Laurentiu scrie:Eu am crezut ca sunt pt toata lumea, nu pt cei care banul conteaza.
Si nu mi se pare normal sa se rupa tija asa usor. Prefer sa platesc dublu si nu numai eu, ca sa evit acest inconvenient, mai ales intro partida de pescuit, probabil as iesi mai castigat. Oricum mai castigat am iesit inlocuind tija cu leadcore, acest nemaifiind la pret prohibitiv si practic e cam fara de moarte. Cati crezi ca stau sa inlocuiasca tija....
Plumbii cu tija se adreseaza in special concurentilor sau celor care duc la extrem orice avantaj atunci cand pescuiesc.
Sunt pentru cei care nu dorm cate trei-patru zile , care schimba monturile si la un sfert de ora , pentru cei care un peste inseamna de multe ori zeci de milioane sau o cupa. Sunt pentru cei care chiar daca nu pescuiesc in regim de competitie totusi pescuitul ramane un sport , iar munca si concentrarea sunt prioritare statului la soare in iarba verde ...
In pescuitul de relaxare nu sunt necesari.
Cei care stau sa inlocuiasca tijele sunt FOARTE MULTI .
Ca un calcul de rentabilitate :
Consider ca pescuiesc in regim greu ( aruncari puternice ) cu riscul ridicat de a rupe tije.
Pe o partida - concurs - ( medie 500 aruncari ) rup maxim-maxim 20 tije si cam 5-10 monturi cu totul ( pescuit fara agatatura )
Pai 30 tije valoreaza cat 10 leadcor-uri ( "fara de moarte "
)?
Daca pescuiesc in agatatura sau cu fire foarte subtiri ( 0,20 ) si acest lucru se intampla in 90% din cazuri ( daca nu este una este cealalta ) atunci monturile pierdute sunt peste 30 . Daca le fac cu leadcore unde ajung ...
La mine nu este problema banilor in aceasta situatie . Numai distanta si faptul ca nu se incurca montura ma intereseaza atunci cand folosesc tija.
P.S. Nu mi-ai raspuns .Despre plumbi care este parerea , cei cu tija sunt numai o varianta sa zicem profesionista ... Restul ?
Calitate ...? Preturi ...? Ce spui ?