asezare fir okuma lb 80
Moderatori: gor965, florentiniuga
asezare fir okuma lb 80
am 4 mulinete okuma lb 80 cumparate sh de aici de pe forum, toate aseaza firul lasand un spatiu si la buza de jos si la buza de sus de 2 3 mm si cu cat se umple tamburul acest sant se mareste . merge sa incerc sa scot din saibele de pe tambur ? am vazut ca are multe nu gluma, sunt si alte reglaje?
Re: asezare fir okuma lb 80
daca era spatiu ramas doar sus sau jos mergea sa mai scoti sau sa mai adaugi o saiba dar atit timp cit iti ramine spatiu de 2-3 mm si sus si jos nu vad cum merge jonglat din saibe ,poate te ajuta cineva care e mai meserias
mai vine cineva cu o parere un sfat sau ma resemnez ca am luat plasa
eu am avut lb60 si lb50 si aveau doar 1 saiba din ce imi amintesc si asezau multumitor pentru banii aia.
are vreo 6 saibe la tambur si una sub tambur pe rotita zimtata de pe ax . ar putea conta grosimea firului?speed3r scrie:eu am avut lb60 si lb50 si aveau doar 1 saiba din ce imi amintesc si asezau multumitor pentru banii aia.
scoate saibele si pune firul fara ele si vezi cum aseaza si tot adaugi cate 1 saiba daca nu e ok... cel mai bine il intrebi pe cel care ti le-a vandut dc au atatea saibe sau o fisa tehnica daca ai gasi
later edit: nu le mai scoate ... dupa postul lui gor am citit mai atent ce ai scris ... si e doar 1 saiba pe ax cum e si normal la restul da-le pace
later edit: nu le mai scoate ... dupa postul lui gor am citit mai atent ce ai scris ... si e doar 1 saiba pe ax cum e si normal la restul da-le pace
Ultima oară modificat 17 Dec 2011, 00:03 de către speed3r, modificat 1 dată în total.
O avea 6 saibe in tambur, dar alea-s discurile de frana !!! NU le scoate !!!Corectiile ptr. asezarea firului se fac prin adaugarea sau eliminarea saibelor DE SUB tambur sau prin adaugarea de buraj (surplus de fir) !!!neverback scrie:are vreo 6 saibe la tambur si una sub tambur pe rotita zimtata de pe ax . ar putea conta grosimea firului?speed3r scrie:eu am avut lb60 si lb50 si aveau doar 1 saiba din ce imi amintesc si asezau multumitor pentru banii aia.
p.s.
Da, grosimea firului conteaza, ptr. ca mulineta aseaza un anumit numar de spire pe o anumita distanta facuta de cursa tamburului in sus si in jos ! Una e sa pui 10 spire de 0.20 si alta e sa pui 10 spire de 0.60...problema e ca LongBow aseaza firul bazanduse pe un sistem de oscilare rudimentar (dar destul de fiabil) care nu-i permite o asezare prea buna ...ptr. ca nu a fost gandita ca o mulineta de casting !