Azi, ce ..la mea, e ziua mea de lectura, sa-mi fac un dar.Ia s- arunc o privire prin rafturile bibliotecii..Asaaaa..P-asta cu matusa Tamara am citit-o, nu mai e de actualitate.Bai, sa-mi bag, nu gasesc bestseller-ul cu flota.. Si doar ultima data am legat-o in piele.Nu stiu, cand caut clasicu’ meu preferat, ma apuca tot timpu’ o stare emotionala.Ca si-acum, uite, trebuie sa ma bas neaparat..Cum ..la mea, intotdeauna cand ma basesc , gasesc cartea? Ia sa-i dau un telefon maestrului , sa-i cer parerea…
-Alo, maestre ? Scuzati-ma ca va deranjez, stiu ca sunteti ocupat cu baile, vreau sa ma lamuriti cu o problema!
-Ce problema? Sa nu-mi zici , ca ti s-a varsat paharu cu apa da pa torpedo, cand cu inaugurarea la Arad…
-Nu sefu’, nici o picatura, altceva m-apasa!
De ce, cand cat in biblioteca autoru’ meu preferat, pe d-voastra, m-apuca o ploaie de basini?
-Cand ai mancat, mah, ultima data fasole? Ca sigur, d-acolo-ti vine!
-Vai, maestre, se poate? O fi ea mancare romaneasca traditionala si suntem in post , da ‘ nu fac exces.Stiti d-voastra, dacat alimente da import, mai bine o oala de fasui autohton, cum bine ne-ati invatat…N-are nici E-uri, e organic food si-mi da energie la asumari de raspunderi.Ma scuzati, da, ete, imi veni iar..Se aude-n telefon?
-Nu se-aude, fi-ti-ar basinile ale reac, da’ hai sa-ti raspund la intrebare..De fapt, am incercat si io , metoda da roade..Cand cauti cartea mea, nu te mai gandi la mine , ca d-aia te apuca pantecaraia, te emotionezi.Ia-ti un reper nasol, stii tu, un Crin, un FMI, o greva, o marire, un ziarist, gasesti, ai da unde …Sa vezi , ca te “ taie” imediat si poti cauta in liniste.. Ma urmaresti?
-Va urmaresc, eu v-am urmarit intotdeauna, doar sunt elevu’ d-voastra cel mai ascultator..
-Hai gata , ca am treaba..Ma suna astia de la DNA..Sa -mi zici , dupa experiment.Si mai schimba reac si tu..In loc da fasole, incearca si-o mazare, o varza..ca-s tot autohtone si baloneaza mai putin…
ps/Tot nu-mi arat neagra,fataaaa..!
http://karikaturapolitika.files.wordpre ... =425&h=674