sfat alegere varga 7-8 m
Moderator: mini_mic
sfat alegere varga 7-8 m
Am postat aici,si nu la ,,undite-lansete",pt. a ma adresa colegilor de club de la stationar,si nu numai..
As vrea sa cumpar si eu 2 vergi lungi de 7 sau 8 M,pt un pescuit al pestilor de talie mai mare,crap de 1-5kg...am vazut pe youtube,un tip,cu o varga de 7m,care scoate crap de 5-7 kg,cu varga,carbon..ce mi-a placut si nu stiu unde pot gasi,sau ce sa cumpar(nu ma pricep)ca undita nu s-a arcuit ,sa se faca covrig,cum se fac de obicei vergile de carbon,era mai degraba ca o lanseta arcuita,cu actiune parabolica..exact asta vreau si eu,ceva mai rigid,pt peste mare.
am vazut,ca idee ca cele mai puternice,au actiune 10-25g,sau cel putin ce am vazut eu pe net,nu depasea 25g...limbajul lasa de dorit..am postat link-ul pt a se vedea varga,cum se comporta ln drill cu un peste de 7kg...asa ceva as dori si eu..sa fi avut ultimul tronson(varful)scos???altfel nu-mi explic..undita nu cred ca e de fibra,e cam subtire la cotor,asta ca sa zici ca ar fi mai rigida putin decat carbonul...
alta treaba...am vazut greutati lntre 350-500g vergi de 7m carbon(350g daca o avea lntradevar era 350 ron)si compozit sa fibra 600-650g,dar diferenta de pret uriasa...merita sa platesti pt cele 200-300g diferenta de la carbon la fibra,atatia bani?undita o tii oricum pe cracan,nu ln mana..si e de asteptat..cand dai la crap,ciortan,nu e ca la platica,sa iei unu dupa altul,sa-ti rupa mana...
eu oricum as vrea ceva de carbon...
astept parerile voastre si eventuale recomandari..
PS-Am lnteles ca vergile Benzar de la Energo ar fi bune?pe blank-uri triana...??helpp...
As vrea sa cumpar si eu 2 vergi lungi de 7 sau 8 M,pt un pescuit al pestilor de talie mai mare,crap de 1-5kg...am vazut pe youtube,un tip,cu o varga de 7m,care scoate crap de 5-7 kg,cu varga,carbon..ce mi-a placut si nu stiu unde pot gasi,sau ce sa cumpar(nu ma pricep)ca undita nu s-a arcuit ,sa se faca covrig,cum se fac de obicei vergile de carbon,era mai degraba ca o lanseta arcuita,cu actiune parabolica..exact asta vreau si eu,ceva mai rigid,pt peste mare.
am vazut,ca idee ca cele mai puternice,au actiune 10-25g,sau cel putin ce am vazut eu pe net,nu depasea 25g...limbajul lasa de dorit..am postat link-ul pt a se vedea varga,cum se comporta ln drill cu un peste de 7kg...asa ceva as dori si eu..sa fi avut ultimul tronson(varful)scos???altfel nu-mi explic..undita nu cred ca e de fibra,e cam subtire la cotor,asta ca sa zici ca ar fi mai rigida putin decat carbonul...
alta treaba...am vazut greutati lntre 350-500g vergi de 7m carbon(350g daca o avea lntradevar era 350 ron)si compozit sa fibra 600-650g,dar diferenta de pret uriasa...merita sa platesti pt cele 200-300g diferenta de la carbon la fibra,atatia bani?undita o tii oricum pe cracan,nu ln mana..si e de asteptat..cand dai la crap,ciortan,nu e ca la platica,sa iei unu dupa altul,sa-ti rupa mana...
eu oricum as vrea ceva de carbon...
astept parerile voastre si eventuale recomandari..
PS-Am lnteles ca vergile Benzar de la Energo ar fi bune?pe blank-uri triana...??helpp...
Re: sfat alegere varga 7-8 m
Salut...poti sa imi lasi numarul de telefon?...poate o sa te pot ajuta eu!numai bine!
-
- VIP+++
da crapu ala ie cam lesinat ! la noi pa Prut unu da 7 kile te trage in apa cu tot cu cortu ! ceva nu ie in regula cu filmarea asta ! si fibra da sticla ie sfanta ca nu sa sparge cum sa spage carboanele si nu plangi dupa iel in caz da necaz !
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
Am vazut ca vergile Benzar de la Energo,sant foarte scumpe fratee..600-700 ron un bat de 7-8 m...lntradevar e carbon IM12,dar totusi...
-
- VIP+++
Vericule tevile da carbon la lungimea da 7-8 metri ie scumpe ca ie usoare ca daca dai dupa marunt tre sa stai cu ia in mana ! cu scula ! adica cu teava ! nu cu alceva ! daca dai dupa ciortan nu stai nene cu ia in mana , o ti pa suport , undita mancatiash ca iar sa intelege alceva ! si sa bagi fir mai gros ca poate da unu mare si te oftici dupa aia !
In concluzie,pui scula pa cracane..gogu steriade scrie:Vericule tevile da carbon la lungimea da 7-8 metri ie scumpe ca ie usoare ca daca dai dupa marunt tre sa stai cu ia in mana ! cu scula ! adica cu teava ! nu cu alceva ! daca dai dupa ciortan nu stai nene cu ia in mana , o ti pa suport , undita mancatiash ca iar sa intelege alceva ! si sa bagi fir mai gros ca poate da unu mare si te oftici dupa aia !
- Madalin Dirla
- Veteran
Vezi la MAVER Tibane,la 7 m - 6 mil tzeava de intepenesti .
O vorba spune asa : "ieftin nu rezista,gratis nu exista " asa ca ai grija ce iti iei.
Fire intinse!!
O vorba spune asa : "ieftin nu rezista,gratis nu exista " asa ca ai grija ce iti iei.
Fire intinse!!
E adevarat ce zici Mada,dar nu vreau sa dau 6 mil. pe 1 teava..asta e ideea..vroiam sa-mi raspunda cineva de la stationar,sa ma lamureasca...am vazut tevi de 7 m carbon si la 80-150 ron..cu greutati apropiate de alea scumpe de 350-600 ron..adica 450g...stiu ca si tu ai o teava de 7m...
- Madalin Dirla
- Veteran
Am o varga de 7 m ..am dat pe ea 140 lei,ideea este ca nu-i de peste mare,este super in dril dar nu corespunde cerintelor taleTibi30 scrie:E adevarat ce zici Mada,dar nu vreau sa dau 6 mil. pe 1 teava..asta e ideea..vroiam sa-mi raspunda cineva de la stationar,sa ma lamureasca...am vazut tevi de 7 m carbon si la 80-150 ron..cu greutati apropiate de alea scumpe de 350-600 ron..adica 450g...stiu ca si tu ai o teava de 7m...
-
- VIP+++
ia vere o bologneza da 6m si faci treaba ca si cu teava !
Nu vreau varule bonlogneza...vreau varga..vad eu..daca nu m-a lamurit nimeni aici,o sa-mi iau un bat ieftin si gata..
- Madalin Dirla
- Veteran
.....................o sa-mi iau un bat ieftin si gata..[/quote]
Vezi mai sus zicala "ieftin nu rezista........................."
Vezi mai sus zicala "ieftin nu rezista........................."
- florentiniuga
- Master Admin
... si sta drept ca banana.
Incearca la Energofish. Au cateva modele interesante.
Incearca la Energofish. Au cateva modele interesante.
Au la Energo..vergile Benzar..carbon im 12..la 600-700 ron...daca ma duceam la concursuri de stationar dadeam banii astia...dar asa...
- florentiniuga
- Master Admin
Crede-ma ca daca te duceai la concursuri de stationar dadeai vreo 10.000 de lei pe echipament, nu doar 6-700. M-am convins ca poate fi cel putin la fel de scump ca la crap daca vrei sa participi cu sanse egale.Tibi30 scrie:Au la Energo..vergile Benzar..carbon im 12..la 600-700 ron...daca ma duceam la concursuri de stationar dadeam banii astia...dar asa...