Okuma Axeon v2 vs Okuma Powerliner

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
Stef
senior
senior

Okuma Axeon v2 vs Okuma Powerliner

Mesaj de Stef » 09 Ian 2012, 18:24

Va salut,

Am tot citit si recitit informatii despre ambele mulinete pe forum, dar indecizia mi-a cam ramas. Care mulineta ar fi mai recomandata din cele doua? Ma intereseaza care din ele aseaza firul mai bine si care ar fi mai rezistenta in timp.
Daca sunt si alte sugestii de mulinete care sa se incadreze la pretul acestor mulinete, astept.

Multumesc!
Banii, interesele, gloria...pot oricand schimba istoria.

Neamtul
Veteran
Veteran

Re: Okuma Axeon v2 vs Okuma Powerliner

Mesaj de Neamtul » 09 Ian 2012, 21:46

Daca as avea de ales strict intre astea doua, as lua Axeon si le-as echipa cu convertoare baitrunner.(fara modificari la frana cum vad ca e la moda)

Stef
senior
senior

Mesaj de Stef » 10 Ian 2012, 15:45

Neamtul scrie:Daca as avea de ales strict intre astea doua, as lua Axeon si le-as echipa cu convertoare baitrunner.(fara modificari la frana cum vad ca e la moda)
Nu prea cunosc alte variante mai ok de mulinete la ~250lei/buc...
Banii, interesele, gloria...pot oricand schimba istoria.

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 03 Feb 2012, 19:18

Neamtul scrie:Daca as avea de ales strict intre astea doua, as lua Axeon si le-as echipa cu convertoare baitrunner.(fara modificari la frana cum vad ca e la moda)
Convertorul ala e cam tampenie, nu poti regla asa zisul bait runner. Mult mai bune mi se par bucsile, chiar daca nici eu nu agreez modificarile din afara fabricii.

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 03 Feb 2012, 19:40

Din cate am testat eu in magazin, baitrunnerul se regleaza in functie de cum e reglata frana, adica frana stransa la maxim, baitrunner ce opune rezistenta mare sau frana slabita = baitrunner mai slabit. Mi se pare foarte ok si frana principala ramane nemodificata.

claWbar
utilizator
utilizator

Mesaj de claWbar » 03 Feb 2012, 19:48

Pai ce face exact convertorul ala atunci, mai exact, ca in imagini se vede doar o clapeta care probabil are 2 pozitii. Daca zici ca nu poate regla inseamna ca infraneaza putin si caraie pe pozitia de baitrunner sau cum???
Poate cineva sa detalieze ambele solutii mai exact???
Daca judeci un peste pe baza abilitatii sale de a se urca in copac, o sa crezi toata viata ca e un prost...asta zicea Einstein... da' ce stia el, ca nu era pescar ca tine

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 03 Feb 2012, 20:07

Neamtul scrie:Din cate am testat eu in magazin, baitrunnerul se regleaza in functie de cum e reglata frana, adica frana stransa la maxim, baitrunner ce opune rezistenta mare sau frana slabita = baitrunner mai slabit. Mi se pare foarte ok si frana principala ramane nemodificata.
Nu e mai, eu am avut convertoare si nu am fost deloc multumit. In magazin da bine, dar pe balta cu un peste in bat da prost.

claWbar
utilizator
utilizator

Mesaj de claWbar » 03 Feb 2012, 20:48

Dar de Spector aveti ceva informatii? Si cu pintenu' ala la spate ce-i???
Daca judeci un peste pe baza abilitatii sale de a se urca in copac, o sa crezi toata viata ca e un prost...asta zicea Einstein... da' ce stia el, ca nu era pescar ca tine

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 04 Feb 2012, 14:53

Aceeasi chestie si cu Spector -> mulineta buna cu frana in fata. Ai aceleasi optiuni ->convertor baitrunner sau bucsa si o faci QD(frana rapida).

@Laurentiu
Detaliaza te rog, ce probleme ai avut pe balta cu acel sistem pentru ca pana in vara vreau sa-mi cumpar un set de Axeoane si convertoare.

REMUSGL
senior
senior

Mesaj de REMUSGL » 04 Feb 2012, 15:05

Si eu am avut Okuma synex cu convertor, parerea este ca convertorul ala mai mult de incurca. Se strange mult pre repede. Frana de la Okuma PL este mult mai finuta si te ajuta mai mult.
http://www.youtube.com/watch?v=_h-w2x6x-6w

Asta este un video facut de George, pe un Oryx, aceleasi mecanisme ca Synex, Spector, Axeon.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 04 Feb 2012, 15:16

Am apucat sa pescuiesc putin cu sistemul asta. Utima oara am pescuit cu 3 PL-uri si un Oryx cu convertor si de departe prefer baitrunner-ul clasic ! E o chestie de gust, sau obisnuinta ...ptr. ca ptr. cei care nu obisnuiesc sa umble prea des la frana in timpul drill-ului, convertorul e ok ...ptr. restul, care s-au invatat cu baitrunner-ul clasic, miscarea aia a butonului care modifica ambele tipuri de frana e deranjanta. Trebuie sa fi tot timpul atent sa nu stangi prea tare baitrunner-ul ...ca apoi nu-l mai poti inchide ...vezi primele 20 de secunde din filmuletul de mai jos, cand tipul ala starnge reglajul cu baitrunner-ul deschis si apoi constata ca nu mai poate inchide clapa !

Raman la parerea ca acest tip de convertor e bun ptr. cei care lucreaza cu mulinete de casting, carora le strang frana de lucru la maxim, ca sa poata arunca bine, si care fac dril cu antiretul rotorului pe liber, mulinand inapoi atunci cand pestele trage mai tare !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Scrie răspuns

Înapoi la “Mulinete”