Salut, de 3 luni ma tot chinui sa gasesc un model de lansete. Am inceput cu Maver Genesis Extreme...am fost, am vazut-o, am pipaito, mi s-a parut cam moale......am continuat cu Hakuyo MTX 14...am fost am vazut-o, pret bun, am aruncat cu a unui prieten, am avut un dril cu un peste de 7 kg...mi s-a parut cam tare. Asa e cand e omu nehotarat ( ca sa nu zic ciufut ).
Ieri am dat peste Daiwa Windcast Carp, am pipait-o, asa la prima vedere pare intre cele 2, finisaje ok, mandrina Fuji ca la MTX, inele sic ca la MTX, actiune ( stupoare nu stiau baietii la raft...!!!). Ma pun in fata calculatorului si incep sa caut la rand pe toate forumurile sa vad pareri...alta surpriza nimeni nu a postat nimic, nici o parere ( aceiasi problema am avut-o cu Prologic Clasic Carp 13ft, 3,5 ). Pe site-ul Daiwa din Uk nu am gasit-o.
Mulinetele din gama Wincast, toata lumea spune ca sunt ok ca si calitate/pret, dar despre lansete nici o parere.
Stie cineva ceva, a pescuit cineva cu acest model, va rog ajutati-ma cu cateva detalii ( daca stiti ceva si despre Prologic Clasic Carp va rog sa nu va retineti....intr-un post mai vechi, sper sa nu ma insel in 2010, "Gor ( George )" zicea ca-si doreste acest bat, dar la momentul acela totul s-a oprit si nu am mai aflat nimic ).
Va multumesc.
Daiwa Windcast Carp 3,90m/3,5lbs
Moderatori: gor965, florentiniuga
Re: Daiwa Windcast Carp 3,90m/3,5lbs
Referitor la DAIWA WINCAST CARP = pe un forum din Franta si unul din Ungaria....pe langa toate specificatiile care se gasesc la orice magazin virtual mioritic, se mai specifica ACTIUNE PUTERNIC PROGRESIVA ( in traducere directa ). Rog un cunoscator sa-mi explice si mie...
Probabil au gasit ei o actiune intre Rapida si Progresiva...adica o Semi-rapida !De obicei titulaturile astea mai deosebite sunt arondate modelelor f. noi ale caror blank-uri se spune ca isi schimba actiunea dupa gradul de tensionare in aruncare sau in drill ! Sa zic eu ca parca tot pe un sit francez, si parca despre o lanseta Prowess, am citit ceva de genul : lanseta se comporta ca una cu actiune de varf in aruncare , dar in drill devine progresiva (sau, cum spun ei- semi-parabolica) !bradlly scrie:Referitor la DAIWA WINCAST CARP = pe un forum din Franta si unul din Ungaria....pe langa toate specificatiile care se gasesc la orice magazin virtual mioritic, se mai specifica ACTIUNE PUTERNIC PROGRESIVA ( in traducere directa ). Rog un cunoscator sa-mi explice si mie...
Vroiam sa le iau in 2007, dar am apucat sa gasesc alte bete care mi-i s-au parut mai bune decat cele de la Prologic ! Classic Carp erau modelul cel mai ieftin de la Prologic ! Am vazut ulterior cateva poze la un coleg de forum cu lanseta si nu-mi parea ceva deosebit...singurul avantaj gasit la vremea respectiva era ca pretul era unul destul de accesibil ! Sa zic eu ca blank-ul semana cu un JRC Skyliner, model foarte popular la vremea respectiva. Diferea mandrina si matisarea inelelor ! E posibil sa ma insel, dar din poze cam la concluzia asta am ajuns !bradlly scrie:.......daca stiti ceva si despre Prologic Clasic Carp va rog sa nu va retineti....intr-un post mai vechi, sper sa nu ma insel in 2010, "Gor ( George )" zicea ca-si doreste acest bat, dar la momentul acela totul s-a oprit si nu am mai aflat nimic ).
Sa stii ca e adevarat si se aplica si la lansetele de spining ca top. Eu am o lanseta kistler care e pentru drop-shot si pare destul de moale pe varf in lansare, dar la intepare devine foarte rapida si cu putere mare pe talon. Adica taman pe invers ca la cea de crap descrisa mai sus.gor965 scrie: lanseta se comporta ca una cu actiune de varf in aruncare , dar in drill devine progresiva (sau, cum spun ei- semi-parabolica) !
Cam asa ar trebui sa lucreze o lanseta buna.