Lansete Surf pentru pescuit pe rau

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
Neamtul
Veteran
Veteran

Lansete Surf pentru pescuit pe rau

Mesaj de Neamtul » 28 Noi 2011, 17:24

In iarna asta mi-am propus sa fac un upgrade la echipamentul folosit pe rau(Mures). Vreau s-o folosesc cu plumbi de peste 100gr in curent slab-mediu la distante de 30-60m.
Am nevoie de o lanseta lunga,puternica dar totusi sensibila care sa nici nu fie exagerat de grea si nici scumpa sa nu fie.
Am pus ochii pe doua modele de la firma Lineaeffe: Oyster si Connor
Oyster: 4,20m, putere 100-250gr, pret 135lei =>greutate 540gr
Connor: 4,20m, putere 100-200gr, pret 175lei =>greutate 380gr

Despre Oyster se spune ca are varful din fibra plina dar nu am verificat.E colorat in alb-rosu, adica foarte vizibil.Varful e gros, toata lanseta e puternica si pare bine facuta pentru pretul ala. Nu stiu daca duce 250gr dar 150-180gr sigur duce fara cea mai mica problema.Inelele sunt matisate cu exceptia inelului culisant de pe varf care e pe bucsa si se fixeaza exact in locul unde culoarea trece de la alb pe rosu.

Connor e mai usoara,mai bine finisata, inelul culisant de la varf e matisat pe o bucata de carbon. Lanseta pare destul de puternica dar nu la fel ca Oyster. Varful e scurt, aprox 30cm si e subtire, nu prea imi inspira incredere dar totusi are forta.

Lanseta va fi imperecheata cu un Axeon V2 80.
Voi ce ziceti? Ce ati alege? Pe mine ma tenteaza Connor pentru ca e mai usoara cu vre-o 200gr si e mult mai bine finisata. In schimb e posibil sa fie mult mai sensibila si pretentioasa. Nu vreau sa se rupa la prima atingere cu o crenguta sau in timpul transportului.

Poate ca cei care pescuiesc pe Dunare cunosc betele si ma pot ajuta cu o parere.

joker_unu
membru activ
membru activ

Re: Lansete Surf pentru pescuit pe rau

Mesaj de joker_unu » 29 Noi 2011, 12:42

Neamtul scrie:In iarna asta mi-am propus sa fac un upgrade
Am nevoie de o lanseta lunga,puternica dar totusi sensibila care sa nici nu fie exagerat de grea si nici scumpa sa nu fie.
Am pus ochii pe doua modele de la firma Lineaeffe: Oyster si Connor
Oyster: 4,20m, putere 100-250gr, pret 135lei =>greutate 540gr
Connor: 4,20m, putere 100-200gr, pret 175lei =>greutate 380gr
Mai bine mai pui 50 ron si-ti cumperi Hakuyo =)) =)) >:)

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 29 Noi 2011, 23:32

Nu sunt curios. >:)
Inclin tot mai mult spre Oyster,e mai potrivita pentru ceea ce vreau eu dar sa vedem,poate apar si persoane care au folosit lansetele.

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 30 Noi 2011, 08:58

Nu pot sa iti spun despre modelul CONNOR nimic,insa despre OYSTER,doar cuvinte de lauda.O folosesc personal de 3 ani si o vand in magazin de aprox 4 ani,fara nici o reclamatie, fara nici o nemultumire.Era la moda [pe la noi cel putin]modelul CARAIBEAN de la BARACUDA si eram tentat sa o achizitionez si eu pt pescuitul in DELTA DUNARII,insa erau ceva probleme la garantie,tocmai pt acest motiv am optat pt OYSTER dar si pt ca ,comercializez produse LINEAEFFE de mult timp[raport calitate -pret bun ,tinind cont si de criza].Revenind la OYSTER pot spune ca am forjato la greu,atat la crap cat si la rapitor[somn ,salau- montura la fund cu pestisor],am dat si cu plumb de 150gr fara nici o problema,ba mai mult am testato cu lansari in forta pt distanta,am folosito si ca spod,am pus si fir textil iar inelele au rezistat.Desi actiunea este mare ,varful este destul de sensibil[desi este plin] in asa fel incat sa iti sesizeze chiar si trasaturile unor crapi mofturosi,la dril ajuta mult lungimea lansetei.In consecinta o recomand pt pescuitul pe rauri mari,in forta,iar pretul este excelent tinind cont de performante.PS.exista lansete din aceiasi clasa, mult mai ,,smechere'' si branduri cu nume mai rezonant ,insa pt acest tip de pescuit[lasand snobismul si parada modei :P ] acest model este o alegere excelenta vis-a-vis de raportul calitate -pret.[se pot vedea la ,,lucru''in postarile mele din anul 2009-atat de pe forum cat si pe you tube] .

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 01 Dec 2011, 12:44

Da-mi te rog un link ca nu gasesc pe youube nimic cu betele astea la lucru.
Sau unde pe forum gasesc filmarile ?

Cred ca m-am decis deja dar vreau sa vad betele la lucru. :D

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 01 Dec 2011, 12:52

ai PM ;)[Sunt doar ipostaze]

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 02 Dec 2011, 00:58

Frumoase excursii. :) M-am uitat la toate filmele ce le-am gasit.

O sa merg pe Oyster, e mai potrivita pentru locurile in care vreau s-o folosesc.

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 02 Dec 2011, 09:20

Neamtul scrie:Frumoase excursii. :) M-am uitat la toate filmele ce le-am gasit.

O sa merg pe Oyster, e mai potrivita pentru locurile in care vreau s-o folosesc.
Ms.Buna alegere,nu vei fi dezamagit ;)

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 13 Dec 2011, 22:04

Am cumparat lanseta. Pare foarte ok.
Pacat ca-i iarna si nu am unde s-o folosesc...dar vine primavara!! >:)

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”