DUNAREA
Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003
- coool_marius
- senior
Re: DUNAREA
salutare ,
saptamana trecuta , de joi dupa masa pana duminica seara am fost pe dunare . am stat in zona eselnita- mai exact in ogradena. in zona se prinde la pluta carasel , platicuta , dimineata si seara . de asemenea , am vazut f multi pescari cu barci pe mijlocul dunarii , care pescuiau la somn la clonc .
am fost la pod la mraconia in fiecare seara la somn . la buchet de rame negre , am luat numai " moace" care nu trec de kil . se poate pescui atat de pe cele 2 pontoane de langa pod cat si de pe pod de sus . in prima seara au fost niste timisoreni care au dat la goanga si au luat vreo 2 bucati mai rasarite , peste 3 kg fiecare .
am avut barca la noi si am tatonat intr-o dimineata toata bucata de la pod pana unde incepe deschiderea lacului , cu voblere , jiguri ... apa f adanca..20..30 m agatatori multe si obstacole , insa nici un salau , nici un somn nu am luat .
seara , pe la ora 19.00 am urcat la coada lacului unde se varsa paraul Mraconia in lac . Acolo paraul se desparte in 2 canale care se unesc in rau . am coborat din barca ( apa putin peste genunchi - e platou ) si am tatonat zona dintre varsarea celor 2 canale la lingurite , voblere , muste. Am prins catziva bibani frumosi la lingurite , insa spectacolul l-am avut la mustele artificiale legate pe carlige no 14 , pescuite in stil taparina cu cate 2 carlige si cu buldo ... am prins rosioara , clean ... aproximativ 7..8 kg de caciula . Cleni la sfert de kil...chiar trecuti de kil , faceau ravagii in randul mustelor . nu-i mai pun la socoteala pe cei trecuti de 20..25 cm , care dadeau la fiecare lansare si care i-am eliberat. majoritatea i-am prins pe langa mal , la apa mica , de maxim 3 palme . colegii au prins si la apa mai adanca cleni maricei , la rotative .
Am incercat sa urcam cu barca si pe brate ,mai sus . plin de clean , insa barca fiind mare , facea totusi galagie si am renuntat la idee .
Pe lac , plescaiturile de avat nu incetau nici un moment , insa nu am avut parte de niciunul , fiind puzderie de maruntis ceea ce nu le dadea nici o sansa naluciloar noastre .
zona extraordinara , superba chiar , de iesit la iarba verde cu cortul , dar si loc f bun de pescuit .
O sa revin si cu ceva foto facute intr-una din zile ... aparatul l-am luat doar cand am fost in plimbare pe lac , deoarece nu am vrut sa-l dau momeala la pesti in timpul drilurilor cu clenii de mraconia.
saptamana trecuta , de joi dupa masa pana duminica seara am fost pe dunare . am stat in zona eselnita- mai exact in ogradena. in zona se prinde la pluta carasel , platicuta , dimineata si seara . de asemenea , am vazut f multi pescari cu barci pe mijlocul dunarii , care pescuiau la somn la clonc .
am fost la pod la mraconia in fiecare seara la somn . la buchet de rame negre , am luat numai " moace" care nu trec de kil . se poate pescui atat de pe cele 2 pontoane de langa pod cat si de pe pod de sus . in prima seara au fost niste timisoreni care au dat la goanga si au luat vreo 2 bucati mai rasarite , peste 3 kg fiecare .
am avut barca la noi si am tatonat intr-o dimineata toata bucata de la pod pana unde incepe deschiderea lacului , cu voblere , jiguri ... apa f adanca..20..30 m agatatori multe si obstacole , insa nici un salau , nici un somn nu am luat .
seara , pe la ora 19.00 am urcat la coada lacului unde se varsa paraul Mraconia in lac . Acolo paraul se desparte in 2 canale care se unesc in rau . am coborat din barca ( apa putin peste genunchi - e platou ) si am tatonat zona dintre varsarea celor 2 canale la lingurite , voblere , muste. Am prins catziva bibani frumosi la lingurite , insa spectacolul l-am avut la mustele artificiale legate pe carlige no 14 , pescuite in stil taparina cu cate 2 carlige si cu buldo ... am prins rosioara , clean ... aproximativ 7..8 kg de caciula . Cleni la sfert de kil...chiar trecuti de kil , faceau ravagii in randul mustelor . nu-i mai pun la socoteala pe cei trecuti de 20..25 cm , care dadeau la fiecare lansare si care i-am eliberat. majoritatea i-am prins pe langa mal , la apa mica , de maxim 3 palme . colegii au prins si la apa mai adanca cleni maricei , la rotative .
Am incercat sa urcam cu barca si pe brate ,mai sus . plin de clean , insa barca fiind mare , facea totusi galagie si am renuntat la idee .
Pe lac , plescaiturile de avat nu incetau nici un moment , insa nu am avut parte de niciunul , fiind puzderie de maruntis ceea ce nu le dadea nici o sansa naluciloar noastre .
zona extraordinara , superba chiar , de iesit la iarba verde cu cortul , dar si loc f bun de pescuit .
O sa revin si cu ceva foto facute intr-una din zile ... aparatul l-am luat doar cand am fost in plimbare pe lac , deoarece nu am vrut sa-l dau momeala la pesti in timpul drilurilor cu clenii de mraconia.
Marius
Dr.Tr.Severin
Dr.Tr.Severin
dunarea a crescut in zona noastra , crapul misca mai greu dar se prind bucati numai peste 15 kg ,,,,somnul a inceput sa traga dar nu exemplare mari ,,,2 -3 kg,,,ce-i mari ma asteapta sa- i cloncanesc ca-s cam somnorosi,,,,,
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume
- ROSCA MIREL
- senior
- AcidAzotic
- membru activ
Frumos exemplar si noroc la cat mai multe pe viitor,si cred ca ar fii un lucru bun daca ai reancepe sa postezi pe topicul deschis de tine.
Bravo Mirele,la mai mare!
- coool_marius
- senior
Mirele , frumos peshtiuku ... la mai mare ... unde l-ai luat ?
Am fost aseara la Pristol , la un scobar la placa ... am luat vreo 19 kile ... numai scobari unu si unu de pe la ora 5 jumate pana la 8 jumate . Am dat la teava , deasupra de mira la iril . Vreau sa spun ca intre 8 jumate si 9 am vazut sarituri de crapi de m-am speriat ... numai animale . A sarit unul chiar in burta aia de deasupra de mira , la 15 m de mal si i-am vazut coama ,,, lata cat palma ... problema-i ca e iarba multa care vine si nu prea se poate da la crap ... placa de scobar se incarca destul de repede cu iarba ...
Am fost aseara la Pristol , la un scobar la placa ... am luat vreo 19 kile ... numai scobari unu si unu de pe la ora 5 jumate pana la 8 jumate . Am dat la teava , deasupra de mira la iril . Vreau sa spun ca intre 8 jumate si 9 am vazut sarituri de crapi de m-am speriat ... numai animale . A sarit unul chiar in burta aia de deasupra de mira , la 15 m de mal si i-am vazut coama ,,, lata cat palma ... problema-i ca e iarba multa care vine si nu prea se poate da la crap ... placa de scobar se incarca destul de repede cu iarba ...
Marius
Dr.Tr.Severin
Dr.Tr.Severin
- ROSCA MIREL
- senior
multumesc asa este vine iarba multa am avut doua trasaturi unul scapat unul prins inrest nimic . am mai prins de 3 si de 4 si citiva carasi dar frumosi peste kl dar in alta zi . voi reveni cu informati
- coool_marius
- senior
in ce zona ai luat caras ? n-am prea auzit pe multi sa prinda...si mai ales asa mare ...ROSCA MIREL scrie:multumesc asa este vine iarba multa am avut doua trasaturi unul scapat unul prins inrest nimic . am mai prins de 3 si de 4 si citiva carasi dar frumosi peste kl dar in alta zi . voi reveni cu informati
batoti cumva ?
Marius
Dr.Tr.Severin
Dr.Tr.Severin
Bravo....frumos peste ! La ce l-ai prins ?ROSCA MIREL scrie:multumesc asa este vine iarba multa am avut doua trasaturi unul scapat unul prins inrest nimic . am mai prins de 3 si de 4 si citiva carasi dar frumosi peste kl dar in alta zi . voi reveni cu informati
banuiesc ca la lanseta ,,,,nu??gor965 scrie:Bravo....frumos peste ! La ce l-ai prins ?ROSCA MIREL scrie:multumesc asa este vine iarba multa am avut doua trasaturi unul scapat unul prins inrest nimic . am mai prins de 3 si de 4 si citiva carasi dar frumosi peste kl dar in alta zi . voi reveni cu informati
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume
Probabil ca daca te intrebam pe tine, aveam sanse 50% sa aflu cat e amperajul la o lanseta de la Dabuleni...asa in schimb, o sa urmaresc sa vad ce nada specifica Mirel c-a folosit !sorprodan scrie:banuiesc ca la lanseta ,,,,nu??gor965 scrie:Bravo....frumos peste ! La ce l-ai prins ?ROSCA MIREL scrie:multumesc asa este vine iarba multa am avut doua trasaturi unul scapat unul prins inrest nimic . am mai prins de 3 si de 4 si citiva carasi dar frumosi peste kl dar in alta zi . voi reveni cu informati
3,5o lbs mtx si 3,00 lbs sert , toate de 3,6 m din doua bucati ,,,,,mulinete okuma axeon vreo 8 bucati toate achizitie 2011
E dat dreqului amperaju' tau ,vezi jorj ca ,baiatu' te a lamurit pin' la urma .Stii vba aia-,,domnule nu va suparati cat este ceasul? raspuns-nu stiu ca nu sunt din oras.sorprodan scrie:3,5o lbs mtx si 3,00 lbs sert , toate de 3,6 m din doua bucati ,,,,,mulinete okuma axeon vreo 8 bucati toate achizitie 2011
Mda crapul a fost prins la mamaliga si a avut 13kg pentru ca a fost cu mine la peste atunci si Mariuse acolo am fost unde deja ti-ai dat seama .. Fire-ntinse sa aveti