STIE CINEVA CE ESTE VADUVITA ???
( Ca rosioara si babusca am vazut ca stiti !

P.S. Mai intai sa invatam ce prindem si pe urma sa invatam sa eliberam ... ca poate este un peste daunator !

Moderator: gor965
Multumesc mult!stefanflorin scrie:Lae suportul ala e de regula folosit atunci cand nu folosesti lanseta (sau ai mainile ocupate), si vrei s-o feresti de namol si nisip. Unu home made e f simpku de facut :teava de pvc careia ii taiem unu din capete oblic ca sa il infigem in sol (unde e pietris e mai complicat)
Se mai numeste: albone, vaduvita, vaduvioara. Este un peste de balta si de rauri de ses, care ajunge pana la o lungime de 30 - 55 cm si la o greutate de 0,5 - 2 kg, poate ajunge si mai mare. O intalnim in Dunare, in baltile ei si in regiunea inferioara a raurilor. Trupul mai mult indesat decat prelung, putin comprimat lateral, spatele curbat,, capul mic cu fruntea lata, gura in varful botului, taiata oblic in jos sunt trasaturile ei distinctive.pescardent scrie:Daca tot am reactualizat acest topic am si eu o intrebare :
STIE CINEVA CE ESTE VADUVITA ???
( Ca rosioara si babusca am vazut ca stiti !)
P.S. Mai intai sa invatam ce prindem si pe urma sa invatam sa eliberam ... ca poate este un peste daunator !
Salut Dane!Dan Andrei scrie:..........si se prinde foarte bine la rotative mici jucate in apropierea malurilor deci o mare parte din an este un peste rapitor foarte vorace(atacurile ei seamana foarte mult ca brutalitate cu cele ale avatului cu care cred ca se inrudeste pe undeva) carnea lor este grasa si plina de oase si se altereaza ff repede .Am prins in dunare la rotative nr 2-3 ,bucati de peste 3kg dintre care unele le-am mancat
Daca altceva nu stiu...!Dan Andrei scrie:Dane tot cu ........mamaliga daia![]()