bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
roby
membru activ
membru activ
Mesaje: 107
Membru din: 01 Mar 2008, 17:23
Localitate: Resita

bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de roby » 24 Aug 2008, 23:58

as dori sa aflu parerile dv ...
care credeti ca sunt bilele ideale ale acestei periuade?
Fir intins!!!
Daca pescuit nu e,nimic nu e!!!

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de iulian petre » 25 Aug 2008, 12:00

da stiu care.....dar las moderatorul sa-ti raspunda.... :shock: ....daca nu-ti raspunde fac eu o reteta de toamna -iarna...(sezon rece)

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de iulian petre » 26 Aug 2008, 16:30

1 kg squid & octopus SBS
-2 kg squid& octopus Solar
-1 kg red hering Solar
-betaina sbs-8 linguri
-400 gr robin red. Senzor
-sare-4 linguri
-coji tocate de la 20 oua
-mei rosu-100gr
Lichide :

-atract natural SBS 250 ml
-aroma capsuna menline 20 ml
-aroma squid & octopus SBS 50 ml
-whisky link 320 ml
-amino-ppc sbs 90 ml
-attracmino sbs 90 ml
-lapte porumb-GEORGE-800 ml
-apa plata - 1 litru

se mai pune ulei de piper dar eu in sezonul rece sunt anti uleiurilor de orice fel....daca vrei tu 10-20 picaturi in functie de pestele vizat...

total ..aproximativ 7 kg de bile solubile de concurs 100% prinzatoare..

FIR INTINS .... :roll: :roll: ...

Avatar utilizator
roby
membru activ
membru activ
Mesaje: 107
Membru din: 01 Mar 2008, 17:23
Localitate: Resita

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de roby » 26 Aug 2008, 22:02

multumesc mult dar as avea cateva intrebari !...
daca ouale trebiue neaparat fierte inainte de a indeparta coaja de ele sau e suficient sa se elimine continutul si daca coaja oualelor trebuie neaparat tocate sau merg si macinate cu masina de macinat zahar ?
Fir Intins!
Daca pescuit nu e,nimic nu e!!!

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de iulian petre » 01 Sep 2008, 16:27

nu conteaza cum sunt cojile..fierte s-au nu..eu le folosesc nefierte fiindca fac (faceam) si bile tari si cum pun 10 oua la kg de mix ...folosesc cateva sute.... :D ...ideea este sa nu le faci praf cand le toci ele trebuie sa fie cu o "granulatie" destul de mare.....

-----ATENTIE reteta este una profesionista pt. competitii de crap . :D :D ....pt. pescuit" recreativ"-de 24 ore ajunge mixul si aroma+laptele si apa ....

------------------------------------------


PETRE IULIAN -(si atat)

Avatar utilizator
roby_rpr
utilizator
utilizator
Mesaje: 29
Membru din: 08 Iul 2008, 21:09

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de roby_rpr » 25 Noi 2008, 19:10

parerea mea este ca nu exista boiliesuri perfecte sau universal prinzatuare ,poti de exemplu sa bagi an 5 kg 20.000.000 si sa nu iei nici un ciortan ,din cauza obisnuintei crapilor cu mancarea respectiva sau a mai multori factori ,deci nu neaparat boiliesul folosit la sarulesti va prinde pe balta care o fregventez eu,eu am patito cu boilies scump nu am luat nimic si partenerul meu a luat cu mamaliga la greu, ~x( de-aceia spun ca nu merge o reteta anume cam numai pe balta anume

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de iulian petre » 25 Noi 2008, 20:23

roby_rpr scrie:parerea mea este ca nu exista boiliesuri perfecte sau universal prinzatuare ,poti de exemplu sa bagi an 5 kg 20.000.000 si sa nu iei nici un ciortan ,din cauza obisnuintei crapilor cu mancarea respectiva sau a mai multori factori ,deci nu neaparat boiliesul folosit la sarulesti va prinde pe balta care o fregventez eu,eu am patito cu boilies scump nu am luat nimic si partenerul meu a luat cu mamaliga la greu, ~x( de-aceia spun ca nu merge o reteta anume cam numai pe balta anume
==============

EU tind sa cred ca daca ai o reteta buna de baza(de bile) in care faci unele schimbari de sezon reteta e prinzatoare pe 90% din balti CARE SUNT OBISNUITE PE BILE.....si pe cele salbatica e buna reteta dar trebuie nadit intensiv si pe termen lung minim 72 ore ca sa-si faca treaba ......

...si vorbesc din experienta 8-> .aceasta reteta(gandita de noi) a produs in sezonul 2008-...3 podiumuri pe 3 balti diferite aceleas bile .....DECI?...SA nu mai zic de alte balti gen SARULESTI....loc 8 din 67 echipe INTERNATIONALE-,LOC 4 brasov -DORIPESCO(400KG).....etc...etc....DECI?....SE POATE !

ps. ce este scump nu inseamna ca este si bun......

Avatar utilizator
zenhor
membru activ
membru activ
Mesaje: 53
Membru din: 30 Sep 2008, 23:09

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de zenhor » 04 Dec 2008, 19:00

iulian petre scrie:1 kg squid & octopus SBS
-2 kg squid& octopus Solar
-1 kg red hering Solar
-betaina sbs-8 linguri
-400 gr robin red. Senzor
-sare-4 linguri
-coji tocate de la 20 oua
-mei rosu-100gr
Lichide :

-atract natural SBS 250 ml
-aroma capsuna menline 20 ml
-aroma squid & octopus SBS 50 ml
-whisky link 320 ml
-amino-ppc sbs 90 ml
-attracmino sbs 90 ml
-lapte porumb-GEORGE-800 ml
-apa plata - 1 litru

se mai pune ulei de piper dar eu in sezonul rece sunt anti uleiurilor de orice fel....daca vrei tu 10-20 picaturi in functie de pestele vizat...
Aceasta e reteta cu care s-au realizat boilies-urile din emisiunea cu "Masina de rulat boilies"?
Cel putin partea de mix si majoritatea ingredientelor seamana cu cele enumerate de Dl. Florentin Iuga, cu mentiunea ca in emisiunea respectiva nu s-au prezentat dozajele.

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de iulian petre » 06 Dec 2008, 17:26

nu este asta [-x .....asta este BY...George@Iulian ...reteta castigatoare pe 2008 **== ....intre timp ne-am personalizat retetele si am adus multe imbunatatiri pt. anul 2009...

ps. oricum pt. sezonul rece a trebuit sa schimbam aproape 60% din reteta ca am vazut ca sub 10 grade apa bilele nu prea mai dadeau randament.....a trebuit sa ne bazam pe mai multi carbohidrati si am eliminat cat mai mult din mixurile care erau greu digerabile.. ;) ....sub 10 grade

Avatar utilizator
zenhor
membru activ
membru activ
Mesaje: 53
Membru din: 30 Sep 2008, 23:09

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de zenhor » 07 Dec 2008, 16:17

Am auzit pareri atat de diferite despre "apa rece" incat nu mai stiu ce sa cred.

- unii zic ca pe sezonul rece trebuie sa fie o bila foarte "calitativa" din punct de vedere al continutului: bazata pe proteina de calitate, ceva mai multe grasini si apoi carbohidrati
- altii(precum dumneavoastra) care au avut rezultate cu bile cu multi carbohidrati

Sincer sunt in ceata...n-am pescuit decat o data in conditii de apa rece si am cautat mai mult tenul, dar n-a fost sa fie. Au intrat in schimb ciortani foarte mici(abundenta de ciortan sub 1Kg era foarte mare).

Oricum...lamuriti-ma va rog...ce-i de preferat pe apa rece.

Daca s-ar putea sa prezentati un pic specificul nadei(pe scurt) pentru primavara, vara, toamna si eventual iarna(cu toate ca iarna e sezon mort).

Multumesc

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de iulian petre » 08 Dec 2008, 17:29

pana o sa fac un mic rezumat o sa-ti raspund la obiect @-)

-daca tu vrei sa te ingrasi ce mananci?.....paine sau fripturi .. :-/ ....si daca vrei sa mananci bine ce mananci paine sau fripturi? :-/ ....este cam ce te intereseaza pe tine referitor la vara-iarna 8-> ...DAR este doar o parere personala .....si oare ce digeri mai repede?

eu am ramas traznit cand am auzit de la TATA NITU urmatoarea "poveste" (referitor ca el cand nadeste cu bile are de vre-o 3-4 feluri si sunt amestecate).......ce tu cand te duci sa mananci nu mananci felul 1 ,felul 2 si desert?.....am ramas traznit :)) :)) ....asa spun eu cu friptura si painea :-??

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de florentiniuga » 09 Dec 2008, 03:56

iulian petre scrie:pana o sa fac un mic rezumat o sa-ti raspund la obiect @-)

-daca tu vrei sa te ingrasi ce mananci?.....paine sau fripturi .. :-/ ....si daca vrei sa mananci bine ce mananci paine sau fripturi? :-/ ....este cam ce te intereseaza pe tine referitor la vara-iarna 8-> ...DAR este doar o parere personala .....si oare ce digeri mai repede?

eu am ramas traznit cand am auzit de la TATA NITU urmatoarea "poveste" (referitor ca el cand nadeste cu bile are de vre-o 3-4 feluri si sunt amestecate).......ce tu cand te duci sa mananci nu mananci felul 1 ,felul 2 si desert?.....am ramas traznit :)) :)) ....asa spun eu cu friptura si painea :-??
Mda. Ciudata analogie. Adica daca noi in sezonul rece tragem tare cu grasimi - sarmale, sorici, sunci si alte "porcarii", la fel o face si crapul ? Apropo, eu daca vreau sa ma ingras ma duc la Mc Donalds. :D

@zenhor
Nu trebuie decat sa citesti ce s-a scris pana acum in acest topic si ai sa te lamuresti mult mai bine. Problema a mai fost dezbatuta si e greu sa o luam de fiecare data de la inceput. Dupa aceea poti reveni cu intrebari.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de iulian petre » 09 Dec 2008, 11:45

zenhor scrie:Am auzit pareri atat de diferite despre "apa rece" incat nu mai stiu ce sa cred.

- unii zic ca pe sezonul rece trebuie sa fie o bila foarte "calitativa" din punct de vedere al continutului: bazata pe proteina de calitate, ceva mai multe grasini si apoi carbohidrati
- altii(precum dumneavoastra) care au avut rezultate cu bile cu multi carbohidrati

Sincer sunt in ceata...n-am pescuit decat o data in conditii de apa rece si am cautat mai mult tenul, dar n-a fost sa fie. Au intrat in schimb ciortani foarte mici(abundenta de ciortan sub 1Kg era foarte mare).

Oricum...lamuriti-ma va rog...ce-i de preferat pe apa rece.

Daca s-ar putea sa prezentati un pic specificul nadei(pe scurt) pentru primavara, vara, toamna si eventual iarna(cu toate ca iarna e sezon mort).

Multumesc
==============

casa nu mai zic "povesti nemuritoare" analizeaza mixul de bile WINTER SECRET care e un mix de apa rece conceput de englezi....

Avatar utilizator
zenhor
membru activ
membru activ
Mesaje: 53
Membru din: 30 Sep 2008, 23:09

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de zenhor » 09 Dec 2008, 14:52

@Dl. Florentin Iuga: am citit aproape tot forumul asta si chiar am invatat multe.

Problema vine cand citesc prin alte parti, parerile altor pescari, multe cu opinii total diferite.
Probabil si experienta ma va lamuri...deocamdata n-am acumulat prea multa.
Nu in ultimul rand, va felicit pentru volubilitatea de care dati dovada cand vine vorba despre impartasirea informatiilor despre pescuit.

Avatar utilizator
roby_rpr
utilizator
utilizator
Mesaje: 29
Membru din: 08 Iul 2008, 21:09

Re: bilele ideale anotimpului prezent 01.09.2008-3o.o11.2008

Mesaj de roby_rpr » 18 Dec 2008, 00:48

eu de obicei pe sezon rece fac mai multe paturi cu nada nu foarte departe unul de celalalt si plantez antre paturi daca se poate,daca nu lansez cam antre ele ai dau pestelui sa asi aleaga ,si mai dulci si mai bogate an proteina ,dar pe sezon cald ai dau una singura la 3sau patru bete,pe apa rece o diversific f mult ceva asemanator cum zicea tata nitu,cu felul 1,2 si 3

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”