ma refer la pescuitul clipsat pentru a da in acelasi loc!dar daca vine un peste mai vioi si i-a fir dintr-o data...
![confused :-/](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/7.gif)
![laughing :))](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/21.gif)
Moderator: gor965
Nu e vorba de incercat pe toate, ci e vorba de faptul ca pescuitul la punct fix depinde de locul de pescuit, si-atunci metoda de marcare a firului e diferita . Pescuitul la punct fix in mijlocul apei, in fata unui obstacol, nu e la fel ca si pescuitul la 1 m de malul opus sau in fata unui plaur ! Uneori merge firul prins in clips, alteori nu merge, si e mai indicat sa-ti pui un markaj pe fir.elvis_armeanca scrie:Da..mai interesant!care este cea mai buna oare ca s-o pun in practica!Trebuie sa le incerc pe toate![]()
In conditiile astea, e mai indicat sa-ti pui semne pe fir decat sa bagi firul in clips !Pune un marker pe apa, nadeste la punct fix, regleaza-ti lanseul sa fie langa marker, pune-ti semne pe fir, scoate marker-ul sau trage-l la fundul apei (e util, daca noaptea nu vezi nimic pe balta), ia-ti ceva repere pe malul opus si apuca-te de pescuit !elvis_armeanca scrie:ma intereseaza la punct fix in mijlocul apei la distanta(aprox80-100m) deoarece pescuiesc pe o balta mare!
deci eu asta inteleg-daca arunc mai in fata de locul marcat mulinez pana ajunge negreala in vairful lansetei de la marker-pai in cazul asta nu tarai montura pe fund?e bine?mai ales daca am momitor cu nada!?iar daca nu ajung din prima la locul marcat scot si arunc iar?nu stiu de ce dar tot cu clipsul mi se pare mai precis chiar daca e mai riscantMadalin007 scrie:Daca folosesti fir fluo pui semnul la clips dupa care cu un marker negru dai pe fir pe o portiune de 30-40 cm in fata varfului lansetei dupa care poti sa-i scoti clipsul, la prima aruncare cand observi ca portiunea "inegrita" de tine iese dupa mulineta pui mana pe tambur si opresti, mulinezi pana cand portiunea inegrita de fir ajunge in verful lansetei si atunci inseamna ca aruncarea este in acelasi loc ca cea anterioara,cu conditia sa pastrezi directia.
Sunt multe combinatii pe care le poti face sa pescuiesti la punct fix.
Fire intinse!
Precizia e una , ce face pestele e alta !elvis_armeanca scrie:..............nu stiu de ce dar tot cu clipsul mi se pare mai precis chiar daca e mai riscant