Pe raurile unde am dat eu am constatat ca rezultatele au venit, in zilele senine, pe apa mica, la voblere mai maricele jucate lent, cu scurte pompaje din varf.(probabil iese sa se mai incalzeasca)old_radu scrie:Frumos "clenutz" !
Vara asta am prins foarte multi cleni,cu diverse naluci (rotative,voblere),dar totusi nu am reusit sa-mi imbunatatesc "recordul" din anii trecuti.
Acum cand s-a racit simtitor si a scazut si temperatura apei,atacurile clenilor sunt din ce in ce mai rare.Am incercat cu naluci "sinking",la adancimi mai mari,recuperari lente...atacuri foarte rare si marimea clenilor nesemnificativa.
Daca aveti vreo sugestie,promit ca o sa citesc cu mare atentie. :roll:
Fir intins ! tuturor.
Neajlovul "a dat rezultate" pe langa maluri, imediat langa papura sau la voblere floating lasate in aval destul de mult(15-20m), pe sub crengi si tot langa mal. Problema e ca sunt multe frunze si se desprinde si bradisul asa ca exista riscul sa agati si voblerul sa nu mai lucreze bine dar asta e, riscurile meseriei...
Ieri am fost pe Dambovita si batea destul de tare vantul, apa era ok si nu a vrut decat la recuperari rapide pe hornet de 3 din amonte spre aval, am luat si 2 buc la kg, n-am avut din pacate aparatul la mine.
Sa vedem acum dupa racirea si ploile astea ce o sa fie, cred ca in toamna asta a fost prea limpede apa pe unde am dat eu si la cat sunt de vigilenti aia mari, cu tot camuflajul tot te zaresc si o intind, am vazut multe "submarine' care au sters-o la cea mai mica miscare, partea buna e ca in felul asta stii ca e pe acolo si incerci sa aplici toate metodele ca sa-l pacalesti si tocmai in asta sta frumusetea pescuitului la clean.
De saptamana viitoare cred ca am sa trec pe feeder si poate am sa incerc si la broscuta, daca mai gasesc la dimensiunile potrivite