Ce sa aleg?

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
elvis_armeanca
senior
senior

Ce sa aleg?

Mesaj de elvis_armeanca » 18 Noi 2011, 17:47

Rog ajutor pentru alegerea unei mulinete din 3 modele de la okuma-lb65,pl860,pl865.Ma intereseaza cu care din cele trei se obtine distanta mai mare la aruncari si rezistenta in timp!(folosesc lanseta de 3.90-4lb)?
daca ai nevoie de mine ,te sun eu..!

mircea62
Veteran
Veteran

Re: Ce sa aleg?

Mesaj de mircea62 » 18 Noi 2011, 18:43

PL 865

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 18 Noi 2011, 19:46

Nici cu PL si nici cu Longbow nu arunci departe.
Longbow e mai fiabila.

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 18 Noi 2011, 22:55

O mulineta nu o alegi pentru aruncari lungi.
"Aruncatul" unei mulinete este o MINCINA pe piata . Ca si "buza titanizata" sau asezarea firului in "x" sau "spira langa spira" ... ( cine vrea sa se contrazica pe acest subiect sa se pregateasca si de un pariu ! ;) )

Ce trebuie sa iei in calcul la o mulineta este:

-sa aseze firul "bine" ( egal pe toata lungimea tamburului pentru a nu face bucle la aruncare )
-sa fie rezistenta in timp
-viteza de recuperare mare
-greutatea mica
-pret ...

Din cele enumerate eu zic PL860 ( difera de 865 doar prin adancimea tamburilor )

elvis_armeanca
senior
senior

Mesaj de elvis_armeanca » 18 Noi 2011, 23:02

Va multumesc pentru ajutor!va doresc tot binele din lume si fire tambal! :lol daca mai sunt pareri le astept:)

saryi
membru activ
membru activ

Mesaj de saryi » 19 Noi 2011, 20:47

Si eu am o dilema asemanatore: caut cele mai potrivite mulinete pentru mtx9 din 2 buc, 4 lb, inel de plecare de 50. Cea mai buna alegere la momentul acesta mi se pare a fi okuma axeon v2 80, mai ales daca nu vrei neaparat baitruner.

elvis_armeanca
senior
senior

Mesaj de elvis_armeanca » 21 Noi 2011, 23:26

Concluzia mea...vad ca parerile sunt impartite in mare..o parte spuneti ca PL arunca bine deoarece are tambur long cast si alte dotari pe care LB nu le are iar pe de alta parte ca Pl e defectuoasa,nelucrata bine,aduna firul pe mijloc si in ciuda faptului ca e laudata nu arunca cine stie ce,sau ma rog cum se zice=nu ajuta la aruncare- despre LB o parte zice ca e mai fiabila,mai robusta,rezistenta,si poate arunca aprox la fel chiar daca nu are tambur long cast,o parte ca nu arunca cat PL 100-110m lejer ci 60-70 m max sau cu 20-30 m mai putin decat PL860..acum sincer nu mai stiu pe cine sa cred si pe cine nu!mai bine nu mai intrebam :) !dar ciudat ca nimeni nu spune concret-da domne eu am aruncat cu lanseta X si mulinet PL sau LB aprox...atitia metrii si e diferenta mare sau nu e !

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 21 Noi 2011, 23:42

N-am pescuit cu LB dar sunt convins ca PL recupereaza mai mult fir la o rotatie. Si are o frana foarte eficienta.
I Fish. Therefore I am.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 22 Noi 2011, 00:04

elvis_armeanca scrie:...dar ciudat ca nimeni nu spune concret-da domne eu am aruncat cu lanseta X si mulinet PL sau LB aprox...atitia metrii si e diferenta mare sau nu e !
Ti-am raspuns la PM si ti-am dat un link unde vezi o aruncare cu PL de 119m cu plumb de 85 gr, fir de 0.25 si o lanseta de 3.60m cu 3 lbs ! Ti-am si spus in final, ca eu cunosc ambele modele, PL e superioara pe balta, iar pe apa curgatoare , unde e nevoie de un plus de forta LB mi-i se pare mai buna ! Frana la PL e mai buna(mai fina) decat cea de la LB ...tamburul lui PL e mai inalt si aseaza intre capete un numar mai mare de spire ...ambele mulinete au aceiasi platforma, diferind piesele ce formeaza sistemul EOS la Powerliner, in rest sunt aceleasi mecanisme...manivela de inox de la vechiul PL era mai practica, fiind mai mare si generand putere la ax cu efort mai mic ! Asezarea firului e oarecum aceiasi in ambele cazuri...ptr. ca mulinetele nu au wormshaft ! Daca ai grija la buraj si incarci corect tamburul lui PL cu fir subtire, arunci fara probleme peste 100 m, frecarea cu buza superioara find minima. Daca incarci firul aiurea, spirele de la baza tamburului vor iesi aiurea in aruncare , frecandu-se de spirele de mai sus...iti va vibra mulineta in mana dupa 50-60 m de fir iesiti de pe tambur ! Am aruncat de cateva sute de ori cu PL si inca nu mi-a pus vre-o problema...nu mi-a sarit pickup-ul, sau ceva de genul asta ! Singura problema aparuta la PL e legata de clemele care scot sunetul specific ptr. reglajul de frana la baitrunner si luarea de fir ! Alea sunt subtiri si se pare ca se decalaesc si se rup, fara a influenta functionarea mulinetei !

p.s.
LB care le-am avut eu sunt la frate-miu cel mare...si le-au luat dracii la Dunare...si n-au nimic !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

mausse26
senior
senior

Mesaj de mausse26 » 22 Noi 2011, 00:35

Pentru ca tot nu esti lamurit ,am sa incerc sa te lamuresc eu cat de cat.Am pl de 5 ani si in afara de problema cu bait runer(nu mai scoate zgomotul specific),nu am avut probleme cu ele.Le-am folosit la maxim ,si trebuie spus aici ca am 8 buc.Am lansete fl de 3,9m ,4,25lbs si in aruncare cu plumb de 110gr am aruncat 140m,iar cu naditor tip moara vlasiei arunc frecvent110m.Trebuie spus ca nu am o constitutie extraordinara daca cu tot cu bocanci cantaresc undeva la 70kg.Sper ca ti-am fost de ajutor si ca te poti hotari din cele spuse de mine.

elvis_armeanca
senior
senior

Mesaj de elvis_armeanca » 22 Noi 2011, 06:30

va multumesc prieteni!

Scrie răspuns

Înapoi la “Mulinete”