daca aruncam doar 5-6-7 metri in plus nu puteam sa observ,de aceea am aproximat distanta undeva la 15-20 m,repet,fara masuratoare) Asa ca dupa ce am facut cateva zeci de aruncari m am hotarat sa raman la modelul 10000 ,un tambur mai mare chiar ajuta la aruncare
- MariusNash
- utilizator
Salut! Daca folosesti lansete de 13'' si iti place pescuitul la mare distanta , atunci iti recomand modelul BIG. In schimb , daca practici un stil mai usor, aproape de mal , stalking, pescuit pe balastiere , modelul MEDIUM impreuna cu lansete de 12''. Si apoi.....de gustibus non est disputandum!crazycrap scrie:va salut!
vin cu o intrebare...
va multumesc!
No BEEP - No Party ! Marius. DE GUSTIBUS ET COLORIBUS NON EST DISPUTANDUM!
multumesc de raspunsuri!MariusNash scrie:Salut! Daca folosesti lansete de 13'' si iti place pescuitul la mare distanta , atunci iti recomand modelul BIG. In schimb , daca practici un stil mai usor, aproape de mal , stalking, pescuit pe balastiere , modelul MEDIUM impreuna cu lansete de 12''. Si apoi.....de gustibus non est disputandum!crazycrap scrie:va salut!
vin cu o intrebare...
va multumesc!
folosesc intradevar lansete de 13ft,dar lumea zice ca si cu modelul medium se pot atinge aprox aceleasi distante dar bineinteles totul depinde de aruncator,lansete..etc
ce ma intereseaza pe mine este distante undeva intre 110-130m si dupa parerea mea cred ca pot atinge si aceste limite cu modelul medium..si inca cv..cam care ar fi incarcatura ideala pt lansetele fox-xt?
ceva tehnica am si eu...(nu sunt prof,dar ma descurc)
este totusi o achizitie destul de importanta,si da,mi s a cam pus pata pe lansetel fox-xt si mulinetele de care discutam..
acum...eu stiu...sa mi schimb totusi obtiunea la cele BIG?
cu respect!
- MariusNash
- utilizator
Alegerea iti apartine! Poti arunca linistit si cu modelul Medium, apoi cum ai zis si tu , depinde de mai multi factori. Eu de exemplu folosesc plumbi de 80-100 gr. Horizont cu vartej, folosind montatura Helicopter, un pic modificata in functie de tipologia fundului apei, sau Chod -rig. Modelul Big e perfect daca il folosesti in conditii extreme, pescuind undeva la 300mt sau mai mult, si daca folosesti fir textil in loc de nylon. In cazul tau(eu as proceda asa) : Lanseta 13''-BB XTA-LC Medium- fir de 0.30 cu un shock leader de 0.50 [( sau fir textil in loc de shock leader diam. 0.32) cca 10mt], plumbi cu vartej Long Cast 100-125 gr. Fire intinse!!!!!!!
buna seara!MariusNash scrie:Alegerea iti apartine! Poti arunca linistit si cu modelul Medium, apoi cum ai zis si tu , depinde de mai multi factori. Eu de exemplu folosesc plumbi de 80-100 gr. Horizont cu vartej, folosind montatura Helicopter, un pic modificata in functie de tipologia fundului apei, sau Chod -rig. Modelul Big e perfect daca il folosesti in conditii extreme, pescuind undeva la 300mt sau mai mult, si daca folosesti fir textil in loc de nylon. In cazul tau(eu as proceda asa) : Lanseta 13''-BB XTA-LC Medium- fir de 0.30 cu un shock leader de 0.50 [( sau fir textil in loc de shock leader diam. 0.32) cca 10mt], plumbi cu vartej Long Cast 100-125 gr. Fire intinse!!!!!!!
multumesc de sfat!
cam asa ma gandeam si eu...am luat deja ceva plumbi (100,110,120gr)si pt fir cred ca am sa optez pe noul invisitec de la shimano,dar am sa iau cred de 0,28(oricum este putin mai mare...)
multam inca o data..
...scz pt off topic,dar a folosit cineva lansetele FOX-XT?(13ftx3,5lb)
- florin.irimia84
- senior
foarte interesanta intrebare ai pus !!!!!,pentru cei care nu au posibilitatea sa compare cele doua mulinete personal(la mine in Craiova nu se gasesc de nici o culoare)sunt mai mult decat binevenite parerile celor care au tinut aceste mulinete in mina.
Multi pescuiesc,dar foarte putini sunt "PESCARI"....!
gaattaaa..le am luat...
4 buc xt-a medium..
hhmm,exact cum a zis cineva..parca sunt de jucarie..
la prima vedere sunt f silentioase si inchegate,cred ca si vor face cu succes treaba..
deocamdata atat...dupa ceva folosinta revin cu amanunte...
ah,si apropos...sunt facute n malaesya..
fire intinse!
4 buc xt-a medium..
la prima vedere sunt f silentioase si inchegate,cred ca si vor face cu succes treaba..
deocamdata atat...dupa ceva folosinta revin cu amanunte...
ah,si apropos...sunt facute n malaesya..
fire intinse!
Bine ca a zis ca sunt de jucarie si nu de c***t...crazycrap scrie:gaattaaa..le am luat...
Mi-am luat si eu 3 dar varianta BIG si m-au inebunit toti.....
ca sunt proaste , ca alea vechi erau mai bune ca etc......OARE DE UNDE P.... MEA STIU ?????
Ca abia au aparut !!! .....sau or fi pescuit ei in ianuarie in troiene de 4 metri.
Nascut sa pescuiesc ...... fortat sa muncesc !!!!
- MariusNash
- utilizator
Tot ce va pot spune eu, este ca in Italia , modelul Big a castigat premiul BEST IN SHOW la cea mai importanta manifestare din carpfishing (Carpitaly)!TerrorDMC scrie:Bine ca a zis ca sunt de jucarie si nu de c***t...crazycrap scrie:gaattaaa..le am luat...
Mi-am luat si eu 3 dar varianta BIG si m-au inebunit toti.....
ca sunt proaste , ca alea vechi erau mai bune ca etc......OARE DE UNDE P.... MEA STIU ?????
Ca abia au aparut !!! .....sau or fi pescuit ei in ianuarie in troiene de 4 metri.
Stai linistit...or sa zica , ca in Italia nu sunt pescari de crap asa buni ca ei...
Ahh...ce acri sunt struguriiiiiiiiii
Ahh...ce acri sunt struguriiiiiiiiii
Nascut sa pescuiesc ...... fortat sa muncesc !!!!
salut!
eee...ca la noi la nimenea..
eu le am cumparat si sunt fff multumit.deocamdata merg pe mana altora dar in sezonul asta o sa vad ce si cum...
intradevar,si aici in NL toata lumea le lauda si nu vad dc ar face o degeaba...
mai vorbim dupa sezonul acesta..dar sigur nu o sa fiu dezamagit..
va multumesc inca o data tuturor!
cu respect!
eu le am cumparat si sunt fff multumit.deocamdata merg pe mana altora dar in sezonul asta o sa vad ce si cum...
cu respect!
- MariusNash
- utilizator
Eu sunt increzator ca nu o sa te dezamageasca mulinetele, Shimano nu lasa nimic la voia intamplarii! Eu am modelul vechi ,cumparate acum 3 ani, si pana nu se rup n-o sa le schimb, dupa aceea evident.....BBTR XT-A LC! Fire intinse !!!!!!!!!!!! Ciaoooocrazycrap scrie:salut!
cu respect!