Fir mai subțire pe Dunăre înseamnă mai puțină frecare din partea apei și "ia" firul mai puțin (nu ți-l mai aduce în mal). Textilul înaintaș pe Dunăre se scămoșează repede și de aceea prefer din monofilament. Am încercat nodul Albright pe monofilament și punctul slab l-am identificat la înaintaș, chiar dacă folosesc înaintaș mai gros (sugrumă înaintașul și acesta cedează mai repede ca firul de linie). Am ajuns la concluzia că și nodul @double uni@ este foarte bun și rezistă excelent la nod firele. La început foloseam 0,50, din barcă, dar acum monștrii pe care obișnuiam să-i prind au dispărut din cauza braconajului și m-am reprofilat pe fire mai subțiri !!! Dacă ciugulesc un crăpcean de 2-3 kg, mare lucru !!! În ultimii 7 ani am luat pe Dunăre, în zona Cernavodă un singur crap la vreo 14-15 kg, la lanseta de caras, cu fir de 0,35 pe linie si 0,28 la forfac, l-am adus la mal și fraierică cu minciogul mi l-a scăpat (noroc că au filmat toată isprava ca să-l văd și să mă oftic de mai multe ori).
Pe baltă folosesc XLNT camo 0,30mm cu înaintaș PowerPro Moss Green 0,32mm și am atins 108 metri în lansare (măsurat cu binoclu cu telemetru laser), nodul Albright la legare fire.
Acum, fiecare cum se simte mai bine și ce i se pare mai bun pentru el.
Respect !!!
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!