echipament

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
cata costea
utilizator
utilizator

echipament

Mesaj de cata costea » 10 Dec 2008, 23:52

buna salutari la toata lumea sunt nou pe aici si initial vroiam doar sa privesc sugestiile d-voastra dar m-am razgandit si vreau sa cer si eu niste pareri.vreau sa imi achizitionez 4 lansete de pe net maver genesis si nu stiu c mulinete s-ar potrivi... la betele comandate de pe net primesti garantie?
va rog sa ma ajutati si pe mine

gor965
Site Admin
Site Admin

Re: echipament

Mesaj de gor965 » 11 Dec 2008, 00:49

Am eu Maver Genesis cu Okuma Powerliner ...e un ansamblu aproape perfect ! Daca mulineta era ceva mai usoara ,ansamblul era absolut perfect ,betele fiind cele mai usoare din gama lor si ideale ptr. pescuitul aproape pe care-l practic ! De mentionat ca Genesis are mandrina de 18 si talpa mulinetei Okuma intra perfect. Nu stiu cat te-ar ajuta o mulineta cu tambur supramarit fiindca au inel de plecare de 40 asezat la aprox. 95 cm de piciorul mulinetei. ,dar e musai sa le pui o mulineta cu tambur long cast !
In mod normal ai garantie la ele atata timp cat primesti factura ori bon de casa !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

florin crapanu
senior
senior

Mesaj de florin crapanu » 11 Dec 2008, 21:05

Si mie imi plac maver genesis foarte mult, arata superb ,super slim, dar imi par mai mult potrivite pentru baltile englezilor care sunt mai mici ca suprafata si nu au nevoie de lanseuri lungi . Sunt curios GOR . cat ai dat cel mai mult cu ele, sau cat lansezi cu ele in general. S-ar putea scoate cu ele oare 100-120m ? As vrea sa le iau dar puterea lor de aruncare de 85 gr sau cam asa ceva , mi se pare cam mica iar cu momitor nu cred ca scoti mai mult de 70- 80m cu ele, asa ca GOR te rog dane mai multe detalii pentru ca tu deja le folosesti. Eu vroiam sa le cuplez cu Tica scepter ge 9000 care le poti gasi inca la reducere in jur de 200 ron. P.S. GOR multumesc mult pentru raspuns la M.P.-ul pe care ti l-am trimis. =D>

Driscu Radu
senior
senior

Mesaj de Driscu Radu » 11 Dec 2008, 23:07

Salut Florin nu am aruncat cu Maver Genesis inca dar pot sa spun ca am pus mana pe ea , pare o lanseta cu actiune progresiva, daca ai tehnica necesara poti lansa si peste 100m eu unul am putut cu bete inferioare valoric si din 3 buc cu actiune parabolica, problema ar fii la greutatea plumbului incearca plumbi succesivi din 5-5 grame de ex. 70,75, 80 etc. si vezi cum se echilibreaza lanseta, mulineta, firul si nu in ultimul rand stilu tau de aruncare.Numai bine fir intins.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 12 Dec 2008, 00:49

florin crapanu scrie:Si mie imi plac maver genesis foarte mult, arata superb ,super slim, dar imi par mai mult potrivite pentru baltile englezilor care sunt mai mici ca suprafata si nu au nevoie de lanseuri lungi . Sunt curios GOR . cat ai dat cel mai mult cu ele, sau cat lansezi cu ele in general. S-ar putea scoate cu ele oare 100-120m ? As vrea sa le iau dar puterea lor de aruncare de 85 gr sau cam asa ceva , mi se pare cam mica iar cu momitor nu cred ca scoti mai mult de 70- 80m cu ele, asa ca GOR te rog dane mai multe detalii pentru ca tu deja le folosesti. Eu vroiam sa le cuplez cu Tica scepter ge 9000 care le poti gasi inca la reducere in jur de 200 ron. P.S. GOR multumesc mult pentru raspuns la M.P.-ul pe care ti l-am trimis. =D>
Pai in primul rand cam asta se poate spune despre gama Maver Carp UK ,ca sunt facute pe tiparul enlezesc ...doar un model Powerlite de 3.75 m avand tc 3.25 si 3.5 lbs...restul lansetelor fiind de 3.60m si toate pana in 3 lbs. Eu am cautat o varga f. usoara (merg 2 km pana la balta cu bicicleta),din carbon High Modulus ,in 6 inele SIC , fara mansoane de neopren (se murdaresc si arata urat) ,levier lung (are 55cm ,daca mai avea 2 era pefect pe mana mea) ,mufare inversa , blank slim- 16 mm langa mandrina (nu are blank Super Slim ,adica de 12 mm !) ...si pret pana in 80 de euro la vremea aceea (ca atat ma tine buzunarul). Cum sunt un impatimit al pescuitului la varga si locul pe care pescuiesc de ani de zile tine peste in scurt (10-15 m de la mal ,eventual 30-40m cand e Dunarea crescuta ori e rece apa si stau mai la adanc) am cautat o lanseta care sa-mi placa in drill si nu neaparat sa ma ajute sa lansez pe soseaua de pe malul opus ! :)) Eu pescuiesc cam 6-8 ore pe zi ,5 zile pe saptamana , am nevoie sa atrag pestele relativ repede si folsesc momitoare (cam 80-100 gr) . La distanta aia la care lansez nu am nevoie de alt tip de lanseta ! Nu stiu cati dintre pescarii nostri ar mai cumpara o lanseta daca in descriere ar intalnii ceva de genul :"The blank has been designed for the general UK market and perfect for fishing small lakes and or big pit fishing at distance"...dar mie imi place cum suna ! Chiar daca apare trecut pe net ,greutatea de aruncare 85 gr ,aceasta este trecuta pe eticheta ca fiind greutatea Optima (3 oz) si dupa aruncarile mele cu 70 gr si 100 gr exact asa este. Pur si simplu nu am gasit in magazinele de la noi un plumb torpila de 85 gr asa ca am aruncat cu ce aveam ,respectiv de 70 gr ,cu acare am aruncat cel mai mult 118 m si cu 100 gr am aruncat maxim 115 m (deja distanta maxima scade ,blankul fiind supraincarcat). Personal cred ca arunc 130m cu 85 gr cu toate ca nu am experienta in aruncari cu lansetele de crap,iar unul care se pricepe arunca 150 m cu ea (...fir de 0.25 ! ). Daca scazi acei 15-20 % metrii pierduti in cazul aruncarilor cu montura ,bati in jurul a 100-110 m si cam ptr. asta a fost conceputa seria Genesis , ca are si bat de Spod si Marker ! Am mai zis eu ,arunci cu ele acolo unde ajungi sa nadesti cu spodul ! Desii optiunea mea nr. 1 a fost Prologic Classic Carp ,nu am apucat sa le vad(lucru foarte important) , am mers pe varianta nr.2 -Maver Genesis pe care le-am luat de la Expoaventuri si nu regret. Cam asta as recomanda si eu la toata lumea ,sa ceara o parere ,un sfat ,dar sa nu isi ia lansetele la recomandarea celorlalti ! Cand pui mana pe un bat stii exact cum iti vine si mai ales stii exact cum si la ce vrei sa-l folosesti ! Cosmetica lui Genesis e de exceptie printre lansetele din gama ei . Surprinzator ptr. greutatea si grosimea redusa a blankului ,lanseta are actiune progresiva (dupa lansare varful revine f. rapid) si daca nu face casa buna cu plumbii grei ,iubeste in schimb tamburii longcast ! ;)

Imagine

cata costea
utilizator
utilizator

Mesaj de cata costea » 12 Dec 2008, 07:49

multumesc pt raspuns.sunt din jud sibiu si la multe partide pe care le-am avut pescarii de langa mine parca faceau concurs de lansari... nu spun k nu este nevoie sa lansezi departe cu anumite ocazii dar de cele mai multe ori eu gaseam pestele la70-80m. de aceea nu sunt adeptul lansetelor foarte puternice pt ca altfel simti drillul cu o lanseta finuta decat cu una badarana...nu? si la urma urmei de asta mergem la pescuitul crapului(catch and realease bineinteles) pentru acele minute de drill cu domnul CRAP cand parca nimic in jur nu mai conteaza,acele minute euforice pe care dupa parerea mea doar in pescuitul crapului le poti simti la intensitate maxima.

florin crapanu
senior
senior

Mesaj de florin crapanu » 13 Dec 2008, 14:06

multumesc Radu ! multumesc GOR ! baiat DOXA!!! ca intotdeauna, m-am elucidat.Din cate am inteles GOR tu le folosesti la Dunare asa ca echipate cu PL 865 le pot folosi si eu pe Prut. Stima!

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 13 Dec 2008, 16:43

florin crapanu scrie:multumesc Radu ! multumesc GOR ! baiat DOXA!!! ca intotdeauna, m-am elucidat.Din cate am inteles GOR tu le folosesti la Dunare asa ca echipate cu PL 865 le pot folosi si eu pe Prut. Stima!
Nu ,nu le folosesc la Dunare ci pe un canal cu legatura la Dunare (ma rog ,bratul Borcea) .Nu ca nu s-ar descurca la Dunare, dar nu sunt de tavaleala care le-o dau eu betelor acolo ! Eu la Dunare chiar dau cu bete mai moi decat Genesis !...si de multe ori chiar pe canal in 15m tot cu astea pescuiesc !
DSC00123.jpg

Imagine

florin crapanu
senior
senior

Mesaj de florin crapanu » 14 Dec 2008, 19:02

Super locul GOR , curatenie, frumos..apropo crapul din avatar acolo l-ai prins ? parca seamana locurile. Inca ceva GOR, eu oare cu ce am gresit pentruca nu pot si eu sa..citez- pescuiesc cam 6-8 ore pe zi 5 zile pe saptamana- of,of, ce noroc pe capul tau.Eu probabil o sa am parte de asa ceva doar la pensie sau eventual in...Raiul pescarilor :-? ~x( ~x(

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 14 Dec 2008, 23:14

florin crapanu scrie:Super locul GOR , curatenie, frumos..apropo crapul din avatar acolo l-ai prins ? parca seamana locurile. Inca ceva GOR, eu oare cu ce am gresit pentruca nu pot si eu sa..citez- pescuiesc cam 6-8 ore pe zi 5 zile pe saptamana- of,of, ce noroc pe capul tau.Eu probabil o sa am parte de asa ceva doar la pensie sau eventual in...Raiul pescarilor :-? ~x( ~x(
Ei ,nu-i chiar asa curat ...pe mal sunt o groaza de pet-uri si pungi lasate de cei care vin Sambata si Duminica la "chef"...in plus ,ar fii o super balta daca n-ar fii plasuita zilnic ! X-(
Intr-adevar pestele din avatar e prins acolo...la unditza !!! :D ...am povestit eu mai multe aici

Imagine

sorinb
Partener
Partener

Mesaj de sorinb » 30 Dec 2008, 20:15

cata costea scrie:acele minute euforice pe care dupa parerea mea doar in pescuitul crapului le poti simti la intensitate maxima.
Cata,
Inseamna ca n-ai luat niciodata avat ;)

fazakas ioan
membru activ
membru activ

Mesaj de fazakas ioan » 31 Dec 2008, 01:25

maver genesis e o lanseta super ok,le recomand tuturor care vor un bat bun de calitate la un pret decent(undeva la 190-220, nu stiu exact depinde de magazin si de adaos) destul de finutz dar destul de puternic ,chiar mai puternic decat cred multi. personal imi plac toate betele de la "maver-carp" gata nu mai scriu a scris GOR suficient si bine

cata costea
utilizator
utilizator

Mesaj de cata costea » 04 Ian 2009, 21:13

e adevarat sorin,nu am luat niciodata avat,nu sunt un impatimit al spinning-ului,da sa prinzi un crap trecut de 2 cifre,iti cam tremura genunchii si avatul mare e un pic cam rar,insa crapul mare... si unde mai pui ca(dupa parerea mea)crapu' ii CEL MAI FRUMOS peste din tara...salutari si un an nou fericit!!

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”