DUNAREA
Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003
- ion gabriel
- utilizator
Re: DUNAREA
salut toti pescarii ce "navigheaza" pe forumul acesta....stiu ca nu e bine sa intrii in dispute,stiu ca sunt mai nou in comunitatea dvs.,stiu ca sunt un pescar mai" tacut"........dar vreau "sa-mi dau si eu cu parerea",pentru ca eu cred ca datul cu parerea e o moda la romani...din pacate ne rezumam la acest fapt...pescuiesc mai nou numai pe ape publice,dar mai ales pe dunare si in delta....de fapt in mica delta,adica insula mica a brailei...am pescuit o data si la dabuleni...il respect pe sorprodan,si daca o sa am ocazia o sa il rog sa ma accepte prin prejma lui la o partida de pescuit....il respect chiar daca nu dezvaluie toate micile lui secrete...dragii mei va marturisesc ca sunt de parere ca meseria se fura,nu se invata....asa ca cine vrea sa invete sa stea alaturi de un "meserias" si doar sa invete....trebuie timp si spirit de observatie....si ceva bani...de ce sustin asta?momeala mea preferata pentru crap e mamaliga....de cate ori ma duc la dunare trebuie sa-l iau pe prietenul meu "baltaret"...el face mamaliga....eu duc "esenta" adica aroma de scoica,pe care amandoi o consideram ca fiind cea mai productiva....stau langa el cand prepara mamaliga,ma pus sa "invart" la ea nu o singura data,ba chiar ma pus sa dau de 2-3 ori inainte s-o rastoarne,ca sa simt eu consistenta....nu-mi iese!!!o sa spuneti ca sunt neindemanatic....de acord cu voi....si ca nu are importanta o diferenta mica la consistenta....de data asta nu sunt de acord cu voi....cine nu da importanta la un amanunt aparent marunt,o sa ramana vesnic un pescarici,cum probabil inca sunt si eu acum....dar eu incerc sa ajung mai sus....tot mai sus vorba "cantecului"...deci de aia sunt de acord cu sorprodan cand nu dezvaluie tot ce a "descoperit" el in materie de pescuit...o sa incerce unul solutia lui,cam cum crede el ca ar trebui el sa o aplice,si daca da in bara,incepe sa-l injure pe sorin ca e trombonist,ca-l duce cu zaharelul si ca i-a turnat gogosi...nu stiu daca asta e motivul real pentru care sorin nu da mai multe din casa dar nici eu n-as da...e altceva daca cineva si-ar dori o partida in compania mea....si probabil ca si sorin a pescuit cu persoane cunoscute aici pe forum....inteleg ca toate lumea ar dori mai multe informatii,dar eu consider ca sunt suficient de multe informatii,multe utile,si cum v-am spus ca am convingerea ca lucrurile de finete le poti fura numai la fata locului....despre faptul ca pescuieste in prohibitie am unele pareri proaste despre ce se intelege la noi prin prohibitie....tot aici pe forum,sau poate pe altul,am inteles ca sunt state cu mult mai inaintate in domeniul la care facem noi referire,in care prohibitia nu exista,sau e mult mai restransa....si eu cred ca legea noastra e proasta,si ca e facuta sa apere nu interesele maselor mari de pescari,ci celor care fac averi din puii nenascuti de stiuca,crap,sau alte specii ale caror icre sunt deliciul multora din potentatii zilelor noastre....personal cred ca au interesul ca malurile garlelor sa fie goale in acele perioade cand dansii stiu pe unde trag crapii sa se iubeasca,si n-au nevoie de multi martori la "masacre" sau acei putini martori care sunt sa fie si ei in ilegalitate,ca omul sa-si tina gura un pic...parea mea....fiecare cu propriile convingeri...o sa-mi spuneti ca legea e lege si ca trebuie respectata....si ca ce vina am eu ca legea e stramba....avem cu totii o vina....am gresit patratelul cand am pus stampila in buletinul de vot....si asta de prin '90 incoace....suntem un popor care a inventat,si aplicat bancul(nu povestea) cu scufita rosie si lupul...stiti...cu lupul care o siluieste pe saraca scufita rosie,care nu se vaita ca o doare,nu se vaita ca va avea un soc psihic dupa intamplare ,ci doar ca cine o mai ia pe ea...iar lupul o linisteste spunandu-i ca se odihneste el un pic,si-mai ia el o data...la fel nu sunt de acord cu cei care tot il critica pe sorin ca nu practica c&r....pentru cei care nu mananca peste,e o.k.dar pe cei care consuma peste,care de altfel e un aliment sanatos,mai ales proaspat,chiar nu am intelegere....doar n-o sa merg pe malul garlii cu pestele congelat ca sa fac un bors de peste....e un pic exagerat...pai mai proaspat si mai gustos ca atunci cand "sare el de bunavoie din garla in ceaun nu exista"....parerea mea....a si mai duc ceva si acsa sa se bucure si familia de un peste care e prins de capul familiei....pe vremuri nu era o mandrie asta...bunicul pe vremuri vana,si pescuia,niciodata c&r,si era mandru cand ne punea la masa...si era peste nu pentru ca nu se bracona,ci pentru ca apele nu erau atat de poluate,sau pentru ca toata lumea pescuia in prohibitie,pentru ca nu stiu daca se inventase notiunea,ci pentru ca nu se inventase" pescuitul" curentat,sau cu monofilamante,sau ce alte metode mai au gasit contemporanii nostrii ca sa extermine bruma de peste in folosul unor grupuri restranse....a,stiu o sa-mi spune-ti ca daca vreau un peste proapat acasa sa ma duc la metro pe gheata....de parca ala de pe gheata a sarit singur din garla,nu a fost prins in mare majoritate prin mijloace neortodoxe,adica prin mijloace enumerate mai sus,sau scos din balta unuia care plasuieste toamna tone de peste,si astepta in primavara fraierii sa se inghesuie sa le plateasca taxe "modice din punctul lor de vedere,ca sa petreaca clipe minunate in natura,pentru ca de pescuit nu poate fi vorba...adica sa cumpar peste de pe gheata ca sa devin involuntar sponsorul lor...adica al astora care au construit averi frumusele pe ape care pe vremea bunicului meu erau publice,dar pentru ca el este un mai bun gestionar decat statul,stat care imi ia nu stiu cate impozite ca sa imi gestioneze corect resursele de care trebuie sa se bucure toata lumea fara discriminare....si el a concesionat balta fara sa dea nici o spaguta,si la pretul corect....adica sa cumpar peste de pe gheata si sa ma fac ca nu stiu cum ajunge el acum,in timp ce sunt singur ca sorin braconeaza....e un punct de vedere...in momentul cand o sa vad un pescar o sa se lege de portile fabricii unde lucreaza,care deverseaza deseuri in garla unde pescuieste,ca-i reclama pe patroni pana la haga pentru ca otrvesc apa in care el pescuieste,da atunci o sa ma raliez parerilor domniilor voastre....dar pescarul nu o sa faca gestul asta pentru ca-l da patronul afara...si ce mai pune maine la copii pe masa...in chestia cu apele si in general cu natura de care ne batem joc,nu e vorba de ce le punem maine pe masa maine copiilor nostrii,ci de ce le lasam pentru viitor....si cand punem stampila pe buletinul de vot tot de viitorul lor e vorba....dar noi suntem dupa cum v-am spus poporul care am inventat povestea cu scscufita rosie....adica bancul....n-am vrut ca interventia mea sa para o pledoarie pentru sorprodan,cum de fapt nici nu este....am vrut sa-mi dau cu parerea despre c&r,si despre prohibitie,si despre braconaj....si despre buletine de vot...daca nu suportati ideea de a fii tovarasi de pescuit cu sorin,din motive de morala,sau orice alt motiv,pot recomamda un prieten care se poate pune la dispozitia dvs. contra cost,prieten cu care eu cred ca puteti avea partide de pescuit decente,chiar in conditii vitrege,cum au fost saptamana trecuta(eu tocmai m-am intors de pe garla)....scuzati-ma ca am fost atat de laborios,dar am incercat sa-mi motivez punctul de vedere....adica parerea mea....restul e literatura,ca povestile sunt uneori adevarate
Nu prind eu mult...da' mic tare
Glumiti, nu???,pot recomamda un prieten care se poate pune la dispozitia dvs. contra cost
Nu e vorba de dispute, cred ca e vorba de o anumita atitudine. Pe unii ii poate deranja.
Sunt multe adevaruri in ce spuneti dumneavoastra, ca de altfel si multe idei ce ar putea fi combatute.
Si nu in ultimul rand, incercati sa scrieti mai ordonat, mai aranjat, renuntati la punctele de suspensie unde nu isi au locul. Ne e mai usor sa va citim si sa va intelegem, mai ales cand postarea depaseste cateva randuri. Nu mi-o luati in nume de rau, e doar o recomandare personala. Mai ales ca aveti ce povesti. V-am citit pe blogul lui nea Ion .
I Fish. Therefore I am.
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume
- ion gabriel
- utilizator
ai dreptate in privinta scrisului.dupa cum ai dreptate si ca pot fii combatut in anumite aspecte.nimeni nu este pe PAMANT detinatorul adevarului absolut....doar DOMNUL sus...stiu ca ne mai intalnim prin locul amintit (unde'i gazda nea ion)stiu ca esti un baiat educat, si cu bun simt,si accept criticile pentru ca de obicei nu crtici doar de dragul polemicii...poate cu ajutorul prietenului nostru comun ne intalnim in locul asta care ne umple uneori sufletul ,ne umple visele...ar fii din punctul meu de vedere un loc prielnic de dezbatere.mai ales daca nu ne intalnim cu domnul mustacios.maine ,poimaine incerc sa pun la nea ion povestea ultimei partide.poate intram acolo intr-o discutie referitor la ideile melepharaoh scrie:Glumiti, nu???,pot recomamda un prieten care se poate pune la dispozitia dvs. contra cost
Nu e vorba de dispute, cred ca e vorba de o anumita atitudine. Pe unii ii poate deranja.
Sunt multe adevaruri in ce spuneti dumneavoastra, ca de altfel si multe idei ce ar putea fi combatute.
Si nu in ultimul rand, incercati sa scrieti mai ordonat, mai aranjat, renuntati la punctele de suspensie unde nu isi au locul. Ne e mai usor sa va citim si sa va intelegem, mai ales cand postarea depaseste cateva randuri. Nu mi-o luati in nume de rau, e doar o recomandare personala. Mai ales ca aveti ce povesti. V-am citit pe blogul lui nea Ion .
gabi
Nu prind eu mult...da' mic tare
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume
- cosmin mihut
- Veteran
Deci dragul meu Gabriel ,Sorin este rege in mijlocul Dunarii dupa cum prea bine se semneaza ,si ca rege este normal sa aiba anumite secrete...Servus Sorine ,te salut ,mai da un semn de viata...
MERCEDES S
Pai regele are grija si de supusii lui!Sau nu?cosmin mihut scrie:Deci dragul meu Gabriel ,Sorin este rege in mijlocul Dunarii dupa cum prea bine se semneaza ,si ca rege este normal sa aiba anumite secrete...Servus Sorine ,te salut ,mai da un semn de viata...
-
- VIP+++
Senior ti prego facemi si mie un rezumat scurt da maxim 3-4 randuri si damile pa privat sa nu zica lumea ca nu stiu sa cetesc ce scri matale aci ! Io va stimez pa toti ssi va iubesc ca pa femeile mele !ion gabriel scrie:salut toti pescarii ce "navigheaza" pe forumul acesta....stiu ca nu e bine sa intrii in dispute,stiu ca sunt mai nou in comunitatea dvs.,stiu ca sunt un pescar mai" tacut"........dar vreau "sa-mi dau si eu cu parerea",pentru ca eu cred ca datul cu parerea e o moda la romani...din pacate ne rezumam la acest fapt...pescuiesc mai nou numai pe ape publice,dar mai ales pe dunare si in delta....de fapt in mica delta,adica insula mica a brailei...am pescuit o data si la dabuleni...il respect pe sorprodan,si daca o sa am ocazia o sa il rog sa ma accepte prin prejma lui la o partida de pescuit....il respect chiar daca nu dezvaluie toate micile lui secrete...dragii mei va marturisesc ca sunt de parere ca meseria se fura,nu se invata....asa ca cine vrea sa invete sa stea alaturi de un "meserias" si doar sa invete....trebuie timp si spirit de observatie....si ceva bani...de ce sustin asta?momeala mea preferata pentru crap e mamaliga....de cate ori ma duc la dunare trebuie sa-l iau pe prietenul meu "baltaret"...el face mamaliga....eu duc "esenta" adica aroma de scoica,pe care amandoi o consideram ca fiind cea mai productiva....stau langa el cand prepara mamaliga,ma pus sa "invart" la ea nu o singura data,ba chiar ma pus sa dau de 2-3 ori inainte s-o rastoarne,ca sa simt eu consistenta....nu-mi iese!!!o sa spuneti ca sunt neindemanatic....de acord cu voi....si ca nu are importanta o diferenta mica la consistenta....de data asta nu sunt de acord cu voi....cine nu da importanta la un amanunt aparent marunt,o sa ramana vesnic un pescarici,cum probabil inca sunt si eu acum....dar eu incerc sa ajung mai sus....tot mai sus vorba "cantecului"...deci de aia sunt de acord cu sorprodan cand nu dezvaluie tot ce a "descoperit" el in materie de pescuit...o sa incerce unul solutia lui,cam cum crede el ca ar trebui el sa o aplice,si daca da in bara,incepe sa-l injure pe sorin ca e trombonist,ca-l duce cu zaharelul si ca i-a turnat gogosi...nu stiu daca asta e motivul real pentru care sorin nu da mai multe din casa dar nici eu n-as da...e altceva daca cineva si-ar dori o partida in compania mea....si probabil ca si sorin a pescuit cu persoane cunoscute aici pe forum....inteleg ca toate lumea ar dori mai multe informatii,dar eu consider ca sunt suficient de multe informatii,multe utile,si cum v-am spus ca am convingerea ca lucrurile de finete le poti fura numai la fata locului....despre faptul ca pescuieste in prohibitie am unele pareri proaste despre ce se intelege la noi prin prohibitie....tot aici pe forum,sau poate pe altul,am inteles ca sunt state cu mult mai inaintate in domeniul la care facem noi referire,in care prohibitia nu exista,sau e mult mai restransa....si eu cred ca legea noastra e proasta,si ca e facuta sa apere nu interesele maselor mari de pescari,ci celor care fac averi din puii nenascuti de stiuca,crap,sau alte specii ale caror icre sunt deliciul multora din potentatii zilelor noastre....personal cred ca au interesul ca malurile garlelor sa fie goale in acele perioade cand dansii stiu pe unde trag crapii sa se iubeasca,si n-au nevoie de multi martori la "masacre" sau acei putini martori care sunt sa fie si ei in ilegalitate,ca omul sa-si tina gura un pic...parea mea....fiecare cu propriile convingeri...o sa-mi spuneti ca legea e lege si ca trebuie respectata....si ca ce vina am eu ca legea e stramba....avem cu totii o vina....am gresit patratelul cand am pus stampila in buletinul de vot....si asta de prin '90 incoace....suntem un popor care a inventat,si aplicat bancul(nu povestea) cu scufita rosie si lupul...stiti...cu lupul care o siluieste pe saraca scufita rosie,care nu se vaita ca o doare,nu se vaita ca va avea un soc psihic dupa intamplare ,ci doar ca cine o mai ia pe ea...iar lupul o linisteste spunandu-i ca se odihneste el un pic,si-mai ia el o data...la fel nu sunt de acord cu cei care tot il critica pe sorin ca nu practica c&r....pentru cei care nu mananca peste,e o.k.dar pe cei care consuma peste,care de altfel e un aliment sanatos,mai ales proaspat,chiar nu am intelegere....doar n-o sa merg pe malul garlii cu pestele congelat ca sa fac un bors de peste....e un pic exagerat...pai mai proaspat si mai gustos ca atunci cand "sare el de bunavoie din garla in ceaun nu exista"....parerea mea....a si mai duc ceva si acsa sa se bucure si familia de un peste care e prins de capul familiei....pe vremuri nu era o mandrie asta...bunicul pe vremuri vana,si pescuia,niciodata c&r,si era mandru cand ne punea la masa...si era peste nu pentru ca nu se bracona,ci pentru ca apele nu erau atat de poluate,sau pentru ca toata lumea pescuia in prohibitie,pentru ca nu stiu daca se inventase notiunea,ci pentru ca nu se inventase" pescuitul" curentat,sau cu monofilamante,sau ce alte metode mai au gasit contemporanii nostrii ca sa extermine bruma de peste in folosul unor grupuri restranse....a,stiu o sa-mi spune-ti ca daca vreau un peste proapat acasa sa ma duc la metro pe gheata....de parca ala de pe gheata a sarit singur din garla,nu a fost prins in mare majoritate prin mijloace neortodoxe,adica prin mijloace enumerate mai sus,sau scos din balta unuia care plasuieste toamna tone de peste,si astepta in primavara fraierii sa se inghesuie sa le plateasca taxe "modice din punctul lor de vedere,ca sa petreaca clipe minunate in natura,pentru ca de pescuit nu poate fi vorba...adica sa cumpar peste de pe gheata ca sa devin involuntar sponsorul lor...adica al astora care au construit averi frumusele pe ape care pe vremea bunicului meu erau publice,dar pentru ca el este un mai bun gestionar decat statul,stat care imi ia nu stiu cate impozite ca sa imi gestioneze corect resursele de care trebuie sa se bucure toata lumea fara discriminare....si el a concesionat balta fara sa dea nici o spaguta,si la pretul corect....adica sa cumpar peste de pe gheata si sa ma fac ca nu stiu cum ajunge el acum,in timp ce sunt singur ca sorin braconeaza....e un punct de vedere...in momentul cand o sa vad un pescar o sa se lege de portile fabricii unde lucreaza,care deverseaza deseuri in garla unde pescuieste,ca-i reclama pe patroni pana la haga pentru ca otrvesc apa in care el pescuieste,da atunci o sa ma raliez parerilor domniilor voastre....dar pescarul nu o sa faca gestul asta pentru ca-l da patronul afara...si ce mai pune maine la copii pe masa...in chestia cu apele si in general cu natura de care ne batem joc,nu e vorba de ce le punem maine pe masa maine copiilor nostrii,ci de ce le lasam pentru viitor....si cand punem stampila pe buletinul de vot tot de viitorul lor e vorba....dar noi suntem dupa cum v-am spus poporul care am inventat povestea cu scscufita rosie....adica bancul....n-am vrut ca interventia mea sa para o pledoarie pentru sorprodan,cum de fapt nici nu este....am vrut sa-mi dau cu parerea despre c&r,si despre prohibitie,si despre braconaj....si despre buletine de vot...daca nu suportati ideea de a fii tovarasi de pescuit cu sorin,din motive de morala,sau orice alt motiv,pot recomamda un prieten care se poate pune la dispozitia dvs. contra cost,prieten cu care eu cred ca puteti avea partide de pescuit decente,chiar in conditii vitrege,cum au fost saptamana trecuta(eu tocmai m-am intors de pe garla)....scuzati-ma ca am fost atat de laborios,dar am incercat sa-mi motivez punctul de vedere....adica parerea mea....restul e literatura,ca povestile sunt uneori adevarate
psss
Prodane nu mai arunca cu daia mici in garla ! da si tu cu daia mari sa moara poporu da invidie si da oftica !
Vezi ca am fost pa la Dabuleni sa iau pepeni si nu mai avea daia care vroiam io ! Da dusmania am bagat o undita in apa siam prins cel mai mare caras dan lume ! Numai icrele dan iel avea 2 kile ! Sa mori daca nu te mint !
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
pai bine bre si nu ai trecut si pe la mine ,,,,,dadeam si eu un zarzavat ceva pentru copii matale bre nea GOGULE,,,,
Ultima oară modificat 04 Sep 2011, 16:57 de către sorprodan, modificat 1 dată în total.
- georgemarian
- Veteran
Ai doua posturi si esti tare'n gura ....veziti de treaba ta si nu judeca prost .PaVipkiller scrie:Sa-ti fie rusine bah,................................
- dobrin marius
- membru activ
@gorj nu pot vedea pozele
- ROSCA MIREL
- senior
fi mai explicit daca se poatedobrin marius scrie:@gorj nu pot vedea pozele
- Butaru Gabriel
- Veteran
Pacat de aceste locuri, de la an la an tot mai multi electricieni. Din cauza acestor specimene am sa renunt incepand cu anul viitor la a-mi mai viza permisul.
ieri si azi la Dunare patru pesti,,,,,cel mare a dat noaptea dupa ora 2 ,m-am speriat am zis ca iar am dat de vre-un submarin,,,,,,,
- georgemarian
- Veteran
Cum v-am mai spus,aratati-ne si noua eu chiar sunt curios....si cate kg avea?sorprodan scrie:ieri si azi la Dunare patru pesti,,,,,cel mare a dat noaptea dupa ora 2 ,m-am speriat am zis ca iar am dat de vre-un submarin,,,,,,,