Lichide nutritive - utile sau inutile ?

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Re: Preferinte arome boilies - CC More / Nutrabaits / Solar

Mesaj de Vlad Pavlovici » 16 Feb 2012, 20:27

pangarici scrie: Unde am scris eu ca CC Moore produce acest Minamino?
Asa am inteles din mesajul tau, dar poate ca l-am citit gresit. Eu unde am facut reclama la vreun produs? Nu mi-ai raspuns la intrebarea asta.
pangarici scrie: cu tot respectul
Cu acelasi respect, nu vrei sa reluam discutia dupa ce te calmezi? Inca mai cred ca se poate discuta relaxat doar despre lichide nutritive si ca discutia poate fi interesanta pentru forum, in timp ce scandalul in mod sigur nu este.

Cum spuneam, mesajul meu initial nu avea nimic cu tine personal, nu era o reclama la nimic, lichide nutritive au sute de firme, era doar opinia cuiva care le foloseste de multa vreme si le considera foarte bune, daca sunt folosite corect. Nu le consider insa indispensabile si le-am vazut deseori utilizate gresit, cu riscul implicit ca pescarul care le folosea gresit sa dea vina pe ele.

pangarici
membru activ
membru activ

Mesaj de pangarici » 16 Feb 2012, 20:50

Am spus ca faceti reclama cand ati pomenit de Minamino si de L030 (Marine Amino) asociat cu cele doua branduri BigFish si acel "www.selectbaits.com", logouri care apar cand dumneavoastra postati un raspuns.
Domnul Pavlovici... va rog, ce naiba; sunt in bransa asta de fix 18 ani si stiu cu ce se mananca advertising-ul, indiferent de forma sub care se afla.
Asa ca, hai sa punem punct aici acestei dispute si nu ma faceti sa ma "supar" pe BigFish (care nu are nici o vina), o firma despre care am spus mereu ca, din punct de vedere al calitatii produselor comercializate, le poti cumpara oricand cu ochii inchisi fara sa ai regrete ulterioare (acuma pot fi eu acuzat de reclama :D).

Ok, nu vreau sa intelegeti prin ce am spus acuma ca incerc sa o dau "cotita" sau sa va "perii"; nu sunt genul asta de om, dar Korda, Gardner, Trakker sunt... favoritele mele.

O seara buna in continuare.

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 16 Feb 2012, 21:04

Stiu ce spui, dar mi-am ales exemplele tocmai pentru a NU fi reclama.

Minamino, ca si Robin Red, este luat de la producator si ambalat de zeci (daca nu sute) de firme din toata Europa.

L030 este o denumire industriala, care apartine producatorului, nu unei firme de nada, in acelasi fel in care LT94 sau SCO70 sunt tot o denumire industriala, care apartine producatorului, nu unei firme de nada.

Producatorii sunt companii farmaceutice sau de prelucrare a pestelui. Atat timp cat folosesti denumiri industriale generice, te referi la un produs pe care il poate vinde oricine si practic il vand zeci de firme, nu te referi la produsul unei firme anume.

Ma rog, asta a fost ideea mea. Imi pare sincer rau ca ai luat-o ca pe o reclama si te-ai suparat. N-am avut nici cea mai mica intentie sa am o disputa cu tine. Cand vrei, facem o partida de pescuit impreuna, cu si fara lichide nutritive. :)

PS1. Te rog, nu-mi mai vorbi cu dvs, nu are sens. PS2. Colaborarea mea cu Big Fish s-a incheiat de doi ani si l-am rugat pe Florentin sa scoata emblema Big Fish de la numele meu, pentru ca dupa cum vezi ma baga in conflicte nedorite. :)

gabicarp
membru activ
membru activ

Mesaj de gabicarp » 17 Feb 2012, 13:01

PANGARICI................................ ASTA E UN FORUM IN CARE TOATA LUMEA ISI DA CU PAREREA . CA E DE BINE SAU DE RAU ASTA APRECIAZA FIECARE . DACA E , CAND MAI VREI SA INTIEZ UN TOPIC , SA SPECIFICI CU CINE VREI SA VORBESTI SI DE LA CINE VREI SA PRIMESTI RASPUNSURI ( CATI ANI SA AIBA, CE INALTIME, SA FIE SAU SA NU FIE PATRON DE BALTA SAU MAGAZIN, SA FIE SAU NU PESCAR PROFESIONIST, MEDIU SAU INCEPATOR, CE STUDII SA AIBA .....) CA SA PUTEM STA DEOPARTE CEI CARE NU NE INCADRAM IN PREFERINTELE TALE.
EU UNUL CITESC TOATE ARTICOLELE LUI VLAD SI AM VAZUT DESTUL DE MULTE FILMULETE PREZENTATE DE EL SI LA TV SI PE INTERNET SI POT SA SPUN CA PUNEREA IN PRACTICA A SFATURILOR LUI , NU A SUNAT A TEAPA SAU MAI STIU EU CE CAMPANIE DE PROMOVARE MINCINOASA A PRODUSELOR .

Edit -> Gor965
Nu mai scrieti cu CAPS si atentie la expresiile folosite !

LUCKY
senior
senior

Re: Lichide nutritive - utile sau inutile ?

Mesaj de LUCKY » 20 Feb 2012, 12:16

Lichidele nutritive nu sunt prostii. Unele sunt scumpe si te poti descurca fara ele, dar de aici si pana la a sustine ca sunt prostii e drum lung. Mai degraba sunt gresit intelese si gresit folosite, caz in care pot sa para inutile, dar nu e vina lor.

Iti dau un exemplu de intelegere gresita. Lichidele de tip Minamino sunt folosite in boilies ca sursa de aminoacizi, cand in realitate procentul lor de aminoacizi e mic! Sunt alte lichide nutritive care au o doza de aminoacizi mult mai mare.

Vlad Pavlovici
Select Baits Team

Intrebarea mea pentru dl Pavlovici sau altii este care sunt aceste lichide care au o doza de aminoacizi mult mai mare ??
Daca ma ghidez dupa siteurile de culturism unde se folosesc deasemenea aminoacizi si se pune accent mare pe acestea aflu urmatoarele http://forum.getfit.ro/showthread.php?6 ... t-in-sange
Asadar daca stau si ma gandesc :-? ca toate astea se intimpla intr-un sport in care produsul(aminoacizii ) este consumat chiar de sportiv si nu de peste ca si in cazul pescarilor si este reglementat cu afisarea compozitiei pe eticheta obligatie inexistenta in cazul produselor pentru pescuit noi consumatorii mai putem avea incredere in asa zisi '' Lichide nutritive " sau aminoacizi lichizi pe care ne bazam ca contin in cantitati mari aminoacizi si cind scriu AMINOACIZI ma gandesc la aminoacizi liberi sau macar di sau tri peptidice ?
Eu sincer mi-am pierdut increderea in ele NU in sensul ca sunt inutile( le-am folosit si inca le folosesc doar pe unele ) ci in sensul ca pretul nu reflcta valoarea lor adevarata .Eu incerc sa incorporez in mix ingrediente care sunt hidrolizate sau predigerate continand aminoacizi liberi in cantitati suficiente ca sa fiu independent deasa zisele Lichidele nutritive, aminoacizi lichizi .
As fii recunoscator daca cei care comercializeaza aceste lichide nutritive si citesc aceste randuri daca ar binevoi sa afiseze continutul de substante nutritive continut de exemplu : CSL lichid respectiv pudra , marino amino respectiv versiunea pudra L030 sau lichidul de ficat ,ficat pudra ,drojdie lichida ,drojdie praf ,etc lista ar putea continua ca si noi cei care mai facem cate-o biluta acasa sa putem face niste calcule de eficienta .
Cine cunoaste ce procent de aminoacizi liberi contin unele lichide nutritive numite AMINOACIZI LICHIZI rog sa o posteze sa putem face o idee despre acest lucru .

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 20 Feb 2012, 12:54

LUCKY scrie: Intrebarea mea pentru dl Pavlovici sau altii este care sunt aceste lichide care au o doza de aminoacizi mult mai mare ??
Conform datelor furnizate de producator, Minamino contine 2% aminoacizi. Alte lichide nutritive contin mult mai mult, atat ca nu scrie amino pe ele. De exemplu L030. Asta nu inseamna ca Minamino nu prinde peste si ca nu e util ca lichid nutritiv. Poate fi foarte util, daca stii sa lucrezi cu el.
LUCKY scrie: As fii recunoscator daca cei care comercializeaza aceste lichide nutritive si citesc aceste randuri daca ar binevoi sa afiseze continutul de substante nutritive .
Nu ar servi la nimic ca lichidele nutritive sa vina insotite de niste fise tehnice pe care aproape nimeni nu le intelege, iar pe cei mai multi nu-i intereseaza. Cred ca are mai mult sens sa explicam pescarilor intr-un limbaj accesibil cum si de ce se folosesc lichidele nutritive.

Siledoctorul
senior
senior

Mesaj de Siledoctorul » 20 Feb 2012, 14:27

Parerea mea vis-a-vis de lichidele nutritive este ca: pt un pescuit normal, de weekend sau placere, nu merita din varii motive.
Merita intro competitie stransa cand poate face diferenta la un peste sau cateva kg la cantar sau la un pescuit de mai multe zile.
Probabil 80% din pescarii acestui forum nici macar nu le trebuie asa ceva, este pur si simplu o impresie ca "trage mai bine".
Prefer sa investesc in altceva pt prepararea nadei decat intrun lichid nutritiv daca pescuiesc 12 ore.

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 20 Feb 2012, 15:00

Siledoctorul scrie: Prefer sa investesc in altceva pt prepararea nadei decat intrun lichid nutritiv daca pescuiesc 12 ore.
Personal, daca as face partide de 12 ore, lichidele nutritive ar fi printre primele lucruri in care as investi (presupunand ca as vrea sa pescuiesc la boilies). As pune si 200ml de lichid nutritiv pe kilogramul de mix. Compozitia mixului m-ar interesa mai putin. Evident, n-as pune orice lichide nutritive, dar sub nicio forma nu m-as lipsi de ele.

Lichidele nutritive nu sunt pentru nutritie. Sunt pentru atractie. In engleza se cheama “liquid food”, mancare sub forma lichida, si prima cerinta a mancarii este sa atraga. O nada care nu atrage e oricum irelevanta ca valoare nutritiva, pentru ca pestele nu o baga in seama.

Incerc sa mereu sa explic ca lichidele nutritive sunt printre cei mai puternici atractanti si de asta ii folosim. Nu sunt niste chestii puse doar pentru o eventuala valoare nutritiva, care probabil ca nu ne intereseaza in partide scurte. Sunt pentru cea mai rapida atractie. Atrag mai repede decat componentele solide ale unui mix.

xdocx
membru activ
membru activ

Mesaj de xdocx » 20 Feb 2012, 15:26

Atata timp cat nu crezi intr-un component degeaba il pui...
Sau altfel spus...
Daca tu crezi ca acel lichid nutritiv/aminioacid/extract este foarte bun, este NEAPARAT sa il pui...
Daca nu ai incredere in nada ta, totul este pierdut...Poti sa dai si cu extract de lichid nutritiv obtinut din amino pur 99,9%.
Daniel Spoiala

Siledoctorul
senior
senior

Mesaj de Siledoctorul » 20 Feb 2012, 19:44

Vlad Pavlovici scrie: Lichidele nutritive nu sunt pentru nutritie. Sunt pentru atractie.
Dupa cate am citit, lichidul nutritiv este pt ai crea pestelui un reflex pavlovian de revenire asupra nadei activata cu el intrun timp cat mai scurt posibil si lichidul atractant este pt a imbia pestii din zona cu mirosul puternic si ai face sa ciugulesca spontan.
De unde rezulta ca pt ai crea pestelui reflexul de a reveni cat mai curand la locul nadit (deoarece organismul pestelui constientizeaza ca lichidul nutritiv ii prieste) este indicat sa folosim lichidele nutritive pt o partida de minim 36 ore ca sa avem efecte pozitive scontate si lichidul atractant este pt partide scurte de al momi din scurt ca sa zic asa. Degeaba folosesc lichid nutritiv si-l fac sa revina asupra locului momit dupa digestie si eliminare daca eu am plecat din cauza ca efectuez partida de 12 ore.

Treaba cu increderea in nada este egala cu zero. Degeaba am eu incredere in limba de pantof pusa in carlig si in bilele de rulment cu care am nadit daca nu trage nimic la ea. In nada nu trebuie sa ai incredere, trebuie sa o prepari cu stiinta si simt de raspundere. Increderea nu are ce cauta aici, incredere poti avea si in carligul gol, cu toate ca sunt unii care au si prins asa. :))

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 20 Feb 2012, 20:26

Problema pleaca de la cuvantul "nutritiv", cand de fapt nu e vorba de nutritie.

Lichidul nutritiv e un atractant. Eu sunt vinovat ca l-am denumit "nutritiv" din englezescul "liquid food", hrana lichida, si am facut asta doar pentru a marca o diferenta intre lichide care atrag prin nutrientii pe care ii contin si cele care atrag doar prin aroma. M-a preocupat ca terminologia sa fie corecta, dar daca as banuit in ce fel va fi inteleasa, poate ca as fi cautat alt termen si astazi n-am mai discuta despre lichide nutritive.

Glicerina cu aroma e un lichid atractant. Nu e si un lichid nutritiv. L030 e si el un lichid atractant, dar cu alte mijloace decat glicerina cu aroma. Sper ca se intelege diferenta. "Lichid nutritiv" inseamna ca lichidul atrage prin nutrienti solubili, nu ca hraneste inutil pestele, in loc sa-l prinda, si ca isi face efectul abia dupa cine stie cat timp.

Ai incredere ca lichidele nutritive sunt atractanti de cea mai buna calitate si cu efect imediat.

Siledoctorul
senior
senior

Mesaj de Siledoctorul » 20 Feb 2012, 22:08

Cuvantul nutritiv este inteles exact ce reprezinta : nutritiv (dex). Ce s-a discutat pana acum este un artificiu de cuvinte si intelesuri pt a folosi gratuit ceva superior si scump. Ca il putem folosi ca un atractant, nimic de zis, dar mi se pare o risipa cand cu o economie destul de substantiala putem folosi lichid atractant care da aceleasi rezultate intro partida scurta.
Si ca sa nu fiu inteles gresit, ma refer numai partide scurte de 12 ore, dar repet, intro competitie sau partide lungi se detaseaza clar lichidul nutritiv.
Oricum, cine isi permite si crede de cuviinta ca un lichid nutritiv da rezultate mai bune intro partida scurta il poate folosi cu incedere ca tot venise vorba si de incredere .:)
Pana la urma calitatea produselor primeaza.
Este numai o parere de-a mea dupa mai multe lecturi de pe forumuri romanesti si straine (atat cat ma pricep) si trebuie luata ca atare. Cititorii, implicit pescarii, pot folosi absolut ce, cum si cat doresc. :noob:

LUCKY
senior
senior

Mesaj de LUCKY » 20 Feb 2012, 22:24

Sunt convins ca multi pescari nu cunosc proprietăţile
fizice ale aminoacizilor?
Ca sunt substanţe :
• Solide
• Cristaline
• Greu solubile în alcooli
• Insolubile în solvenţi organice
• Sunt solubili în acizi diluaţi
• Sunt solubili în baze alcaline
• Au puncte de topire şi fierbere relativ ridicate,
peste 250 °
• Forma cristalelor este caracteristică pentru
fiecare aminoacid în parte
• În funcţie de poziţia grupărilor amino faţă de
carbonul asimetric, aminoacizii aparţin seriei L
sau D
* sunt solubile in H2O

Dar stiu ca joaca un rol important in atractie si in stimularea hranirii involuntare a crapului .
stau si ma gandesc :-? daca aminoacizi sunt solide si cristaline ( deci nu sunt lichide ) de ce este nevoie sa fie transformate ( lungite ) cu cine stie ce lichide ca noi pescarii sa le putem folosi ,mai ales ca toate sunt solubile in apa deci nu exista ploblema ca nu se "topesc " in apa si necesita o " topire " in alta solutie ca sa se poata dispersa in apa , folosirea de alcool nu rezolva problema atractiei bazat pe aminoacizi pentru ca sunt greu solubile in alcooli ( oricum sloganul baga CSL ca contine alcool si ajuta dispersia este gresita din start )
Sa ma lamureasca cineva cu ce difera drojdia lichida care costa in jur de 100 ron /kg fata de droijdia de bere care costa 8 lei / kg sau cum se explica ca in furajarea animalelor de ferma exista produse care au un continut de proteina de 50 % cu o digestibilitate a proteinei de 97 % cu un continut de AMINOACIZI LIBERI continut in proteina de 37 % si costa doar 7 ( sapte ) lei/ kg
Si fara suparare sa declari la produsul x ca 25 ml echivaleaza cu 85 gr proteina PURA este clar vorba de reclama comerciala pentru necunoscatori .

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 20 Feb 2012, 22:32

Siledoctorul scrie:Cuvantul nutritiv este inteles exact ce reprezinta : nutritiv (dex).
Nu discutam despre ce inseamna "lichid nutritiv" in DEX. Discutam despre ce inseamna in boilies. :)
Siledoctorul scrie: Ca il putem folosi ca un atractant, nimic de zis, dar mi se pare o risipa cand cu o economie destul de substantiala putem folosi lichid atractant care da aceleasi rezultate intro partida scurta.
Concret, ce lichide atractante recomanzi si ce lichide nutritive ti se par inutile pentru partide scurte?

Siledoctorul
senior
senior

Mesaj de Siledoctorul » 20 Feb 2012, 23:33

Vlad Pavlovici scrie: Concret, ce lichide atractante recomanzi si ce lichide nutritive ti se par inutile pentru partide scurte?

Nu am spus ca lichidele nutritive mi se par inutile pt partide scurte, doar o risipa (parere personala).
In general folosesc atractant sau mai exact AROMA dulce pt nada din momitor, dip dulce pt porumb sau tuica naturala. Asa m-am invatat, evit cele cu miros sau gust de carne, am luat plasa o data cu carne cand toata lumea prindea in jurul meu cu fructe dulci si de atunci ma feresc. Stiu, e o greseala, dar parca nu prea imi vine sa risc o partida de 12 ore sa nu prind nimic, cand cu dulcegarii stiu ca tot ciupesc ceva. Bile nu prea folosesc...
Ultima oară modificat 20 Feb 2012, 23:47 de către Siledoctorul, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”