Nu Meo,nu sunt pasionat de rapitor si nici nu stiu sa pescuiesc in acest stil.La inceputul toamnei care tocmai a trecut,pescuiam la caras,in locul unde dadusem toata vara.O zi foarte slaba,cu doar 2-3 carasi,si aceia mici.Stiam ca nu pot baga satenii plasele,au incercat dar s-au lasat repede,pentru ca bradisul pe fund este cred in strat de pana la 1 metru.Plictisit cum eram,ma uitam la o bambina cum parca mai degraba tremura decat se ridica sau cobora.M-am gandit ca e un peste mic,oblete ceva,si am zis sa-i scurtez agonia,asa ca m-am apucat sa mulinez mai incet,sa nu-l ranesc.Am simtit asa,ca si cand s-ar fi agatat,apoi venea foarte greu,am crezut ca am agatat bradis.Dar firul se plimba prin apa,si in scurt timp am vazut un peste care facea niste sarituri cam 30cm deasupra apei.Mi-am zis ca nu este ciortan,nu sarea asa,deci am fost mai atent si cu chiu cu vai am scos-o pe frumusetea de domnisoara.Din pacate nu am reusit sa o canteresc pentru ca nu sunt un pescar ce umbla cu cantarul dupa el decat daca merg la Sandulita sau pe canal la Dorobantu.Asa ca tot ce am putut face,a fost sa o masor cu un fir de nailon de pe tambur,l-am rupt si l-am masurat acasa,avea 67 cm.Nu am retiunut stiuca,de aceea nu va voi putea spune niciodata ce greutate avea,dar voi,cei care mergeti la rapitor,probabil puteti aprecia.Un amic de-al meu pescuia la varga in primavara in alt loc,cu apa mai mica la 6m,aproximativ 90cm-1m,si stand cu mine de vorba,a vazut ca nu mai avea varga.Era in apa,se proptise intre doua radacini de stuf,dar chiar si asa a fost greu sa ajunga la ea,pentru ca v-am spus,este f mult noroi in apa,cand e seceta vara si mai seaca balta 50cm-1m,nu poti da de acol pentru ca intri in noroi pana la genunchi,iar daca inaintezi chiar devine periculos,noroiul te imobilizeaza in adevaratul sens al cuvantului.Ma rog,a apucat-o stand pe burta,si a scos un salau care spunea el ca avea 2,2kg(eu nu am fost cand l-a cantarit,asa ca nici de data asta nu va pot spune exact greutatea).Cum el nu ia niciodata peste,l-a eliberat,asa ca daca te intereseaza,cred ca este tot acolo.

Daca vreti sa mergeti primavara,va repet,aproape ca nu se poate pescui atat din cauza bradisului de la suprafata,cat si vegetatiei submerse.Balta nu a fost niciodata dragata,curatata de stuf(sau parca mai da primaria foc la stuf,dar sa nu confund balta)sau...populata. O singura data,acum doi ani,au venit niste elevi(din cate am inteles de la profesorul care-i insotea,coordona si supraveghea,au venit pe baza de voluntariat) de la Tunari parca si au strans gunoaiele(o parte din ele).Erau atat de amuzanti incat ne-am alaturat si noi,ei strangeau gunoaiele si noi le puneam in saci,in urma noastra venea un tractor cu remorca si le lua.Ne-am simtit bine alaturi de ei,dar m-am mirat sa vad atata responsabilitate la niste elevi,va spun ca nu lasau in urma lor nimic,si daca ramanea si vedea unul,spunea sefului de grupa(erau tare bine organizati,pe grupe si sectoare) iar acesta trimitea pe cineva sa ia din urma.As vrea sa-i felicit si pe aceasta cale si sa le transmit tot respectul meu.De asemenea,daca mai organizeaza ceva anul acesta,pot conta pe inca 8 brate garantat.Munca in van,pentru ca pe malul baltii sunt tone de gunoaie,zeci de tone,si nu de la pescarii din sat,nu,in niciun caz.Pescarii din sat sunt oameni simpli,pescuiesc la cocolos si ca nada folosesc mamaliga,apa beau de la fantana,isi aduc cu ei.Dar veti gasi acolo ambalaje de bere scumpa,de nada scumpa,de porumb conservat si multe alte componente ale trusei pescarului de oras.Meo,stiu ca nu ai masina,poti ajunge acolo cu un autobuz pe care-l iei dupa ora 5 dimineata din zona Piata Presei Libere.Te lasa chiar la malul baltii ca spun asa,langa cmplexul Laguna Verde(balta Balotesti-Fieni).Pentru intoarcere sunt microbuze ce vin de la Fierbinti si autobuze dar parca doar pana in ora 15.Poti suna la Ratb si iti dau ei informatii.Eu stiu asta pentru ca odata,am gasit un pescar pensionar(sunt multi pensionari care vin acolo) cu un brat de vergi de trestie,asteptand un microbuz sa-l ia pentru ca pierduse autobuzul.L-am luat cu noi si asa am aflat de la el despre autobuz.Poate in primavara facem o partida sa va arat si ceva locuri cu apa mai adanca,pana atunci...toate cele bune!!!!