Lansete folosite exclusiv la plantat.

Moderatori: gor965, florentiniuga

mirceasd
Veteran
Veteran

Re: Lansete folosite exclusiv la plantat.

Mesaj de mirceasd » 11 Noi 2011, 15:54

Ieri m-am hotarat ,mi-am luat Hakuyo MTX 8 ,3,60 m ,din 3 bucati ,3,5 lbs pentru balti mari si/sau ape grele si pentru balti mici fara agatatura imi voi lua Prologic Tournament 3,00 m ,3,00 lbs ,2 bucati.Asa imi vor incapea toate acareturile in masina fara sa pun portbagajul deasupra.Ce naiba s-au adunat asa de multe ca abia am eu singur loc in masina ,la naiba ,cred totusi ca acest hobby implica in afara de pasiune si o mare doza de NEBUNIE.
Fire intinse.
Nu sunt un pescar grozav dar ma simt grozav pe balta.

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 11 Noi 2011, 17:50

De unde iei Prologic Tournament 3,00 m? Si la ce pret?

mirceasd
Veteran
Veteran

Mesaj de mirceasd » 11 Noi 2011, 18:57

Mai au la Climax 5 buc la 40 lire/buc plus 22 lire transportul.Le-au avut la oferta 3 luni de zile si s-au dat , acum mai au doar 5 si le iau eu. La Craiova costa 320 lei/buc ,dar eu oricum mai luam de la Climax pentru mine niste picheti si buzzbari de carbon iar pentru un prieten un set de avertizori Prologic WUSB 4+1 la numai 196 lire ,asa ca pretul transportului este chiar neglijabil.
Fire intinse.

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 11 Noi 2011, 19:13

Hai sa va zic si eu cum abordez Blasova.
Lansete BFF T-Rex, 3,6m cu 4 lb, mulinete Mitchel Avo Runner 7500, desi as prefera ceva cu cursa mai mare la recuperare. Asta ar presupune un tambur supradimensionat, dar am stat in banca mea pana vad Shimanourile over 10.000, fir textil Power Pro nu mai stiu dimensiunea, dar e mai grosut si rosu, 30-35 de metrii de inaintas mono copolimer, si piatra plata - pierduta legata cu ata sau elastic de bani, fara plumb.
Inteparea o fac paralel cu solul, nu ridic deasupra capului, in functie de directia de plantat si dupa ce simt pestele ca-i intepat il ridic deasupra capului si-l tin doar din varful lansetei si mulineta fara sa-l pompez. La distantele mari nu agatatura de pe directia de plantare, implicit recuperare e problema ci lungimea firului care ii permite pestelui sa faca volte mari, astfel adunand cam toate agataturile, pe raza. O alta problema e greutatea echipamentului. Bete usoare + mulinete usoare = drill eficient. Daca bratul e slab dati in fobia lu` Gore :P . Bete slabe / TC-u ramai fara fir daca se agata departe. Cu TC-u mai mare iti mai permiti sa-l intinzi. N-ai voie sa lasi bratul jos deloc. Ciortanii fac cel mai mare deranj. Vin in zig-zag.
Dar daca plantati cu barca si drill-uiti tot din barca atunci betele scurte si usoare sunt cele mai indicate. Eu am avut niste Daiwe SeaCast de 3,3 dupa care plang si acum insa n-am ce face daca numai pe Sarulesti si la Tancabesti te lasa cu barca. La Blasova au inceput sa se strice aia in ultima vreme si nu te mai lasa asa ca inainte.
Ultima oară modificat 11 Noi 2011, 19:21 de către miyagi, modificat 1 dată în total.
....restul e folclor ca istorie n-are cum.

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 11 Noi 2011, 19:15

Ca o alta chestie! Simt ciortanul de 4-5 kile la un moment dat cel putin ca pe unul de minim 12 :D .

mirceasd
Veteran
Veteran

Mesaj de mirceasd » 11 Noi 2011, 19:59

miyagi scrie:Hai sa va zic si eu cum abordez Blasova.
fir textil Power Pro nu mai stiu dimensiunea, dar e mai grosut si rosu.

Iti vand un pont ,la Dragonul Rosu ,la standul FL ai sa gasesti fir textil marca FL de diferite grosimi pe mosoare de 300 ,500 sau 1000 m.Firul nu este chiar rotund dar se scufunda si este foarte rezistent ,costa numai 100 lei mosorul de 1000 m. Cand si daca iei cere-i voie sa incerci firul la rupere ca eu am luat teapa o data cu un mosor ,plesnea imediat ,m-am dus sa-l schimb dar galbejitul nici nu a vrut sa auda.De atunci nu cumpar daca nu incerc.Folosesc firele la plantat pe distante mari puse pe niste mulinete Daiwa Z Regal Plus 5500 BRI ,care in ciuda faptului ca se misca foarte usor au recuperarea mica si ma sparge la mana pana aduc la mal bestia.Ce-i drept daca vine ciortanul trebuie sa il aduci salupa ca sa nu incurce firele pescarilor de pe jumatate de balta si obosesti foarte tare ,pur si simplu mi se pun carcei la degetul mare si la aratator ,pestele mare in schimb nu face chiar asa de multe probleme si raportul de recuperare mic poate constitui un avantaj.Mi-e dor de vechile BBLC 8-> .Eu folosesc plumbi de 230 grame ,ce-i drept cu montura de Pb pierdut dar sincer la Blasova am pierdut rar plumbul si nici inaintas mono nu am simtit nevoia sa pun.Eu plantam fie la 10 m de stuful de pe malul celalat fie la mijlocul baltii acolo unde apa are 12 m ,nu am dat nici de scoici sau cocioace sa-mi taie multifilamentul (inca ).In schimb foloseam un forfac cu un leadcore de 1,5 m si mai puneam cateva alice de Pb pe o distanta de inca 2 m pe multifilament pentru ca chinezaria se scufunda foarte lent si imi era teama sa nu-l sperii pe mustacios.Cand pescuiam la apa adanca foloseam plumbul greu si montura semifixa pentru autointepare dar in ciuda distantei mari cand pescuiam aproape de malul opus pescuiam intotdeauna cu running rig fara opritor (chiar daca Pb era pe sistemul acela de plumb pierdut).Din cauza ca foloseam textil fara elongatie reuseam sa am semnale suficiente in avertizor. A si vara ziua plantam cu barca la apa adanca si aruncam cate o galeata de porumb pentru fiecare lanseta (apa adanca si curenti OHA nada langa carlig daca plantezi cu navo) iar noaptea plantam cu navo in malul celalalt.Apropos acum Blasova e scazuta foarte tare ,nu stiu care este motivul.
Fire intinse.

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 11 Noi 2011, 20:32

mirceasd scrie:
miyagi scrie:Hai sa va zic si eu cum abordez Blasova.
fir textil Power Pro nu mai stiu dimensiunea, dar e mai grosut si rosu.

Iti vand un pont ,la Dragonul Rosu ,la standul FL ai sa gasesti fir textil marca FL de diferite grosimi pe mosoare de 300 ,500 sau 1000 m.Firul nu este chiar rotund dar se scufunda si este foarte rezistent ,costa numai 100 lei mosorul de 1000 m. Cand si daca iei cere-i voie sa incerci firul la rupere ca eu am luat teapa o data cu un mosor ,plesnea imediat ,m-am dus sa-l schimb dar galbejitul nici nu a vrut sa auda.De atunci nu cumpar daca nu incerc.Folosesc firele la plantat pe distante mari puse pe niste mulinete Daiwa Z Regal Plus 5500 BRI
Apropos acum Blasova e scazuta foarte tare ,nu stiu care este motivul.
Fire intinse.
Eu Daiwele Regal plus BRI 5500 le-am bagat la somn din cauza ca textilul mi-a firetat ( sgaraiat ) conul titanizat de la galet si nu mai suporta decat monofilament gros. Folosesc de la 0,6 in sus.
In Dragon n-am mai fost de 10 ani si nu stiu ce m-ar mai face sa cumpar de-acolo ceva, iar firele le iau numai de pe net de la cunoscuti si dupa sfatuiri cu mai priceputii care urmaresc continuu noile aparitii.
E adevarat ca sunt mai scumpe un picut ( Am gasit ultima data Power Pro original 60 de lei rola de 450 de metrii, de 30 de lb ), dar te tin mult mai mult decat orice chinezarie si asta le face sa fie mai ieftine. Basca ca dup-aia se refolosesc in multe chestii.

mirceasd
Veteran
Veteran

Mesaj de mirceasd » 11 Noi 2011, 21:59

miyagi scrie: Eu Daiwele Regal plus BRI 5500 le-am bagat la somn din cauza ca textilul mi-a firetat ( sgaraiat ) conul titanizat de la galet si nu mai suporta decat monofilament gros. Folosesc de la 0,6 in sus.
In Dragon n-am mai fost de 10 ani si nu stiu ce m-ar mai face sa cumpar de-acolo ceva, iar firele le iau numai de pe net de la cunoscuti si dupa sfatuiri cu mai priceputii care urmaresc continuu noile aparitii.
E adevarat ca sunt mai scumpe un picut ( Am gasit ultima data Power Pro original 60 de lei rola de 450 de metrii, de 30 de lb ), dar te tin mult mai mult decat orice chinezarie si asta le face sa fie mai ieftine. Basca ca dup-aia se refolosesc in multe chestii.
Eu nu am patit inca asta dar combinatia cu firele chinezului si conul galetului nu pare mortala pentru mulinetele mele ,firele par a fi ceva mai moi nu asa de abrazive ca Sufix sau Power Pro ,sau poate ca nu le-am folosit asa intensiv cum le-ai folosit tu si mai au inca timp sa se strice :-? .Vom vedea.
Smecheria cu firele de la Dragon o stiu si eu tot de la altii de pe balta ( chiar Blasova in acest caz ) care le foloseau pe Okuma LB si nu aveau nicio problema cu conul galetului sau cu firele ,in principiu tu ai dreptate cu lucrurile de calitate nici eu nu sunt adeptul compromisurilor dar in acest caz pot spune ca nu-mi pare rau de alegerea facuta.Eu oricum schimb firele in fiecare sezon ( sau la nevoie ) indiferent daca au fost sau nu folosite ,daca sunt de firma au ba asa ca putina economie nu strica daca nu sacrific deloc succesul partidei de pescuit.
Fire intinse.

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 12 Noi 2011, 00:41

De acord si eu cu tine insa nu si in cazul firelor. Am avut destule surprize, iar acum sunt multumit cat de cat.
OLB-urile sunt mai rezistente decat DRP 5500 BRI-urile. Cel putin la galet si nu mi s-au parut a pendula in mana pe recuperare precum astelalte. Si unele si altele in schimb, recupereaza putin. Sunt pentru distante mici. Pentru pescuit din barca, de exemplu.
Fire-ntinse si tie!

mirceasd
Veteran
Veteran

Mesaj de mirceasd » 12 Noi 2011, 09:46

miyagi scrie: Eu Daiwele Regal plus BRI 5500 le-am bagat la somn din cauza ca textilul mi-a firetat ( sgaraiat ) conul titanizat de la galet si nu mai suporta decat monofilament gros.
De ce nu dai un e-mail la Daiwa Service din UK sa-ti trimita galetii ? Iti trimit orice piese ai nevoie pentru Daiwa la preturi foarte mici.Un singur lucru e naspa ,ai grija cu plata,in sensul ca nu poti plati cu VISA sau PayPal ci numai cu OP , iar la banca aici in RO te rup comisioanele.Intreaba inainte de a face formele de plata si alegeti banca care iti ia cel mai mic comision.
Fire intinse.

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 12 Noi 2011, 23:16

Au fost in garantie, dar n-am mai gasit bonul si mi-a fost si lene sa merg pana in Catelu sau unde-i atelierul de reparatii a magazinului de unde le-am luat.

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”