cum sa pescuiesc linistit in delta?

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
sorin1362
Veteran
Veteran

Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?

Mesaj de sorin1362 » 22 Sep 2011, 03:20

Usurel domnilor ca se taie maioneza. Toate la timpul lor. ;)
Dupa ce-am platit inca "un zlot" ultimului podar care ne-a trecut Canalul Tataru, am "prafuit-o" spre ultimul punct din traseu : LOCUL MAGIC ... locul in care aveam sa ne petrecem trei saptamani de vis. Pe parcursul a cativa kilometri ... zeci de fazani si potarnichi, care nu prea ne dadeau importanta.
Eram aproape ... cativa zeci de metri ... cand Sebi percepe ceva miscare printre tufe si exclama : " E OCUUUUUPAAAAAT !!!" Eu, care eram atent la hartoape, am crezut ca fac infarct : "NUUUU SE POATEEEE !!!" Apoi ne-a venit inima la loc vazand un cal priponit si vreo doi confrati de-ai lui veniti in vizita. Ca prin minune a aparut si Talpaiute (adica stapanul) din tufe si, binesimtit, i-a modificat pozitia. Apoi am strans o roaba de balegar care-ti stramba nasul. Noroc ca am avut niste manusi de cauciuc luate intamplator la promotie cu niste saci menajeri. :))
Ce a urmat ? Pai normal ca strangerea unui morman de peturi, pachete goale de tigari, ambalaje de accesorii pentru pescuit si altele. Practic puteai "citi" toata "istoria" celor ce au stat acolo... Dupa sticlele de bauturi fine si tigarile mentolate d'alea subtiri ... sa zicem ca nu erau niste saraci ... dar tot niste gunoaie de oameni raman. Talpaiute ne-a spus de un bucurestean care a pescuit acolo ... sa-i fie rusine !
Locul fiind igienizat, iar tabara asezata, ne-am tolanit pe malul apei tragand cate-o palinca, cate-o bericica, cate-o tigara si ... adulmecam Dunarea, parca asteptand sa ne spuna ceva.
... si normal ca ... va urma ;)
Fişiere ataşate
Uite un pet ...
Uite un pet ...
... inca unul ...
... inca unul ...
... altul ...
... altul ...
... iar unul ...
... iar unul ...
... pfff, multe ...
... pfff, multe ...
... pai m-am cam saturat de atata indolenta !
... pai m-am cam saturat de atata indolenta !
In foc cu toate
In foc cu toate
Vitara la umbra
Vitara la umbra
Tabara e aproape gata
Tabara e aproape gata
Cam asa era, dar nu ne-am facut paturile ...
Cam asa era, dar nu ne-am facut paturile ...
Dumbrava minunata
Dumbrava minunata
... tot ea ...
... tot ea ...
... si tot ea ...
... si tot ea ...
... si m-apuca un dor ... deja
... si m-apuca un dor ... deja
Bratul Chilia ...
Bratul Chilia ...
... cu apa adanca ...
... cu apa adanca ...
... si plina de secrete
... si plina de secrete
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

tzu_tzu_rel
senior
senior

Mesaj de tzu_tzu_rel » 22 Sep 2011, 07:58

Splendid, mirific.. asteptam episodul 3. @-)

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 22 Sep 2011, 09:49

Adevar graiesti-DA mirific,pacat,insa,spun si acum ,am spus si atunci, de lipsa de respect o unora din semeni nostri.Cum bine reliefa si sorin ,prima chestie care am facuto, odata ajunsi, a fost ecologizarea locului,cu toate ca eram super obositi dupa atata drum, unde mai pui ca era o caldura infernala si noi plini de praf pina la chiloti.Am ales locul de instalare al taberei ,respectiv al copertinei tinind cont de mai multi factori[directia probabila a vantului,vatra pt foc,priveliste,copaci pt ancorare si suport pt vase , afumaturi,etc]. O scurta organizare,asigurarea unui prim stoc de lemne pt foc,o ancorare mai solida si infolierea cortului si a copertinei.A urmat bineinteles primul pahar de,,pruna galbena'' :D si o tentativa de pescuit la rima groasa si lipitoare -surpriza,avertizorii suna magic
ultimul bac-ostrovul tataru
ultimul bac-ostrovul tataru
-primii somotei.,,Na sorine amu avem si ce hali!!''spun plin de multumire Focul ,prajeala si evident,traditionala sampanie de sosire ,de bine am venit,au incununat cu succes prima noastra seara in ,,dumbrava minunata''.
Fişiere ataşate
cioc,cioc.cinei?zarea.intra
cioc,cioc.cinei?zarea.intra
privind in ,,zare''
privind in ,,zare''
garda de mediu
garda de mediu
sa traim bine
sa traim bine
my dreams come true
my dreams come true
the master chef in action
the master chef in action
primul foc
primul foc
romanii au talent
romanii au talent
nesimtire
nesimtire

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 22 Sep 2011, 21:33

Da ,frumos ,bravo voua ,felicitari sunteti intradevar deosebiti..
MERCEDES S

bebe2011
Veteran
Veteran

Mesaj de bebe2011 » 22 Sep 2011, 21:38

Jos palaria pentru organizare!Sampania-cireasa de pe tort,foarte frumos si inspirat,cinste voua!

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 23 Sep 2011, 21:19

Tin neaparat sa vi-l prezint pe cel care ne-a asigurat paza timp de trei saptamani. Si si-a facut datoria cu sarguinta zi si noapte. Normal ca s-a si rotunjit la corp cat timp a stat in preajma noastra. Il cheama LABUS.
Fişiere ataşate
Hei, Labus, de cati ani ne cunoastem noi ... ?
Hei, Labus, de cati ani ne cunoastem noi ... ?
O privire trista, parca presimtind despartirea ce se apropia
O privire trista, parca presimtind despartirea ce se apropia
Boss, ca orice sef, venea din cand in cand sa vada cum stau treburile
Boss, ca orice sef, venea din cand in cand sa vada cum stau treburile

sorinbv
senior
senior

Mesaj de sorinbv » 23 Sep 2011, 21:27

frumos ce sa zic...sa dea domnul la fff multe iesiri **==

timer
Veteran
Veteran

Mesaj de timer » 23 Sep 2011, 21:42

Bine ati venit! :) Frumoase amintiri!

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 23 Sep 2011, 22:18

In prima seara nu mai aveam chef sa fac mamaliga (oricum si-ar fi schimbat proprietatile pana dimineata), asa ca am aruncat un bat la rama groasa, neagra si urata. Au intrat, la foc automat, patru somotei intre 1 si 2 kg. Pe doi din ei i-am aruncat automat in tigaie si am avut cina asigurata. Celorlalti doi li s-a alaturat a doua zi un crapcean, din care a iesit o superciorba si o prajeala. Ce inseamna o superciorba ? Iata(pentru patru portii) : se caleste in ulei o ceapa taiata marunt; se adauga zarzavatul taiat marunt(se poate doar morcovi, 3-4 bucati); se stinge cu apa; sare dupa gust; cand zarzavatul e fiert se adauga cartofii (1-2 dupa preferinta) taiati cubulete; cand s-au fiert cartofii se adauga bucatile de peste; in final se toarna 1/4 l bulion si se mai lasa un clocot; pentru cine doreste, o lingura de smantana incununeaza o adevarata arta culinara :D .
Au urmat zile superbe, chiar daca au fost unele fara capturi, deoarece apa scadea vertiginos (cam 1 m, cat am stat acolo). Dar au fost si zile cu capturi. Eu, inafara de prima seara, am dat doar la crap, ca aia-mi place la nebunie ... drill-ul cu un adevarat crap salbatic ... si au fost destule.
... desigur ca va urma ;)
Fişiere ataşate
Undita se asigura cu carabiniera si cordelina ... ca la alpinism
Undita se asigura cu carabiniera si cordelina ... ca la alpinism
Prima cina
Prima cina
A doua zi, Dan ne ajuta cu somoteii ... pentru ciorba
A doua zi, Dan ne ajuta cu somoteii ... pentru ciorba
Shimano pe pozitii
Shimano pe pozitii
Idem
Idem
Pe peninsula
Pe peninsula
Apoi scade apa pe peninsula
Apoi scade apa pe peninsula
Apoi scade si mai tare apa pe peninsula
Apoi scade si mai tare apa pe peninsula

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 24 Sep 2011, 15:01

Privind unele imagini de mai sus imi aduc din nou aminte de imaginea "de cosmar" pe are am avut-o la o iesire de anul acesta pe malul stang al bratului Sf. Gheorghe, mal impadurit, o zona superba pentru campat si pescuit. Zona care, din pacate, a devenit un focar de gunoaie si mizerie lasate acolo de catre unii din cei care campeaza pe malul bratului. Si cand zic gunoi e putin spus. Infectie e mai aproape de adevar. Cel putin locul in care am vrut sa merg eu l-am gasit ocupat de 3 indivizi cu un logan cu numar de Constanta care stateau si jucau remi langa o gramada de cutii goale de bere, resturi menajere imprastiate, pet-uri, mucuri de tigara.... Pana a doua zi cand urmau sa plece am campat in alta parte si m-am reintors dupa ce au plecat. Nu pot sa va descriu in cuvinte frustrarea si nervii pe care ii aveam. In plus de toate celelalte mizerii aruncasera in mijlocul acelei poienite (locul se afla intr-o padure de pe malul apei) cativa pesti morti care intrasera si in putrefactie. Asta ca sa amintesc si alt aspect al celor care pescuiesc acolo si nu numai: retinerea pestelui in cantitate mai mare decat este necesara. Mai bine de o ora a trebuit sa facem curatenie cat de cat, strans totul in saci..s.a.m.d. Sacii au fost carati la sfarsitul expeditiei la ghena de gunoi de langa bacul din Nufaru.
In concluzie, nu stiu daca interzicerea camparii sau/si pescuitului in rezervatie ar fi masuri absolut necesare sau poate controalele ar trebui sa fie mai stricte si mai bine facute si amenzile mai mari. Dar as fi de acord cu oricare dintre masuri daca acestea ar duce la stoparea acestui fenomen. Definiti-l voi: meltenism, lipsa de educatie...eu chiar nu-l pot defini. Nu e prima oara cand merg in diferite zone si vad astfel de atitudini, dar parca de data asta a fost prea mult.
Altfel, a fost superb. Ce poate fi mai frumos decat sa stai la cort intr-o padure pe malul Dunarii, alaturi de prieteni si oameni dragi, sa pescuiesti, insotit de un vin bun bun, o fasole cu ciolan la ceaun sau un bors de peste proaspat?
Strict despre pescuit pot sa va spun ca apa era foarte scazuta si pestele este retras la apa mai adanca. Se prindea, dar mai mic. Eu personal n-am reusit sa prind ciortan mai mare de kg, desi au fost trasaturi cu plecare si parcare in cea mai apropiata agatatura. Ciortanul de 1 kg nu reuseste sa smulga lanseta de pe suport :) . S-a mai prins si caras marisor care a facut obiectul borsului si prajelii de acasa. Ciortanii si platicutele au fost eliberati. N-am dat la somn sau rapitor deci nu pot da informatii in acest sens.
Din pacate nu am si poze. Trebuie sa ma pun la punct si sa acord o mai mare importanta acestui aspect la iesirile viitoare :"> .

PS: Despre caracterul si educatia anumitor asa-zisi pescari intalniti de-a lungul timpului prin Delta...mai vorbim si cu alta ocazie.
I Fish. Therefore I am.

bebe2011
Veteran
Veteran

Mesaj de bebe2011 » 24 Sep 2011, 16:55

De vorbit vorbim noi,dar important era sa vorbesti si cu indivizii din Constanta.Daca nu luam atitudine la fata locului o sa strangem gunoaiele altora pana la adanci batranete!Numai bine!

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 24 Sep 2011, 17:01

Ce sa vorbesc Bebe? Ca la ce priviri ne aruncam, daca mai si vorbeam ne luam la bataie. Nu ai cu cine sa vorbesti.
I Fish. Therefore I am.

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 24 Sep 2011, 20:23

Constantean la constantean nu ar trebui sa-si scoata ochii. :)) Dar Marius, impartial asa cum il stim ... =D>
Cu cat zona este mai inaccesibila, cu atat si gunoaiele se imputineaza. De aia prefer sa-mi supun masina la cele mai grele incercari, numai sa am putina liniste si sa am parte de un loc cat de cat mai curat.
Cu toate astea am avut doua "vizite" cel putin lipsite de bunsimt :
1. Intr-o zi se stabileste o tabara undeva mai sus de noi. Unul din ei o taie in jos direct prin tabara noastra la spinning, cica. N-am fost pe faza, dar l-am asteptat la intoarcere, "normal" ca tot prin tabara : "Nu va suparati, putem avea putina intimitate ?" La care omul si-a cerut scuze (macar) si nu i-am mai vazut pe niciunul din ei ;
2. Apare in alta zi o masina de teren cu doi indivizi, care intentionau sa treaca si ei prin tabara noastra, dar cu masina cu tot :O . Culmea nesimtirii, ne intreaba daca se poate trece mai departe cu masina. Am sarit cu Sebi impreuna si le-am aratat ca traseul e roata pe dig. Oricum nu puteau trece deoarece in stanga noastra era padure compacta.
De la aceste "mici amanunte" pe care eu le consider jenante, iar ceilalti normale ... pai de la astea incepe totul. Nesimtiti de teapa astora lasa si locurile pline de gunoaie ... si asta fara cea mai mica umbra de jena. Indivizi care nici nu igienizeaza locul la sosire, nu-i deranjeaza gunoaiele lasate de altii. Mi se par niste bivoli carora le place sa se balaceasca intr-o baltoaca plina de noroi. :-&

bug
membru activ
membru activ

Mesaj de bug » 24 Sep 2011, 21:37

ati pescuit cu baitrunerele inchise? @-)

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 24 Sep 2011, 22:13

bug scrie:ati pescuit cu baitrunerele inchise? @-)
Desigur. Ce-i cu mirarea asta? E vorba de pescuit pe Dunare, la crapi agresivi ... metode agresive.

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”