Lichide nutritive - utile sau inutile ?

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Re: Preferinte arome boilies - CC More / Nutrabaits / Solar

Mesaj de Vlad Pavlovici » 16 Feb 2012, 12:48

pangarici scrie: Un ultim sfat, testat pe propria-mi piele... nu te agita sa bagi multi bani in prostii de lichide nutritive fel de fel. Parerea mea...
Lichidele nutritive nu sunt prostii. Unele sunt scumpe si te poti descurca fara ele, dar de aici si pana la a sustine ca sunt prostii e drum lung. Mai degraba sunt gresit intelese si gresit folosite, caz in care pot sa para inutile, dar nu e vina lor.

Iti dau un exemplu de intelegere gresita. Lichidele de tip Minamino sunt folosite in boilies ca sursa de aminoacizi, cand in realitate procentul lor de aminoacizi e mic! Sunt alte lichide nutritive care au o doza de aminoacizi mult mai mare.

Daca pui 100ml de Minamino in boiliesuri fierte si nu observi cine stie ce efect, nu inseamna ca lichidele nutritive sunt prostii. Inseamna doar ca ai folosit Minamino in mod gresit. Pune 100ml de L030 si o sa vezi o diferenta.

pangarici
membru activ
membru activ

Lichide nutritive - utile sau inutile ?

Mesaj de pangarici » 16 Feb 2012, 14:48

Vlad Pavlovici scrie:
pangarici scrie: Un ultim sfat, testat pe propria-mi piele... nu te agita sa bagi multi bani in prostii de lichide nutritive fel de fel. Parerea mea...
Lichidele nutritive nu sunt prostii. Unele sunt scumpe si te poti descurca fara ele, dar de aici si pana la a sustine ca sunt prostii e drum lung. Mai degraba sunt gresit intelese si gresit folosite, caz in care pot sa para inutile, dar nu e vina lor.

Iti dau un exemplu de intelegere gresita. Lichidele de tip Minamino sunt folosite in boilies ca sursa de aminoacizi, cand in realitate procentul lor de aminoacizi e mic! Sunt alte lichide nutritive care au o doza de aminoacizi mult mai mare.

Daca pui 100ml de Minamino in boiliesuri fierte si nu observi cine stie ce efect, nu inseamna ca lichidele nutritive sunt prostii. Inseamna doar ca ai folosit Minamino in mod gresit. Pune 100ml de L030 si o sa vezi o diferenta.
Nu-mi place sa mi se scoata frazele din context, dar imi place sa fiu citat, asa cum m-ai citat tu pe mine acuma :)... Fac o paranteza; asa cum am spus mai sus, reactia celor care vand nada de peste... In postul de pe forum am spus ca CSL cu un lichid nutritiv de preferat ceva amino este suficient, lucru pe care l-ai spus si tu mai sus, numic in plus...
Cand am spus ca nu trebuie sa se agite sa bage banii in fel de fel de lichide, m-am referit la faptul ca sunt tendinte din partea unor pescari de a face partea lichida la un boilies din 3 sau 4 tipuri de lichide nutritive pe care le amesteca... E suficient doar unul si bun. Si da, sustin ca multe lichide nutritive sunt prostii in care nu merita sa bagam banii... s-ar putea sa ma contrazica anumiti distribuitori de... CC Moore, dupa cum am mai spus... aviz celor care au magazine de nada... :-@ :-@ Si inca un lucru... anumite lichide nutritive nu sunt scumpe... SUNT ADAOSURILE COMERCIALE, acel %... e foarte mare la noi... FOARTE MARE... PUNCT.

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 16 Feb 2012, 16:50

E normal sa existe o reactie atata vreme cat opiniile tale nu mi se par corecte. Nu e un atac la persoana, pur si simplu nu sunt de acord cu ce spui si am incercat sa explic de ce.

Ar fi un castig pentru dialogul nostru daca ai scrie sub numele tau personal. Nu am o problema cu cei care scriu sub pseudonim, atata vreme cat se discuta lucruri strict tehnice, cum ar fi daca lichidele nutritive sunt bune sau nu.

Daca ma pui pe mine in discutie si zici ca nu sunt obiectiv pentru ca am un interes comercial, atunci mi se pare firesc sa stiu cu cine stau de vorba.

pangarici
membru activ
membru activ

Mesaj de pangarici » 16 Feb 2012, 17:57

Vlad Pavlovici scrie:Daca ma pui pe mine in discutie si zici ca nu sunt obiectiv pentru ca am un interes comercial, atunci mi se pare firesc sa stiu cu cine stau de vorba.
Daca vezi discutiile anterioare, nu te-a pus nimeni in discutie, tu te-ai bagat singur in aceste discutii; si mai cu seama, nu te acuzam de interes comercial daca nu-ti puneai "stampila" cu BigFish si Select Baits la orice discutie in care cineva "jeleste" lichidele nutritive si aromele, indiferent de ce brand ar fi ele...
Si apropo... opiniile exprimate de mine sunt personale si chiar daca sunt corecte sau nu, atata timp cat nu te afecteaza pe tine personal sau alta persoana direct sau indirect, nu am nevoie ca cineva sa-mi explice "de ce" sau "cum"...
Si cu asta, as dori sa inchidem aceasta discutie sterila; Multumesc.

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 16 Feb 2012, 18:16

Imi permit sa intervin cu niste observatii. Odata ce ai exprimat opiniile "personale" pe un forum public oricine le poate combate, mai ales daca are argumente si cu atat mai mult cu cat sunt gresite. Ai deschis acest topic punand o intrebare, iar acum nu ai nevoie de cineva sa-ti explice de ce sau cum? C`mon... Eu zic ca ar trebui sa apreciem faptul ca un pescar avizat cum este dl. Pavlovici ne impartaseste din experienta dumnealui. Si daca discutam in contradictoriu macar sa o facem cu argumente nu cu reactii puerile gen "nu te-a pus nimeni in discutie". Scuze ca "m-am bagat in discutie".
I Fish. Therefore I am.

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 16 Feb 2012, 18:31

Pangarici, nu e stilul sau scopul meu sa ma cert cu oamenii pe forum. Cred ca nu ai inteles postarea mea si ai luat-o ca pe un atac la persoana. Sub nicio forma nu am nimic cu tine personal, am doar alta opinie.
pangarici scrie: Daca vezi discutiile anterioare, nu te-a pus nimeni in discutie, tu te-ai bagat singur in aceste discutii;
Bineinteles ca m-am bagat singur in discutii. Ma bag in subiect pentru ca suntem pe un forum si forumul exact asa functioneaza. Nu am nevoie de invitatia ta, ca initiator al subiectului, pentru a ma baga in discutie. Ai o problema cu asta?

Apropo, faptul ca tu folosesti termenul de "lichid nutritiv" stii cui i se datoreaza? O sa fii surprins. Mie. Eu sunt cel care a introdus termenul de "lichid nutritiv" in primele articole publicate vreodata in Romania care mentionau subiectul. Si nu ma lasi sa-mi dau cu parerea? :)
pangarici scrie: Si apropo... opiniile exprimate de mine sunt personale si chiar daca sunt corecte sau nu, atata timp cat nu te afecteaza pe tine personal sau alta persoana direct sau indirect, nu am nevoie ca cineva sa-mi explice "de ce" sau "cum".
Nu iti explic de ce si cum. Nu iti explic nimic tie. E o discutie publica, in care tu spui ca lichidele nutritive sunt prostii si eu spun ca nu sunt prostii si am si niste argumente pentru asta.

Daca vrei sa discutam la subiect, ar putea fi interesant. Daca diferenta de opinii e un afront pentru tine, atunci am incheiat si imi pare rau ca m-ai inteles gresit.

pangarici
membru activ
membru activ

Mesaj de pangarici » 16 Feb 2012, 18:46

pharaoh scrie:Imi permit sa intervin cu niste observatii. Odata ce ai exprimat opiniile "personale" pe un forum public oricine le poate combate, mai ales daca are argumente si cu atat mai mult cu cat sunt gresite. Ai deschis acest topic punand o intrebare, iar acum nu ai nevoie de cineva sa-ti explice de ce sau cum? C`mon... Eu zic ca ar trebui sa apreciem faptul ca un pescar avizat cum este dl. Pavlovici ne impartaseste din experienta dumnealui. Si daca discutam in contradictoriu macar sa o facem cu argumente nu cu reactii puerile gen "nu te-a pus nimeni in discutie". Scuze ca "m-am bagat in discutie".
Deci... eu am deschis acest post pe forum pentru discutii, nu ca sa se gaseasca diversi pescari sa inceapa cu discutii contradictorii, ca ei sunt mai "invatati" ca altii. Uitati-va la pescari mai "batrani" si cu experienta, pe care nu-i vezi decat la concursuri si atata; nu umbla pe forumuri cu siglele produselor comercializate "in spate", spunand ce mari si tari sunt ei... Intre a fi pescar cu experienta si a promova produsele pe forumuri, e mare diferenta...
Si apropos... eu nu am reactii puerile; pana sa intervina acest domn Pavlovici in discutii, eu nu am pomenit nici numele dumnealui si nici numele produselor pe care dansul le comercializeaza. Dansul a inceput sa ma combata si sa-si "prezinte" mafra care o vinde, spunandu-mi de Mianmino si L030. de ce nu mi-a spus de Amino Force de la Magic Baits sau maximum secret de la Senzor???

Asa ca va rog, decat sa ne facem reclama la marfa si sa ne laudam care e mai buna, mai bine am avea discutii constructive, nu in contradictoriu.

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 16 Feb 2012, 18:55

Asa!?. Si cu cine preferi sa ai "discutii" ? Cu de-astia mai incepatori? Sa le spui tu cum se prinde crapul si la porumb din piata?
Eu zic ca e mai intelept sa lasi frustrarile deoparte.
I Fish. Therefore I am.

pangarici
membru activ
membru activ

Mesaj de pangarici » 16 Feb 2012, 19:05

pharaoh scrie:Asa!?. Si cu cine preferi sa ai "discutii" ? Cu de-astia mai incepatori? Sa le spui tu cum se prinde crapul si la porumb din piata?
Eu zic ca e mai intelept sa lasi frustrarile deoparte.
Eu nu am nici o frustrare, voi aveti frustrari, si cei care cauta orice oportunitate in a-si face reclama la marfa.
Si... DA, care ar fi problema in a prinde crapul la porumbul din piata? nu e renumita Moara vlasiei la prins crap cu porumb din plastic? De ce sa dea 7 lei pe 150 grame de porumb gata preparat cand 1 kg de porumb e 2 lei in piata???? AAaaaaaaa... sau mai bine ar fi sa dea 80 lei pe un kg de boilies din ala "super prinzator", cum obisuiesc sa spuna asa unii din "producaorii" de nada de prin apartamente, de pe la noi???
Daca tot spuneti ca sunteti pescari cu experienta, invatati pe cei incepatori sa prinda peste fara sa arunce foarte multi bani pe prostii. Da, ca sa fi pescar cu adevarat, nu trebuie sa arunci foarte multi bani pe prostii, nu trebuie sa ai lanseta Century (scuze dl. Pavlovici, nu e antireclama), mulineta BBLC, etc..

pangarici
membru activ
membru activ

Mesaj de pangarici » 16 Feb 2012, 19:16

Si pentru toti, mai repet ceea ce am scris mai devreme:

Cand am spus ca nu trebuie sa se agite sa bage banii in fel de fel de lichide, m-am referit la faptul ca sunt tendinte din partea unor pescari de a face partea lichida la un boilies din 3 sau 4 tipuri de lichide nutritive pe care le amesteca... E suficient doar unul si bun. Si da, sustin ca multe lichide nutritive sunt prostii in care nu merita sa bagam banii. E suficient CSL cu un lichid amino si aroma...

Cine are rabdare si vrea sa verifice ca ceea ce am spus acuma este exact ceea ce am scris ieri pe acest forum. ATATA!!!
E "greseala" mea ca nu am specificat ca acel lichid trebuie sa fie NEAPARAT Minamino de la CC Moore comercializat de..., si neaparat la bidon de 5 litri :). Asta ca sa fac putin haz... :D Era o gluma...

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 16 Feb 2012, 19:17

pangarici scrie: Eu nu am nici o frustrare, voi aveti frustrari, si cei care cauta orice oportunitate in a-si face reclama la marfa.
Pangarici, inca o data, iti propun sa avem o doar discutie tehnica, fara atacuri la persoana. Nu fac reclama la nimic, am cerut proprietarului site-ului sa scoata emblema Big Fish de la numele meu, iar de Select Baits poti sa faci abstractie.

Mesajele tale nu contin niciun argument tehnic, la subiect. Contin mici intepaturi la adresa mea. Fii convins ca pe mine ma lasa rece (evit sa-ti raspund cu aceeasi moneda) si nici pe altii nu ii vor lamuri de ce lichidele nutritive nu sunt bune.

Motivul principal pentru care exista forumul asta e informatia. Nu vrei sa facem schimb de informatii pe tema lichidelor nutritive?

PS: Am inteles ca folosesti lichide nutritive de la CC Moore, dar ai o problema cu adaosurile comerciale practicate de magazinele din Romania. Amuzant. CC Moore are adaosuri probabil mai mari decat magazinele din Romania, dar ce legatura are adaosul comercial cu eficacitatea lichidelor nutritive? Adaosul comercial nu prinde peste.

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 16 Feb 2012, 19:27

pangarici scrie: ssustin ca multe lichide nutritive sunt prostii in care nu merita sa bagam banii. E suficient CSL cu un lichid amino si aroma... E "greseala" mea ca nu am specificat ca acel lichid trebuie sa fie NEAPARAT Minamino de la CC Moore comercializat de..., si neaparat la bidon de 5 litri :). Asta ca sa fac putin haz... :D Era o gluma...
Ah, ok, uite o informatie tehnica. Imi dai voie sa o comentez?

Minamino nu e de la CC Moore. Minamino e un supliment nutritiv produs de o companie farmaceutica. Aceeasi companie face si un sirop de fofor pe care unii il numesc Amino PPC (de la fosforilcolamina), altii Multimino, altii Nu-stiu-cum-Amino, Asa-si-pe-dincolo-Amino sau Lichid-irezistibil-Amino etc. Minamino este luat de la producator, ambalat si vandut de zeci de firme, exact ca si Robin Red.

Toate aceste suplimente nutritive sunt mult mai putin amino decat crezi (ceea ce nu inseamna ca nu sunt utile in anumite cazuri). Cand recomanzi acest amino, de ce o faci? Ce contributie presupui ca are?

pangarici
membru activ
membru activ

Mesaj de pangarici » 16 Feb 2012, 19:36

Adaosul comercial aduce... profIT. Atata...

Acuma, repet pentru a treia oara ce am scris pe acest forum. Daca nici de data asta nu intelegi, imi cer scuze, dar si nervii mei au o limita... REPET:

Cand am spus ca nu trebuie sa se agite sa bage banii in fel de fel de lichide, m-am referit la faptul ca sunt tendinte din partea unor pescari de a face partea lichida la un boilies din 3 sau 4 tipuri de lichide nutritive pe care le amesteca... E suficient doar unul si bun. Si da, sustin ca multe lichide nutritive sunt prostii in care nu merita sa bagam banii. E suficient CSL cu un lichid amino si aroma...

Asta am scris... ce nu e clar? Asa cum a spus "parhon"; tu, un pescar cu experienta, imparte din experienta ta si invata pescarii incepatori sa cumpere cate 3-4 bidoane de lichide nutritive si sa le amestece gramada si sa prinda peste; e bine asa??? :-?? Glumesc, doamne fereste...
Am fost foarte clar cand am spus ca multe lichide sunt prostii si nu merita sa le cumpere; e suficient un lichid amino, CSl si aroma pentru a face un dip... unde am gresit in ceea ce priveste aceste lichide??? :D Trebuia sa-i spun sa mai cumpere si niste glicerina de la CC More? Si mai ce sa cumpere???

Apropo... MINAMINO (ORIGINAL) e de la CC Moore; la vanzare pe pagina lor, sub marca lor, etc... http://www.ccmoore.com/minamino-p-918.html - urasc sa am dreptate...
Eu nu recomand nimica; fie aminoacizi, sau alte lichide, eu doar ma dau cu parerea... la urma urmei, fiecare face exact ce vrea el... nu trebuie sa faca nimeni ce spun eu...

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 16 Feb 2012, 19:53

Pangarici, n-am facut reclama la nimic. Doar mi-am permis sa contest opinia ta (bazata, din ce vad, pe o experienta redusa, nu s-ar zice ca pescuiesti la boilies de prea mult timp) ca lichidele nutritive sunt prostii. Daca gasesti reclama facuta de mine in acest topic, iti fac cadou un bidon de Minamino.
pangarici scrie: Apropo... MINAMINO (ORIGINAL) e de la CC Moore; la vanzare pe pagina lor, sub marca lor, etc..
CC Moore zice ca vinde Minamino original in sensul ca este produsul original, nu altceva, nu ca ar fi facut de CC Moore. Dimpotriva, CC Moore subliniaza ca NU face Minamino, vinde produsul original (facut de compania de care iti povesteam).

Chiar prima fraza a prezentarii la care trimite link-ul pus de tine spune asa: "This famous amino acid compound is the same product that many anglers used to purchase from the local chemist in the 1970's." Adica este acelasi produs care se cumpara de la farmacie in anii 70. Nici vorba sa il produca CC Moore, care in anii 70 nu exista ca firma de nada. Sau crezi ca farmaciile engleze din anii 70 cumparau Minamino de la CC Moore?
pangarici scrie: urasc sa am dreptate...
In chestia asta, n-ai nici cea mai mica sansa sa ai dreptate. :)

pangarici
membru activ
membru activ

Mesaj de pangarici » 16 Feb 2012, 20:09

Vlad Pavlovici scrie: "Minamino nu e de la CC Moore"
Eu spun: "Apropo... MINAMINO (ORIGINAL) e de la CC Moore; la vanzare pe pagina lor, sub marca lor, etc.."

Raspuns: Minamino este de la CC Moore, este la vanzare pe site-ul lor; discutia noastra s-a derulat in jurul produselor CC Moore.

Vlad Pavlovici scrie: "Nici vorba sa il produca CC Moore, care in anii 70 nu exista ca firma de nada. Sau crezi ca farmaciile engleze din anii 70 cumparau Minamino de la CC Moore?"

Intrebare pentru domnul Vlad Pavlovici: Unde am scris eu ca CC Moore produce acest Minamino? Unde am scris eu ca CC Moore este producatorul acestui Minamino???????????

Va rog, chiar daca sunteti dupa o zi de munca, faceti un efort si dati-mi un raspuns inteligent. Multumesc.

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”