asezarea firului pe tambur
Moderatori: gor965, florentiniuga
- mareleblond2
- utilizator
asezarea firului pe tambur
Am pus fir pe tambur la o mulineta Sert Dagger 8006 si il asaza umpic conic in spatele tamburului sa umplut iar din buza tamburului se mai vede cam 3-4 mm este normal sau nu este reglata bine ?
P.S. Va multumesc!
P.S. Va multumesc!
- mareleblond2
- utilizator
Re: asezarea firului pe tambur
sincer, nu-mi pare deloc in regula cu buza tamburului aproape goala.
cum ai incarcat firul pe tambur? de pe o rola sau de pe alt tambur? te intreb pentru ca firul trebuie sa opuna o oarecare rezistenta atunci cand il bobinezi pe tambur.
daca l-ai bobinat asa cum trebuie, cu firul intr-o oarecare tensiune, poate fi de vina mulineta, iar in cazul asta, la unele mulinete se rezolva prin scoaterea unei saibe de pe axul central (cel pe care sta tamburul), iar astfel cursa tamburului sus-jos va fi mai lunga, ajungand sa puna fir pana in buza de sus.
sper sa iti fi fost de ajutor. numai bine!
cum ai incarcat firul pe tambur? de pe o rola sau de pe alt tambur? te intreb pentru ca firul trebuie sa opuna o oarecare rezistenta atunci cand il bobinezi pe tambur.
daca l-ai bobinat asa cum trebuie, cu firul intr-o oarecare tensiune, poate fi de vina mulineta, iar in cazul asta, la unele mulinete se rezolva prin scoaterea unei saibe de pe axul central (cel pe care sta tamburul), iar astfel cursa tamburului sus-jos va fi mai lunga, ajungand sa puna fir pana in buza de sus.
sper sa iti fi fost de ajutor. numai bine!
Sa nu te exprimi niciodata mai clar decat esti in stare sa gandesti
Vlad Dobre
CPK Carp & More
Vlad Dobre
CPK Carp & More
- mareleblond2
- utilizator
am adaugat dupa o rola de fir si am vazut o saiba in spatele locului unde se pride taburul pe ax este un singura de 1-2 mm
atunci cand asezi firul de pe o rola, pune mulineta pe o lanseta sau macar pe primul tronson al unei lansete, astfel incat sa treaca macar printr-un inel. apoi pune rola intr-o galeata cu apa si tine (cu o carpa) firul strans de bat in timp ce mulinezi, astfel incat sa mulinezi mai greu, dar firul sa stea intins.
incearca asa si vezi daca e vreo diferenta. daca este la fel, scoate tamburul, iar de pe axul pe care sta, scoate saiba de care ziceai, pune tamburul la loc si repeta procedeul de care ti-am zis mai sus.
e ceva de munca, insa asa vei stii sigur ca ai eliminat toate variantele pe care le puteai incerca.
numai bine!
incearca asa si vezi daca e vreo diferenta. daca este la fel, scoate tamburul, iar de pe axul pe care sta, scoate saiba de care ziceai, pune tamburul la loc si repeta procedeul de care ti-am zis mai sus.
e ceva de munca, insa asa vei stii sigur ca ai eliminat toate variantele pe care le puteai incerca.
numai bine!
Vlad Dobre
CPK Carp & More
Vlad Dobre
CPK Carp & More
Asezarea firului este normala, asa a fost conceputa sa-l aseze. Scopul asezari conice este de a te ajuta in lansari lungi.
Am avut in urma cu 3-4 ani doua sert-uri care asezau firul identic si nu am fost multumit de ele, sa vezi cind o sa inceapa spirele din spate care sunt mai mari sa coboare in lanseu spre buza tamburului, sa vezi atunci nervi si incalciala de fire. scapa de ia.
Am avut in urma cu 3-4 ani doua sert-uri care asezau firul identic si nu am fost multumit de ele, sa vezi cind o sa inceapa spirele din spate care sunt mai mari sa coboare in lanseu spre buza tamburului, sa vezi atunci nervi si incalciala de fire. scapa de ia.
Tel0762.865.274
Scoate-i saiba de sub tambur ! Asa cum este acum nu-i ok deloc, frecarea firului cu buza superioara a tamburului fiind f. mare !
- mareleblond2
- utilizator
pai tie cum ti se pare?
e mare diferenta, tot va exista o mica frecare cu buza superioara a tamburului, insa eu zic ca mai mult de atat nu ai ce sa faci, asta e cea mai buna asezare a firului pe care o poti obtine cu mulinetele astea.
numai bine!
e mare diferenta, tot va exista o mica frecare cu buza superioara a tamburului, insa eu zic ca mai mult de atat nu ai ce sa faci, asta e cea mai buna asezare a firului pe care o poti obtine cu mulinetele astea.
numai bine!
Vlad Dobre
CPK Carp & More
Vlad Dobre
CPK Carp & More
- mareleblond2
- utilizator
va multumesc tuturor pentru ajutor
E mai bine ...dar cred ca atata poate mulineta asta ! Tot ce mai poti sa-i faci e sa suplimentezi spatiile lipsa cu un plus de buraj si apoi sa tragi firul pe tambur !mareleblond2 scrie:am scos saiba ce parere aveti