Gore TEX
Gore TEX
Am auzit ca acest tip de imbracaminte "respira" ! Intrebare: Exista doua tipuri,vara si iarna . Am auzit ca este interzis sa fie spalate la masina de spalat pentru ca s-ar strica materialul, adica nu ar mai functiona ca inainta!Trebuie sa fie duse la curatatorie ? Cum se curata si cit timp isi pastreaza calitatile? Pe piata gasim mai multe firme,la diferute preturi,totusi mari spun eu.Cum trebuie sa ma ghidez ca sa pot sa cumpar unul,dupa pret sau dupa firma? Si cum imi dau seama ca este un gore tex bun calitativ si nu o imitatie? Doresc citeva detali despre acest echipament , Va multumesc! Sarbatori Fericite!
- fazakas ioan
- membru activ
Re: Gore TEX
buna d-le mardare sunt ioan din cluj. o sa va dau cateva raspunsuri despre gore tex. in lume se fac multe membrane impermeabile. asta e si gore tex-ul o membrana impermeabila. GORE TEX este un brend tm marca inregistrata. o sa gasiti si la bocanci si la haine multe alte membrane gen dri tex; waterproof; hidroseal etc. oricare le cumparati nu gresiti,dar gore tex-ul se zice ca e cel mai bun dintre ele, prin asta se vede si pretul mai piperat al acestuia. dar si producatorul zice ca nu rezista mai mult de 2-3ani daca e foarte folosit poate sa-si piarda din proprietati si mai repede. la bocanci rezista mult mai mult (am opereche dri tex de 5 ani si nu am reusi sa-i stric si doua cu gore tex de 3 ani care arata impecabil. sper ca nu se supara moderatorii dar sa stie ca nu fac reclama ca oricum nu ma plateste nimeni, toate brendurile de membrane impermeabile ca despre ele vorbim, le vand brendurilor mari la care nu o sa dau nume. stiu multe despre aceste membrane pt ca sotia mea lucreaza la un magazin cu echipamente pt munte si ski carre majoritatea folosesc aceste membrane, si am studiat toate cataloagele pt ca, ca si pescar m-au iteresat. cum va dati seama de calitate: e simplu gore tex o singura firma din lume il face doar ca asa cum spuneam il vand altor firme producatoare de ecipament. de la orice firma va luati ,haina ;gheata; manusi, au inscriptionat pe ele ce membrana au folosit. alegeti totusi o firma mai cunoscuta. intretinerea: sunt obligati sa va dea o hartie cu instructiuni despre chestia asta. idea e ca trebuie spalata cat mai rar si doar cu detergent lichid si mi se pare ca doar pe dos. pt nume de firme daca doriti ziceti-mi si va trimit un PM sau vb la tel. cu ce pot va ajut. AN NOU FERICIT!!!!!!!mardare scrie:Am auzit ca acest tip de imbracaminte "respira" ! Intrebare: Exista doua tipuri,vara si iarna . Am auzit ca este interzis sa fie spalate la masina de spalat pentru ca s-ar strica materialul, adica nu ar mai functiona ca inainta!Trebuie sa fie duse la curatatorie ? Cum se curata si cit timp isi pastreaza calitatile? Pe piata gasim mai multe firme,la diferute preturi,totusi mari spun eu.Cum trebuie sa ma ghidez ca sa pot sa cumpar unul,dupa pret sau dupa firma? Si cum imi dau seama ca este un gore tex bun calitativ si nu o imitatie? Doresc citeva detali despre acest echipament , Va multumesc! Sarbatori Fericite!
- fazakas ioan
- membru activ
AM UITAT CEVA . toate membranele impermeabile moderne si respira unele mai mult altele mai putin dar respira.
intradevar gore-tex este cea mai cunoscuta marca si cea mai folosita de marile producatoare de echipamente deci de calitatea lui nu are rost sa vorbim.tehnic vorbind este un material gen teflon cu foarte multe gauri extrem de mici care impiedica apa in stare lichida sa patrunda dar transpiratia care este abur nu.asta inseamna a respira.
"gore-tex" in stare "pura" nu se vinde,el va fi aplicat intotdeauna pe un material care poate fi fas, textil etc
ei tocmai aici e diferenta.materialul respectiv cat poate absorbi din transpiratie?firma gore-tex livreaza odata cu membrana si cele mai bune materiale absorbante.
find un fel de teflon are viata limitata iar intretinerea necesita niste cheltuieli.exista niste spray-uri cel putin pt bocanci.
una peste alta este un material excelent care are multe calitati:te fereste de vant,ploaie si mentine temperatura in interior,dar nu te astepta ca in cazul in care transpiratia este abundenta sa"scoata" tot.
parerea mea este ca daca doriti sa cumparati orientativa catre o firma de renume chiar daca este pretul mai mare.aceasta va avea o croiala superioara,cusaturi lipite si va folosi "gore-tex"sul corespunzator activitatii desfasurate
fir intins
"gore-tex" in stare "pura" nu se vinde,el va fi aplicat intotdeauna pe un material care poate fi fas, textil etc
ei tocmai aici e diferenta.materialul respectiv cat poate absorbi din transpiratie?firma gore-tex livreaza odata cu membrana si cele mai bune materiale absorbante.
find un fel de teflon are viata limitata iar intretinerea necesita niste cheltuieli.exista niste spray-uri cel putin pt bocanci.
una peste alta este un material excelent care are multe calitati:te fereste de vant,ploaie si mentine temperatura in interior,dar nu te astepta ca in cazul in care transpiratia este abundenta sa"scoata" tot.
parerea mea este ca daca doriti sa cumparati orientativa catre o firma de renume chiar daca este pretul mai mare.aceasta va avea o croiala superioara,cusaturi lipite si va folosi "gore-tex"sul corespunzator activitatii desfasurate
fir intins
Multumesc mult pentru informatii. Anul 2009 am sa caut acest tip de echipament la magazine.Sa vedem ce firma,ce preturi...Sa vedem care imi cade BINE ! Va urez un an mai bun si FIR INTINS!
- fazakas ioan
- membru activ
o singura greseala d-le oaie , gore tex este material textil dupa care si numele, in bocanci se vede chiar materialul. teflonul este folosit si ca impermeabil dar mai mult ca si water repelent adica respinge apa si se foloseste pe material in schimb membranele impermeabile se folosesc sub material. se folosesc si interior exemplu gore tex si exterior tratat cu teflon. pe o asemenea geaca sau haina daca arunci apa se scurge ca si cum ar fi cu ulei . intradevar exista o multime de sprey-uri pt impermeabilizare. sa mai retineti ceva , o chestie tare la gore tex exemplu: calci intr-o balta si trece apa peste bocanc si te uzi . ce parere aveti o sa va fie rece? nici vorba . nu am crezut pana nu am patit, pe malul somesului la pescuit la scobar la temperatura de -7grade si nu mi-a fost rece deloc. decat cand mi-a intrat apa in bocanc. in rest e ok ce atzi scris d-le oaie sunt bune acest gen de haine sper doar ca nu v-am suparat ,ca v-am contrazis, mai povestim. la revedere.oaie scrie:intradevar gore-tex este cea mai cunoscuta marca si cea mai folosita de marile producatoare de echipamente deci de calitatea lui nu are rost sa vorbim.tehnic vorbind este un material gen teflon cu foarte multe gauri extrem de mici care impiedica apa in stare lichida sa patrunda dar transpiratia care este abur nu.asta inseamna a respira.
fir intins
nu ma deranjaza.
cred totusi ca nu mam exprimat foarte bine.gore-tex a devenit un termen general precum adidasi de la adidas.vroiam sa atrag atentia asupra acestui lucru.
la urma urmei gore-tex este o firma care produce materialul cu acelasi nume si nu hainele propriuzise.materialul este din doua bucati lipite una de alta.membrana +materialul textil.la bocanci mat. textil este pe interior pt a nu se uza membrana la geci este la exterior din aceleasi motive.
"Our Technologies
About GORE-TEX® Fabric
What is GORE-TEX® Fabric?
GORE-TEX® fabrics are created by laminating our GORE-TEX® membrane to high-performance textiles, then sealing them with an innovative solution for guaranteed waterproof protection."
http://www.gore-tex.com/remote/Satellit ... s-gore-tex
cred totusi ca nu mam exprimat foarte bine.gore-tex a devenit un termen general precum adidasi de la adidas.vroiam sa atrag atentia asupra acestui lucru.
la urma urmei gore-tex este o firma care produce materialul cu acelasi nume si nu hainele propriuzise.materialul este din doua bucati lipite una de alta.membrana +materialul textil.la bocanci mat. textil este pe interior pt a nu se uza membrana la geci este la exterior din aceleasi motive.
"Our Technologies
About GORE-TEX® Fabric
What is GORE-TEX® Fabric?
GORE-TEX® fabrics are created by laminating our GORE-TEX® membrane to high-performance textiles, then sealing them with an innovative solution for guaranteed waterproof protection."
http://www.gore-tex.com/remote/Satellit ... s-gore-tex
deci gore-tex nu este nici mat.textil nici membrana ci amandoua
imbracamintea cu gore tex va fi mai scumpa,deh platesti si numele.
parerea mea este ca croiala de asemenea este foarte importanta.nati vrea ca atunci cand ploua si puneti gluga,cand intoarceti capul gluca sa ramana pe loc
imbracamintea cu gore tex va fi mai scumpa,deh platesti si numele.
parerea mea este ca croiala de asemenea este foarte importanta.nati vrea ca atunci cand ploua si puneti gluga,cand intoarceti capul gluca sa ramana pe loc
- fazakas ioan
- membru activ
foarte corect spus d-le oaie ,mult respect. s-auzim numai de bine.