Balta obisnuita
Moderatori: Sebastian, pharaoh, vali003, Coleman
Balta obisnuita
Dupa cum se observa in ultimul timp, baltile obisnuite pe care mergem sunt aproape golite de peste mergi stai 2-3 zile investesti o groaza de bani si la sfarsitul partidei ramai doar cu idea ca ai iesit in natura dar fara a te bucura nici macar de un drill. Am observat ca toate cunostintele in asfel de balti nu mai au nici o logica, momesti cu una momesti cu alta, momesti mult momesti putin tot alela e rezultatul, se pare ca aici totul se rezuma doar la noroc si atat. Nu stiu ce ar trebui sa facem? Sa ne rezumam placerea de a pescui doar participand la concursuri? Acele balti care intradevar pozi zice - Are balta peste - ! Chiar nu mai merita sa mergem sa pescuim pe Balti obisnuite ? Cei in cauza ca mine si care au gasit formula magica pe astfel de balti i rog sa ma ajute cu raspunsuri, idei etc. Multumesc!
- Ion Mironov
- Partener
Re: Balta obisnuita
dute pe baltile C&R si vei avea parte de driluri de neuitat...daca vrei sa zici ca are balta peste. daca vrei sa iei peste acasa dute la dunare sau in delta si acolo poti spune ca nu esti destul de bun pentru a putea prinde un peste.concluzia este ca atunci cand vrei sa pescuiesti si sa ai parte de driluri trebuie sa o faci pe o balta unde pestele nu pleaca acasa ci ramane in balta.vrei peste te duci la metro...doar asa vei avea parte de o partida reusita...
Bogdan, ideea e cat vrei sa platesti taxa pe balti ''obisnuite'' sau mai exact ce intelegi tu prin balti obisnuite? Din ce oras esti?
Sunt din Sighisoara jud. Mures. Si ca sa raspund si la prima afirmatie nu sunt genul de pescar care sa faca genocid pe o balta daca se prinde recunosc imi place sa iau acasa 1 max. 2 pesti daca prind sau daca mai nou as prinde dar la restul imi place sa le dau drumul sau daca este mai marisor il pozez si la fel. fac asta pentru ca vreau sa ma duc si peste 10 ani la pescuit si sa mai am ce pescui. dar credeti-ma sunt in inferioritate deoarece va pot da exemple de pescari care isi tin locul unul la altul ,fac cu schimbul pe balta, intra noaptea in apa planteaza si daca se poate iau acasa si 100 Kg. O data am prins un crap de 14Kg nu m-a impiedicat nimeni sa nu il duc acasa lucru pe care l-am si facut dar cand am vrut sa consum carnea am constatat ca avea un gust ingrozitor de namol, atrebuit sa o arunc, imi pare si azi rau de acel peste. Am jurat ca nu se va mai intampla sa iau acasa astfel de exemplare.
apropo de taxa. Consider ca balti C&R sunt foarte avantajoase dar nu cu taxe de milioane. Ganditiva cat il costa pe un pescar pescuitul pe 3 zile ( drum, momeala, taxa, mancare si multe altele ) consider ca pentru noi romanii obisnuiti o taxa de 50-60 RON / 24 h pe o balta C&R ar fi ceva normal. Taxele mari de pe astfel de balti ii incurajeaza pe ceilalti pescari sa faca ce fac pe baltile de rand. daca si-ar permite si alti sa pescuiasca pe o astfel de balta poate ar avea si celelelte balti o sansa si chiar cu o taxa mai mare ca pe balti C&R.
- Ion Mironov
- Partener
asa este.problema este ca cativa patroni fac balti c&r si profita de acest lucru.stiu ca este scump si pescuitul c&r insa macar acolo ai parte de un dril.pe cand la baltile obsnuite care au un peste doi stai si te uiti indelung la lansete si pe deasupra te costa mai mult taxa plus drum plus nada etc.nu zic sa nu te duci pe baltile private insa dupa cum ai vazut nu are rost sa ajungi acolo sa vezi cum altii isi dau locul de la unu la altul.sunt si balti C&R ieftine.nu stiu insa daca prin zona ta sunt asemenea balti.
singura din zona pe care o cunosc este cea de la doripesco aprox 90 Km nu stiu exact cum e cu recomandarea am inteles ca este nevoie de asa ceva acolo!
- Hotea Dragos
- utilizator
Stiu eu o balta pe langa targu mures ! Sunt 2 balti defapt:
In prima balta este crap si mic si mai mare din care poti sa pastrezi un peste cu conditia de a plati pestele (se plateste la kg)
In a doua balta este peste doar peste 10 kg dar acolo esti obligat sa eliberezi pestele !!Ai nevoie de saltea de primire si dezinfectant!Taxa pe balta 2 e de 40 ron nu e foarte mare si acolo esti sigur ca prinzi ceva.
Daca vrei mai multe detalii iti dau un link(pe mess ca sa nu fac reclama) cu un forum unde sunt niste poze cu balta si cu niste capturi!
Baltile le stiu de anul trecut findca am fost acolo doar ca eu atunci nu stiam ca trebuie saltea de primire si dezinfectant asa ca nu am fost lasat sa pescuiesc pe lacul 2 si am pescuit pe lacul 1!!!!Pt mai multe detalii adauga idul : dragoshotea@yahoo.com !
In prima balta este crap si mic si mai mare din care poti sa pastrezi un peste cu conditia de a plati pestele (se plateste la kg)
In a doua balta este peste doar peste 10 kg dar acolo esti obligat sa eliberezi pestele !!Ai nevoie de saltea de primire si dezinfectant!Taxa pe balta 2 e de 40 ron nu e foarte mare si acolo esti sigur ca prinzi ceva.
Daca vrei mai multe detalii iti dau un link(pe mess ca sa nu fac reclama) cu un forum unde sunt niste poze cu balta si cu niste capturi!
Baltile le stiu de anul trecut findca am fost acolo doar ca eu atunci nu stiam ca trebuie saltea de primire si dezinfectant asa ca nu am fost lasat sa pescuiesc pe lacul 2 si am pescuit pe lacul 1!!!!Pt mai multe detalii adauga idul : dragoshotea@yahoo.com !
Fiecare avem nevoie sa credem in ceva.....eu cred ca am sa mai beau o bere!
- dragan claudiu
- Veteran
spune si tu numele balti ca poate ne intereseaza pe mai multi..sau unde este balta
- Hotea Dragos
- utilizator
Dumbravioara lacul 2 se numeste ! http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtop ... mbravioara aici sunt niste poze cu capturile de pe acolo!
PS:Sper ca nu fac reclama!
PS:Sper ca nu fac reclama!
stigma fishing, ucea, ~100km, peste destul, 50lei/24h/c&r.
- radu_popeanu
- utilizator
Pe balta 2 sunt cateva exemplare peste 10kg, cel mai mare care l-am vazut a fost de 16,7kg, dar sunt si ciortani (cel mai mic prins de mine avea 600g dar media e undeva pe la 6 kg/exemplar). Crapii sunt obisnuiti cu boilies, dar nu refuza peletele sau porumbul. De asemenea mai traiesc in balta si cateva exemplare frumoase de somn. Balta este mica, latime undeva in jur de 35-40m si lungime de 100-120m. Taxa de pescuit era in 2011, 50 lei/zi, catch&release, pescuitul de noapte fiind interzis. In prima balta e o diversitate mai mare, dar pesti mai mici. Ciortan pana in 4 kg, caras, lin, somotel, rosioara si .... broaste testoase . Balta se preteaza super pentru peschitul la match. Se poate retine peste, maxim 5 kg contra cost (daca bine tin minte caras 10 lei/kg, crap 15 lei/kg, somn 20 lei/kg) Un complex mic, cochet si curat.Hotea Dragos scrie:Stiu eu o balta pe langa targu mures ! Sunt 2 balti defapt:
- Hotea Dragos
- utilizator
da...sunt 2 balti doar ca eu nu stiu ca in cea de a doua balta sa fie crap mai mic de 10....sau...asa spuneau ei ca nu este ...