Reteta noua -Preparate culinare speciale
Moderator: vali003
Reteta noua -Preparate culinare speciale
A trecut ceva timp de cind nu am mai adaugat un preparat ,va invit sa vizionati ceva mai special .
Sper sa va placa . Puteti urmari mai multe preparate pe canalul meu video -http://www.youtube.com/user/valipava?feature=guide
Sper sa va placa . Puteti urmari mai multe preparate pe canalul meu video -http://www.youtube.com/user/valipava?feature=guide
Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale
Arata bine..Super reteta!vali003 scrie:A trecut ceva timp de cind nu am mai adaugat un preparat ,va invit sa vizionati ceva mai special .
http://www.youtube.com/watch?v=NcDPqPWw ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Tke4IoNj ... ature=plcp
Sper sa va placa .
Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale
Ai "taiat" din film tocmai ce ma interesa cel mai mult.Stiind ca pastravul este un peste cu destul de multe oase,as fi apreciat mai mult daca ai fi montat pe farfurie cealalta parte a pestelui,cea cu oase mai multe.Partea pe care ai montat-o se detaseaza foarte repede si foarte frumos,la cealalta parte(aproape de cap) raman ceva mai multe oase si eram curios ce "tactica vei adopta".Ma rog,tie iti vine mai usor de acolo din bucatarie,mie imi este mai greu in fata clientului,de asta as fi vrut sa vad cum scoti partea cealalta,care nu de putine ori imi da batai de cap.Eu preiau pestele din bucatarie asa cum este scos din cuptor,in crusta de sare,il prezint prima data clientului,apoi ma apuc de treaba.La calcan,dorada somon etc,nu este nicio problema,dar la pastrav,branzino,biban de mare etc,daca nu ma misc repede,atat pestele cat si sosul se pot raci si atunci...am muncit si eu si bucatarul degeaba.Apropos,in loc de crenguta de brad de care vorbeai,nu se poate pune un smoc de rozmarin?Dar poate intr-un episod viitor,vei explica si aceste lucruri.Toate cele bune!!!!
Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale
Secretul dezosarii perfecte ,sta in cel ce il gateste ,daca timpul de preparare a fost depasit ,poti fi tu cel mai mare ospatar ,nu vei mai reusi sa il dezosezi perfect ,daca se respecta timpul optim ,va fi foarte usor .Saptamina viitoare ,am sa fac un preparat cu pastrav ,cu dezosarea pestelui la sfirsit .intef scrie:Ai "taiat" din film tocmai ce ma interesa cel mai mult.Stiind ca pastravul este un peste cu destul de multe oase,as fi apreciat mai mult daca ai fi montat pe farfurie cealalta parte a pestelui,cea cu oase mai multe.Partea pe care ai montat-o se detaseaza foarte repede si foarte frumos,la cealalta parte(aproape de cap) raman ceva mai multe oase si eram curios ce "tactica vei adopta".Ma rog,tie iti vine mai usor de acolo din bucatarie,mie imi este mai greu in fata clientului,de asta as fi vrut sa vad cum scoti partea cealalta,care nu de putine ori imi da batai de cap.Eu preiau pestele din bucatarie asa cum este scos din cuptor,in crusta de sare,il prezint prima data clientului,apoi ma apuc de treaba.La calcan,dorada somon etc,nu este nicio problema,dar la pastrav,branzino,biban de mare etc,daca nu ma misc repede,atat pestele cat si sosul se pot raci si atunci...am muncit si eu si bucatarul degeaba.Apropos,in loc de crenguta de brad de care vorbeai,nu se poate pune un smoc de rozmarin?Dar poate intr-un episod viitor,vei explica si aceste lucruri.Toate cele bune!!!!
Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale
Vali,lucrezi pe timpi ?????????????????????????
Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale
intef scrie:Vali,lucrezi pe timpi ?????????????????????????
Pe vremea cind practicam aceasta meserie in tara ,timpii de preparare nu prea aveau mare importanta ,romanului ii plac, majoritatea preparatelor, bine facute- well done . Iar noi bucatarii ne adaptam la aceasta cerinta ,acum, fiecare fel de peste si de carne ,are timpul sau de preparare ,ai depasit timpul si temperatura ,ai stricat preparatul . Reusita unui preparat tine de citeva lucruri ,prospetimea ingredientelor ,timpul de preparare ,maiestria bucatarului . Putem sa divagam la nesfirsit ,timpii au foarte mare importanta .
Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale
Da,stiu.Intrebarea mea era mai mult mirare,pentru ca nu cunosc decat doi bucatari care lucreaza pe timpi in Romania.
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale
Daca era si Vali in Romania, puteai sa zici ca sunt trei.
Bravo maestre!!! Reusesti de fiecare data sa ma faci sa cred ca inca nu stiu nimic despre bucatarie, desi crescut in Banat de o bunica pentru care gatitul era religie, credeam ca stapanesc macar suficiente cunostinte daca nu si dexteritati.
Bravo maestre!!! Reusesti de fiecare data sa ma faci sa cred ca inca nu stiu nimic despre bucatarie, desi crescut in Banat de o bunica pentru care gatitul era religie, credeam ca stapanesc macar suficiente cunostinte daca nu si dexteritati.
Re: Reteta noua -Preparate culinare speciale
Multumesc Florentin ,la fel tuturor care apreciaza ceea ce prezint ,in bucatarie nimeni nu le stie pe toate si stii de ce ? Se poate improviza la nesfirsit ,trebuiesc respectati timpii de preparare si unele compatibilitati ale ingredientelor ,restul este fantezie . Bucataria clasica frantuzeasca pe care am invatat-o ,doar mi-a dat o linie ,apoi fiecare aplica ceea ce simte ca merge mai bine ,marele meu plus este , am avut posibilitatea sa ma invirt prin bucatarii prin 5-6 tari , de unde am acumulat cit am putut .florentiniuga scrie: Daca era si Vali in Romania, puteai sa zici ca sunt trei.
Bravo maestre!!! Reusesti de fiecare data sa ma faci sa cred ca inca nu stiu nimic despre bucatarie, desi crescut in Banat de o bunica pentru care gatitul era religie, credeam ca stapanesc macar suficiente cunostinte daca nu si dexteritati.