Frate MeLeu, la ce film te-ai uitat? La ăla cu prieteni, cunoștiințe care ți-au spus că au prins la 10 - 17 kg? Personal, ce captură ai pe Siutghiol? În afară de carașii care se prind în zona primului giratoriu din Mamaia (acolo unde dau toți "indienii indigeni"), sau aproape de "Butoaie", la japcă cu ancora (primăvara).Qnyx scrie:Mai da voi de lacul Siutghiol ati auzit ? Inteleg in rest ca s-a furat, s-a dres, etc..... dar in lacul ala nu prea ai cum sa furi tot. Mai mult decat atat pestii de acolo sunt legendari. Am cunostinte care au prins zilele trecute foarte bine; cand spun asta ma refer la pesti de 10 - 17 kg / bucata (crap si ten) in zona hangarelor de la Palazu Mare (langa cimitir). Ca detalii au pescuit la boabe tari de porumb la aproximativ 300 de metri de mal. In plus cunosc doi basarabeni din targul de la casa de cultura care pescuiesc la somn in fiecare saptamana cu rezultate bune.
Mai mult decat atat, saptamana care vine intentionez sa merg personal acolo (mai ales ca lacul Siutghiol se afla la 2 minute de locul unde locuiesc) si va voi tine la curent cu ce si cum, plus materiale video/foto de la locul faptei.
Ca să fiu și eu în ton cu tine, menționez: anul trecut, o cunoștiință de-a mea, pentru care bag mâna-n foc, mi-a spus că a văzut un pescăruș care trecea șoseaua-n zbor cu un pește în cioc și se ducea spre mare. În deplasarea pe direcția menționată s-a speriat de ceva, cumva și i-a căzut peștele pe stradă. Într-adevăr, avea în jur de 10 - 17 kg (pescărușul, nu peștele).