poftiti ratati!!

discutii off-topic despre orice

Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman

onu_eckou3
Veteran
Veteran

poftiti ratati!!

Mesaj de onu_eckou3 » 14 Oct 2011, 11:23

nu vreau sa imi imaginez ce batalie isi luau acesti taranoi de la membrii acestui forum... :|

pharaoh
site team
site team

Re: poftiti ratati!!

Mesaj de pharaoh » 14 Oct 2011, 11:49

Daca ne-am confrunta si noi cu o specie invaziva care produce dezastre ecologice probabil ne-am comporta la fel.
I Fish. Therefore I am.

onu_eckou3
Veteran
Veteran

Mesaj de onu_eckou3 » 14 Oct 2011, 17:18

din cate stiu nu crapul comun este specia care a invadat apele americane. este vb de crapul chinezesc.

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 14 Oct 2011, 17:34

Mda, acum m-am uitat atent. Oricum, sportul asta din pricina alora l-au inventat. Astia comuni sunt victime colaterale saracii. Numai americanii puteau sa inventeze asa ceva si sa faca o distractie din asta. Nu prea-i duce bibilica.
I Fish. Therefore I am.

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 14 Oct 2011, 18:38

Nu cumva este in Australia? Acolo crapul comun este considerat specie invaziva.

nagy victor
Veteran
Veteran

Mesaj de nagy victor » 14 Oct 2011, 19:09

Da , este posibil ca filmarea sa fie facuta in Australia , acolo esti amendat daca eliberezi crapul dupa ce l-ai prins !

In alta ordine de idei , si eu as face la fel daca s-ar putea vina somnul pitic sau bibanul soare (soreta , regina baltii) !
Pescuitul Inainte de Toate !
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !

http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 14 Oct 2011, 19:11

Nu stiu daca e in Australia. Userul respectiv a mai pus un filmulet cu bowfishing in Minnesota.
I Fish. Therefore I am.

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 14 Oct 2011, 20:19

Asa e cum zice Marius, actiunea se petrece in Minnesota. Dar se pare ca atat in Australia, cat si in USA, crapul comun (importat din Asia), este nedorit: "One interesting aspect about the common carp is how differently it is perceived in different parts of the world. In the USA and Australia it's vermin, no good for anything". Americanii au crapul lor, "buffalo carp", pe care probabil vor sa-l protejeze. Oare asta o fi explicatia ... ?
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

doru
senior
senior

Mesaj de doru » 14 Oct 2011, 21:59

In afara de Europa si Asia,crap nu se mai consuma nicaieri,nu are nici o valoare economica si nici nu prezinta interes pentru pescari,care sunt axati pe speciile lor cu adevarat valoroase, cu care pot practica un pescuit de reala aventura chiar pescuit extrem.
In multe tari este chiar considerat necomestibil si foarte periculos de a fi consumat ,datorita oaselor si a toxinelor care se depun in organismul lor mult mai repede ca la alte specii.
Pentru noi reprezinta ceva bucurie ,pentru altii este o mare pacoste.
Celelalte specii de la noi nu pot asigura un pescuit satisfacator datorita lipsei totale de implicare a celor ce pe hartie figureaza ca responsabili,braconajul este un sport foarte popular pe la noi,popularile sunt inexistente si turmele de pescari sunt needucati,nu cunosc legile si obligatiile pe care le au .Prind tot ce misca,nu poate fi vorba de dimensiunea de eliberare.
Ce se vede in aceste filmulete,este pentru americani,australieni si multi altii, una din metodele pescarului de rand de a lua masuri pt protejarea a ceva cu adevarat valoros adica a speciilor deosebite pe care alte continente le au.
Guvenele,oficialii se implica la randul lor pt a salva ecosistemele lor de la dezastru,altfel ar ramane doar cu bietul crap ca si noi.

nagy victor
Veteran
Veteran

Mesaj de nagy victor » 14 Oct 2011, 22:34

doru scrie:............
Guvenele,oficialii se implica la randul lor pt a salva ecosistemele lor de la dezastru,altfel ar ramane doar cu bietul crap ca si noi.
Eu n-o sa mai prind acele vremuri cind guvernul tarii noastre se va implica atit de serios in protejarea mediului inconjurator si salvarea ecosistemelor
Dar daca macar noi pescarii si vinatorii ne-am educa copii si nepotii cum s-o faca , poate ar mai fi o mica sansa ca macar ei sa se bucure de frumusetile Terrei
Sau poate-s prea naiv !? :-?? 8-> :-?
Pescuitul Inainte de Toate !
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !

http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/

onu_eckou3
Veteran
Veteran

Mesaj de onu_eckou3 » 15 Oct 2011, 20:49

sa inteleg din acest post ca tot noi, romanii, iesim prost ca apreciem o specie inferioara!? ... si americanii care sunt intradevar cea mai proasta specie sunt mai destepti ca noi ca ei au bani si mananca doar rapitor si oceanic...
ii invit la o saramura si o ciorba de crap sa vedem ce parare au dupa...

doru
senior
senior

Mesaj de doru » 15 Oct 2011, 21:32

onu_eckou3 scrie:sa inteleg din acest post ca tot noi, romanii, iesim prost ca apreciem o specie inferioara!? ... si americanii care sunt intradevar cea mai proasta specie sunt mai destepti ca noi ca ei au bani si mananca doar rapitor si oceanic...
ii invit la o saramura si o ciorba de crap sa vedem ce parare au dupa...
Speciile de pesti de pe alte meleaguri,sunt cu adevarat net superioare celor de la noi,atat din punct de vedere al pescuitului sportiv cat si din punct de vedere economic.Marea diversitate al speciilor pe care le au,le confera chiar un pescuit extrem.La emisiunile de pescuit de pe prog. Nat. geografic,Discovery etc ,putem urmarii partide de pescuit care pt noi sunt SF.
La nivelul de civilizatie pe care il au ,conservarea mediului ,al florei si faunei ,reprezinta o prioritate,care la noi nu va fi decat cand v-a fi prea tarziu.De aceea incearca sa starpeasca inca din fasa posibilul pericol pe care il poate reprezenta speciile invazive care pt ei nu valoreaza nimic.E adevarat ca datorita climei lor majoritar tropicala,au atatea specii dar si a grijei lor pt mediu.
In legatura cu ce spunea sus citatul despre o saramura si o ciorba de crap,il asigur ca majoritatea nu v-or gusta asa ceva.Au gusturi si stiluri de a gati total diferite fata de noi.Pentru majoritatea ,o ciorba care este facuta din peste cu multe oase nu reprezinta nimic,iar capete de peste care se mai pun in ciorbe nu poate tenta decat pe cei curajosi.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 16 Oct 2011, 16:34

Sa ne kakam pe arcurile lor de descendenti ai tuturor rebuturilor europene...ca asta erau americanii pana sa-i scoata evreii din kkt ! X-(
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

doru
senior
senior

Mesaj de doru » 16 Oct 2011, 19:42

O realitate greu de inteles pt noi,adevarat macel,dar daca era asa abundenta de peste in apele noastre se facea mai repede ca nicaieri curatenie generala.
Nici la marile concursuri de pescuit la crap ,nu sunt asa multe capturi si in asa scurt timp ca la astia,este vorba de jumatate de zi de distractie pt ei.Pt. noi erau adevarate recorduri de neegalat usor la ce avem noi prin saracia asta de tarisoara.
Dar am o idee,luam legatura cu americanii,ii punem sa ne asigure transport si toate cele si le facem noi curatenie in apele lor si sa ne mai dea o mica prima.Doar daca ar fi raiul la noi in Romania am putea sa prindem pe la noi atata peste.DOAMNE AJUTA.

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 18 Oct 2011, 03:53

Lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere si trebuie cantarite cu chibzuinta.
Iata de exemplu, indienii din zona Marilor Lacuri practica cultivarea sau mai bine zis recoltarea intensiva a crapului in mod traditional. Ei de altfel sunt singurii nord-americani care consuma crap si il exporta in America de Sud si Europa. Crapul comun nu este specie invaziva, este endemica la ei.
Bufalo este destul de bine tolerat si chiar protejat alaturi de scoicar, deoarece curata zona barajelor, a ecluzelor si reduc riscul blocarii cu scoici.
Totodata, aparitia fitofagului in apele extrem de curate din lacuri si extinderea lui pe Mississipi spre rezervatia Marilor Lacuri, a dus si duce in continuare la periclitarea calitatii ecosistemului prin distrugerea fitoplanctonului, care are ca efect deteriorarea calitatii apei si disparitia speciilor de pesti cu mare valoare economica (ex. baas-ul).
Americanii, ca si alte state responsabile, sunt foarte atenti la modificarile de mediu, in special dupa ce au constientizat ca si-au ras ca prostii bizonii (si indienii :D ) aproape de tot.
Acesta e motivul pentru care nu numai ca tolereaza aceste sporturi sangeroase (pentru noi) dar chiar le incurajeaza sa capete anvergura de masa, aceasta fiind singura modalitate de a mai limita pagubele fara sa fie nevoiti sa introduca daunatori naturali, care la randul lor ar putea avea efecte neprevazute pe termen lung.
In ceea ce priveste consumul de crap... va dau un exemplu: la unele popoare asiatice (China, Coreea), cainii sunt o delicatesa. Foamea si lipsa alternativei le-a adus statutul acesta. Noua, chiar daca-i eutanasiem ca s-au inmultit periculos, nu ne da prin cap sa-i mancam, considerandu-i scarbosi. Daca am avea varietatea de peste cu carne alba sau oceanic pe care o au tarile riverane oceanului, in mod sigur nici noua nu ne-ar da prin cap sa mancam crap. Retineti ca nu numai romanii consuma in Europa crap, el este consumat si in alte tari continentale. Austria e recunoscuta pentru preparatele din crap la zile festive. E chiar crescut special in bazine cu apa foarte curata sa nu aibe gust de mal.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”