Off-topic...polemici...dispute...

discutii off-topic despre orice

Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Re: Off-topic...polemici...dispute...

Mesaj de Madalin Dirla » 23 Oct 2011, 14:58

sorin1362 scrie:Nu am inteles, si poate nu voi intelege niciodata de ce trebuie de aruncat pana la dracu-n praznic. :-? Oare aruncatul la o suta si... de metri se puncteaza undeva? De ce, daca stau pe malul asta trebuie sa arunc pana pe celalalt mal, iar daca stau pe celalalt sa arunc pana pe asta ? De ce se nadeste asa de departe ? Oare pestii inoata numai pe la mijlocul apei, ori numai pe langa malul celalalt ? Relieful subacvatic poate fi variat. La fel, si preferintele pestilor. Eu zic ca valoarea unui bat rezida, in primul rand, in relatia pescar - peste.
PS: Zicea Jonny ca "...am stricat si topicul asta...", ...pai zic si eu ca din start a fost un topic "stricat", adica o curva de topic :)) ... auzi tu ... si off topic, ... si polemici, ... si dispute ... =))
Sorin,daca mergi la pescuit de placere poate nu esti nevoit sa arunci la mama supararii, in concursuri situatia se schimba,este mult de discutat pe subiectul asta ;) .
Pentru mine topicul este inchis!

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 23 Oct 2011, 15:27

sorin1362 scrie: PS: Zicea Jonny ca "...am stricat si topicul asta...", ...pai zic si eu ca din start a fost un topic "stricat", adica o curva de topic :)) ... auzi tu ... si off topic, ... si polemici, ... si dispute ... =))
Pai mai Sorine, topicul asta, asa curva cum e, l-a nascut un "bulangiu"...adica eu ! >:)
Discutiile au denaturat aiurea, ptr. ca ajungem prea usor sa comparam scule care folosesc la diferite chestii si sunt folosite in mod diferit la pescuit !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 23 Oct 2011, 16:13

gor965 scrie:
sorin1362 scrie:
...topicul asta, asa curva cum e, l-a nascut un "bulangiu"...adica eu ! >:) ...
Hopa... scuze ! Rectific : "curva de lux" =))
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 25 Oct 2011, 01:40

Eu nu inteleg altceva (@Laurentiu). De ce trebuia sa fie introdus clubul in disputa? Care este legatura cu subiectul si de unde conotatia negativa la adresa clubului? Faptul ca unul sau doi oameni cred in ceva, nu-i face exponentii clubului sau purtatori de cuvant. Nu toti au mulinete Hakuyo (ba nici nu stiu daca are cineva din club, ca sa fiu sincer) si nu toti folosesc MTX-uri. Un pic de control al polemicii n-ar strica ...in special ca esti pe teren minat. ;)
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 25 Oct 2011, 11:13

sorin1362 scrie:Nu am inteles, si poate nu voi intelege niciodata de ce trebuie de aruncat pana la dracu-n praznic. :-? Oare aruncatul la o suta si... de metri se puncteaza undeva? De ce, daca stau pe malul asta trebuie sa arunc pana pe celalalt mal, iar daca stau pe celalalt sa arunc pana pe asta ? De ce se nadeste asa de departe ? Oare pestii inoata numai pe la mijlocul apei, ori numai pe langa malul celalalt ? Relieful subacvatic poate fi variat. La fel, si preferintele pestilor. Eu zic ca valoarea unui bat rezida, in primul rand, in relatia pescar - peste.
PS: Zicea Jonny ca "...am stricat si topicul asta...", ...pai zic si eu ca din start a fost un topic "stricat", adica o curva de topic :)) ... auzi tu ... si off topic, ... si polemici, ... si dispute ... =))
Aruncarile lungi nu sunt intotdeauna necesare in pescuitul crapului, dar reprezinta o varianta ( de cele mai multe ori castigatoare ) pe care pescarul este bine sa o poata folosi.
Trebuie pescuit in malul opus deoarece crapul prefera zonele cu substrat tare , cu apa mica , cu praguri si linistite. Albia lacurilor ofera in peste 90% din cazuri numai malurile ca avand aceste caracteristici si eliminand malul pe care pescuim datorita zgomotului provocat de campare ... ajungem sa preferam malul opus. Asta cand se poate ajunge acolo ... Daca nu ne uitam cum se prinde peste la cei cu navomodele ... ( ... astea de ce sau mai inventat ?! ... )
O alta varianta si poate cea mai "castigatoare" este pescuitul izolat cu aruncari de "nebun" la peste 160m . Am foarte multe exemple din pescuitul de competitie pana la castigarea a doua Campionate Mondiale de catre Africa de Sud folosind aceasta metoda. Am cateva exemple si din baltile deschise pescuitului "la liber" ( Tibrinu ...).

Tot un avantaj pentru pescuitul la distanta il reprezinta evitarea "zonei de panica". Aceasta reprezinta zona pe care se fac drilurile. Crapii isi transmit starile si pestii nu vor sta niciodata unde altii se zbat sa scape. Tinand cont ca de cele mai multe ori avem si vecini ajungem la concluzia ca trebuie sa pescuim cel putin la acelasi nivel cu ei pentru a nu intra "in zona lor de panica" . Extinzand ideea ajungem la concluzia ca atunci cand pescuim pe patul de nada este bine sa o facem peste acesta protejand astfel consumarea nazii fara a prinde crapi. Acestia se refugiaza in afara zonei de panica ( intre patul de nada si pescar ) si de acolo vin ...

Si eu zic ca valoarea unui bat este data de cat de mult ne ajuta sa facem aceste lucruri ( plus alte cateva : aruncarea diverselor momitoare sau saci solubili de toate dimensiunile , nadire cu cupa sau racheta ... ) si de durabilitatea caracteristicilor acestuia.

cristian505ro
Veteran
Veteran

Re: sfat ptr alegerea mulinetelor ptr hakuyo mtx 8

Mesaj de cristian505ro » 25 Oct 2011, 14:09

Laurentiu scrie:)
Nu va mai obositi sa-mi raspundeti, am vazut cine si ce stie in carp zone. In afara de 5-6 oameni care tin clubul sus, restul sunt simplii cotizanti care s-au apucat de pescuit ieri :P
Laurentiu,chestia e ca astia 2 (Madalin si Jony) chiar fac parte din cei 5-6. Vezi si tu cate concursuri au si ce rezultate. Eu personal sunt un aruncator mediu(120-140),ma rog, uneori ma mai fortez...
N-as renunta la bijuteriile mele de Prologic si BBLC(multi nu recomanda combiatia asta),dar am dat cu MTX-uri de la parteneri in concursuri si am fost multumit.Mai ales cand era nevoie de mai multa distanta ( desi ,daca stii cum, faci treaba asta si cu Prologic si altele). Dar raportul calitate/pret la MTX e foarte bun.
Cat despre nevoia de distanta, a explicat Mitranescu perfect!
Cristian Bebesel

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 25 Oct 2011, 15:10

Laure daca n-ai sta atat cu securea razboiului la brau vei vedea ca baietii astia au dreptate. Eu unu` am dat si cu unele si cu altele. La un moment dat vroiam sa-mi iau Shimanouri ca da bine la fitza, dar tot unul dintre ei m-a convins si sti de ce? Pentru ca am vazut Shimanouri rupte. Intr-o alta ordine de idei toate parerile tale pot fi combatute destul de simplu si de catre pescarii de agrement, sa le zicem. Care sunt pescari :-? . Fitzele m-au facut sa pierd niste bani si la Century-uri ca mai tarziu sa-mi dau seama ca pescuind cu ambele in acelasi timp incet incet am renuntat la ele si m-am calat pe MTX-uri. Sti de ce? Pestele manca exact cum a zis Dan in malul opus. Un alt exemplu de care ar trebui sa ti cont e faptul ca daca nimeresti langa pescari cum am nimerit eu, care isi fac mai multe paturi de nada, s-ar putea sa fie cazul sa strangi si sa te duci acasa, daca n-ai bat cu care sa dai bine. Prin a da bine inteleg o aruncare generata nu numai de un ansamblu bat-mulineta ci si de sarcina produsa de "proiectil" sa-i zicem. Daca am fost nevoit sa arunc peste 150 de metrii nu puteam decat sa incarc cu plumb de 130 de grame ceea ce n-as fi facut cu un Century sau Shimano. Pe de alta parte, dupa cum au spus si baietii mai devreme, factorul financiar e decisiv. Eu n-o duc chiar atat de rau incat sa nu-mi permit anumite chestii, dar tu iti vei permite sa-ti inlocuiesti betele scumpe daca le rupi?
Te-ai simtit incoltit si ai reactionat necontrolat. Daca ai fi mai rabdator ai avea cate ceva de invatat de la ei.
Sanatate tuturor si lasati raca. Polemizati constructiv ca va vede lumea.
....restul e folclor ca istorie n-are cum.

cristian505ro
Veteran
Veteran

Mesaj de cristian505ro » 25 Oct 2011, 15:19

miyagi scrie:Pentru ca am vazut Shimanouri rupte.
A fost o mare problema calitativa cu blankurile la Shimano acum aprox. 3ani. Cantitate mare. Si multe au ajuns pe la noi.....
Cristian Bebesel

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 25 Oct 2011, 18:00

cristian505ro scrie:
miyagi scrie:Pentru ca am vazut Shimanouri rupte.
A fost o mare problema calitativa cu blankurile la Shimano acum aprox. 3ani. Cantitate mare. Si multe au ajuns pe la noi.....
Stiu ca a fost o perioada in care se plangea lumea de fakeuri.

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 25 Oct 2011, 18:15

Eu nu stau cu securea razboiului dar prea se dau "mieji" ca sa folosesc expresia lor, jonny si cu madalin. Prea se cred pescari adevarati si noi restul suntem niste nimeni. Una doua, ei se duc la concursuri si noi pescuim in herastrau ca prostii si nu stim nimic. Ei isi inchipuie ca exista pescari adevarati numai in cluburi, restul care nu sunt afiliati la vreun club este un baboier nenorocit si un braconier. Exact asta denota cam la fiecare polemica declansata si unde au intervenit ei, marii profesori. Una doua cu mistocareala si unde nu esti de acord cu ei, imediat iti da la cap. Ca si aici de exemplu cu mulineta. Ei au recomandat hakuyo si eu cu neamtul am zis okuma. Gata au sarit de cur in sus de parca au actiuni la hakuyo si la Mitranescu. Il intelegeam pe Dan sa zica ceva, nu ei, dar Dan niciodata nu va zice ca e din aluat fata de ei si fata de altii. Si oricum nu-s ce au inteles ei, dar nu a denigrat nimeni mulineta Hakuyo, probabil in mintea lor nu exista decat faptul ca daca nu esti cu ei esti impotriva lor deci trebuie sa-ti ia capul.
Nu am ce sa invat de la ei, fac pariu ca ei nu merg la pescuit intrun an cat merg eu, ma mai repet, ei sunt pescari de tancabesti si moara unde dai pestele la o parte sa iei o galeata de apa, dar daca ii duci pe o balta comuna, ordinara, se uita la senzori ca milogu'' in traista.
Cand nu mai au ce sa zica sau sa combata o da in jargoane cu tine si te face agramat..Voi chiar nu ati realizat aroganta pe care o emana pe aici..?
Nu mai aveam de gand sa postez in acest topic, dar prea va place si voua sa racaiti si sa intretineti un scandal.. :D

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 25 Oct 2011, 18:55

Laurentiu scrie:Eu nu stau cu securea razboiului dar prea se dau "mieji" ca sa folosesc expresia lor, jonny si cu madalin. Prea se cred pescari adevarati si noi restul suntem niste nimeni. Una doua, ei se duc la concursuri si noi pescuim in herastrau ca prostii si nu stim nimic. Ei isi inchipuie ca exista pescari adevarati numai in cluburi, restul care nu sunt afiliati la vreun club este un baboier nenorocit si un braconier. Exact asta denota cam la fiecare polemica declansata si unde au intervenit ei, marii profesori. Una doua cu mistocareala si unde nu esti de acord cu ei, imediat iti da la cap. Ca si aici de exemplu cu mulineta. Ei au recomandat hakuyo si eu cu neamtul am zis okuma. Gata au sarit de cur in sus de parca au actiuni la hakuyo si la Mitranescu. Il intelegeam pe Dan sa zica ceva, nu ei, dar Dan niciodata nu va zice ca e din aluat fata de ei si fata de altii. Si oricum nu-s ce au inteles ei, dar nu a denigrat nimeni mulineta Hakuyo, probabil in mintea lor nu exista decat faptul ca daca nu esti cu ei esti impotriva lor deci trebuie sa-ti ia capul.
Nu am ce sa invat de la ei, fac pariu ca ei nu merg la pescuit intrun an cat merg eu, ma mai repet, ei sunt pescari de tancabesti si moara unde dai pestele la o parte sa iei o galeata de apa, dar daca ii duci pe o balta comuna, ordinara, se uita la senzori ca milogu'' in traista.
Cand nu mai au ce sa zica sau sa combata o da in jargoane cu tine si te face agramat..Voi chiar nu ati realizat aroganta pe care o emana pe aici..?
Nu mai aveam de gand sa postez in acest topic, dar prea va place si voua sa racaiti si sa intretineti un scandal.. :D
=)) . De ce nu vrei mah sa intelegi ca le pui niste etichete aiurea? Ei sunt cei mai in masura sa vorbeasca despre betele sau mulinetele astea ca au acces mai des la ele decat noi, respectiv decat tine. Eu intretin aici ca am luat de la Madalin niste bete, la mana a doua, care m-au uimit. Acum ce sa zic ca o dau de garduri sau se da mare Madalin, nu ca n-ar fi :)) atata timp cat toate au fost precum a spus. Basca ca a fost si un superbaiat. Si nu te mai ofusca atat ca n-o sa reuseasca un pescar de agrement niciodata sa cumuleze atatea informatii despre echipamente comparativ cu unul de concursuri.

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 25 Oct 2011, 19:46

Mane, tie iti face impresia ca cei de agrement (cum ii numesti) dau numai cu otravuri din europa si dragoane? Sa stii ca sunt multi pescari de agrement cu scule bune. Si priceputi, capabili oricand de un concurs. Daca te duci des la pescuit stii si tu ca intri in vorba cu vecinii, discuti de scule, alea, alea...Nu contest ca o fi baiat bun, dar pe forum nu prea a dat dovada. Si eu sunt baiat bun dar imi place sa taxez snobismul, smecheria, laudarosenia, prostia etc...

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 25 Oct 2011, 20:16

Laurentiu scrie:Mane, tie iti face impresia ca cei de agrement (cum ii numesti) dau numai cu otravuri din europa si dragoane? Sa stii ca sunt multi pescari de agrement cu scule bune. Si priceputi, capabili oricand de un concurs. Daca te duci des la pescuit stii si tu ca intri in vorba cu vecinii, discuti de scule, alea, alea...Nu contest ca o fi baiat bun, dar pe forum nu prea a dat dovada. Si eu sunt baiat bun dar imi place sa taxez snobismul, smecheria, laudarosenia, prostia etc...
De ce sa am impresia asta Nene? Si eu pescuiesc preponderent la agrement ca cu sportivitatea mai e mult pana acolo. Si nici n-am echipamente din Dragon. N-am pentru ca eu vreau sa am garantie pe ele. Nu din alt motiv. Atata timp cat la Dan gasesc asta, iar serviciul lui de garantie bate pe cele ale firmelor pomenite pe aici prin topic sau prin celelalte pot clasifica si dpdv-ul asta un echipament. Nu demult m-am luat cu Gore pe acelasi subiect. Nu ca Maver n-ar fi o marca competitiva, sau Century, Shimano si celelalte insa io zic si acuma ca si atunci ca e mai bun ceea ce ti se potriveste "tie" cel mai bine. Daca as avea posibilitatea si eu as tine la usa casei numai Torrisoane sau Free Spirit-e, as merge pe micile diferente care denota calitatea superioara, dar asa!!!!!!
Am inceput si eu de curand sa mai merg pe la cate un concurs, doua in mod special pentru asta. Acum ma duc pe balta si ma distrez cu Hakuyo ca imi permite sa fac ce vreau eu cu ele, iar pentru concursuri imi voi lua ceva ce folosesc doar in astfel de conditii. Daca am fost vazut la concursuri dand cu Pro Royale sa stie toata lumea ca de-asta am fost cu ele. N-am vrut sa imprumut si nu sunt omul caruia sa-i pese chiar atat de mult. La timpul potrivit, in care voi fi convins ca un anumit bat mi se potriveste exact si pot sa mi-l permit inclusiv cu serviciu post-garantie mi-l voi lua si-l voi folosi pe specific. Pana atunci ma voi rasfata cu Hakuyo pentru ca Hakuyo acum iti poate oferii cam tot ce ai nevoie. Problema noastra cam asta e ca nu vedem in profunzime. Incet-incet se transforma intr-o marca competitiva, neagreata ca a plecat din Dragon, ca e chinezeasca si ca merge pe preturi mici ca sa castige teren insa incepe sa subclaseze. Da. Vom incepe sa vorbim si de clasa la Hakuyo.
Intr-o alta ordine de idei la un pescuit de agrement nu vei reusi niciodata, repet, niciodata sa aflii ce mai e nou sau cum se prinde crapul mai usor fiindca un pescar de agrement nu trage atata de bete precum unul de competitie. Io zic ca m-as incadra detasat in cei pe care i-ai pomenit pentru ca deja m-am implicat insa pana la a demonstra ceva palplabil mai e ceva drum.
Cat despre baieti? Da-le la cap daca poti :D si daca vrei.

miyagi
Veteran
Veteran

Mesaj de miyagi » 25 Oct 2011, 20:21

Tre sa completez. Nu vei vedea niciodata pentru ca pescarul de agrement nu e interesat de performanta, iar pe cel care il vezi echipat mai de soi nu stiu daca se destinde la pescuit sau se antreneaza?!!!!!! ;)

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 25 Oct 2011, 20:45

Puii mei... eu pescuiesc cu ultegre, inseamna ca ma antrenez? :))
Si mai repet odata, am impresia ca nu s-a inteles sau se citeste printre randuri: nu am nimic cu firma hakuyo, mai ales lansetele, le-am vazut la Dan la magazin cand au aparut prima data, nu m-au dat pe spate, dar pe balta la niste cunoscuti m-am lamurit. Erau niste mtx 12 care m-au impresionat rezistenta lor, dar nu-s pt mine, eu caut finete...asta e....Cat despre mulinete, le-am admirat la magazin, nu am pescuit cu ele si nici nu am vazut la nimeni pe balta, deci nu ma pot pronunta. Cu ce am gresit ca am recomandat okuma? Sa vina jonny sau madalin sa zica ca imi fac reclama ca vreau sa vand orixurile? Pai daca doream sa scap de ele le vindem cu 500 lei cat am avut cel mai mult, deocamdata, dar nu le dau la banii astia ca sunt in stare perfecta, nelovite, nezgariate, neomorate si cu fir adevarat pe ele.

Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”